
- Розсольник з Перловкою і Солоними Огірочками: Рецепти і Поради
- Класичний Розсольник з Перловкою і Солоними Огірками
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Розсольник у Мультиварці з Яловичиною
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Дієтичний Розсольник з Куркою
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Заправка для Розсольнику на Зиму
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати Розсольник з Перловкою без М’яса (відео)
Розсольник з Перловкою і Солоними Огірочками: Рецепти і Поради
Розсольник з перловкою – це старовинна слов’янська страва, яку ще в XV столітті називали калья. Головними інгредієнтами, як випливає з назви, є солоні огірки та розсіл. Ця страва стала невід’ємною частиною кухні слов’ян і переносить нас у часи, коли головними цінностями на столі були прості і натуральні продукти.
Незважаючи на те, що перловка в цьому супі не є основним інгредієнтом, саме вона надає страві ситності і наваристості. Бульйон для розсольника можна вибрати на свій смак: яловичий, курячий, овочевий чи грибний. Якщо солоні огірочки не надають супу достатньої насиченості, завжди можна додати трохи огіркового розсолу. Зазвичай до основних інгредієнтів додають картоплю, а також заправку з цибулі та моркви.
Класичний Розсольник з Перловкою і Солоними Огірками
Інгредієнти:
- Вода – 3-4 літра
- Яловичина на кістці – 500 г
- Картопля – 3 шт
- Мариновані огірки – 3 шт
- Огірковий розсіл – 150 мл
- Морква – 1 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Перлова крупа – 70 г
- Томатна паста – 2 ст. л
- Лавровий лист – 2 шт
- Приправи і сіль – за смаком
Спосіб приготування:
У каструлю наливаємо воду, кладемо в неї промите м’ясо на кості. З моменту закипання варимо на середньому вогні протягом однієї години, не забуваючи знімати пінку, щоб бульйон був прозорим. Перлову крупу промиваємо і замочуємо в окропі для розмикання.
Після того як м’ясо звариться, дістаємо його з каструлі, а бульйон проціджуємо і повертаємо в каструлю. Із замоченої перловки зливаємо рідину і додаємо її в бульйон разом з нарізаним м’ясом.
До бульйону додаємо соломкою нарізану картоплю і варимо ще 15 хвилин. За цей час підготуємо заправку: на сковороду наливаємо рослинну олію, злегка обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, додаємо натерту на тертку моркву. Сюди ж додаємо квадратиками нарізані огірки, вливаємо розсіл і тушкуємо 10 хвилин. Наприкінці додаємо томатну пасту і добре перемішуємо.
Додаємо заправку в суп, кладемо лавровий лист та спеції і доводимо до готовності на слабкому вогні ще 10 хвилин. Перед подачею додаємо сметану і зелень за бажанням.
Розсольник у Мультиварці з Яловичиною
Інгредієнти:
- Вода – 2 літри
- Яловичина – 250 г
- Картопля – 3 шт
- Цибуля – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Солоні огірки – 3 шт
- Томатна паста – 2 ст. л
- Перлова крупа – 70 г
- Огірковий розсіл – 100 мл
- Часник – 3 зубчики
- Рослинна олія
- Сіль і спеції – за смаком
Спосіб приготування:
Весь процес приготування супу в мультиварці стає ще простішим. Спершу натираємо моркву, нарізаємо огірки, цибулю і часник, змішуємо. Додаємо це в чашу мультиварки з олією, томатною пастою, обираємо режим «Смаження», вигляд продукту «Овочі» і час 15 хвилин.
Після завершення додаємо огірковий розсіл, перемішуємо. Потім чистимо чашу і закладаємо м’ясо, картоплю, перловку, заливаємо водою. Солимо, додаємо спеції, активуємо режим «Суп», встановлюємо час на 1 годину 10 хвилин. Через 40 хвилин додаємо овочеву заправку. Перед подачею можна додати сметану і зелень.
Дієтичний Розсольник з Куркою
Інгредієнти:
- Курячий бульйон і м’ясо – 3,5 літра
- Перлова крупа – 1/2 склянки
- Морква – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Мариновані огірки – 2 шт
- Розсіл – 1 склянка
- Томатна паста – 2-3 ст. л
- Рослинна олія – 2 ст. л
- Лавровий лист – 2 шт
- Сіль і спеції – за смаком
Спосіб приготування:
Відварюємо курку з лавровим листом протягом години. Перловку промиваємо, заливаємо водою і відварюємо 20 хвилин. Моркву натираємо, картоплю, цибулю і огірки нарізаємо.
У бульйон додаємо картоплю та перловку, варимо пів години. Цибулю з морквою обсмажуємо, додаємо томатну пасту, половину огірків і тушкуємо 5 хвилин. Вливаємо розсіл, додаємо овочеву суміш, решту огірків, солимо за смаком.
Заправка для Розсольнику на Зиму
Інгредієнти:
- Огірок – 3 кг
- Цибуля – 1 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Морква – 1 кг
- Перлова крупа – 0,5 кг
- Цукор – 4 ст. л
- Оцет 9% – 100 мл
- Рослинне масло – 100 мл
- Вода – 100 мл
- Сіль – 2 ст. л
Спосіб приготування:
Моркву натираємо, огірки і цибулю нарізаємо, помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку, дрібно шаткуємо. Крупу промиваємо. Все складаємо у велику каструлю, додаємо всі інші інгредієнти. Тушкуємо 20 хвилин, вливаємо оцет, тушкуємо ще 10 хвилин.
Гарячу масу розкладаємо по стерилізованих баночках, закручуємо, перевертаємо, зберігаємо в теплому місці протягом доби.
Як приготувати Розсольник з Перловкою без М’яса (відео)
Приємного апетиту!