5 смачних рецептів розсольника з перловкою і солоними огірками

5 смачних рецептів розсольника з перловкою і солоними огірками

Розсольник з Перловкою і Солоними Огірочками: Рецепти і Поради

Розсольник з перловкою – це старовинна слов’янська страва, яку ще в XV столітті називали калья. Головними інгредієнтами, як випливає з назви, є солоні огірки та розсіл. Ця страва стала невід’ємною частиною кухні слов’ян і переносить нас у часи, коли головними цінностями на столі були прості і натуральні продукти.

Незважаючи на те, що перловка в цьому супі не є основним інгредієнтом, саме вона надає страві ситності і наваристості. Бульйон для розсольника можна вибрати на свій смак: яловичий, курячий, овочевий чи грибний. Якщо солоні огірочки не надають супу достатньої насиченості, завжди можна додати трохи огіркового розсолу. Зазвичай до основних інгредієнтів додають картоплю, а також заправку з цибулі та моркви.

5 смачних рецептів розсольника з перловкою і солоними огірками

Класичний Розсольник з Перловкою і Солоними Огірками

Інгредієнти:

  • Вода – 3-4 літра
  • Яловичина на кістці – 500 г
  • Картопля – 3 шт
  • Мариновані огірки – 3 шт
  • Огірковий розсіл – 150 мл
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Перлова крупа – 70 г
  • Томатна паста – 2 ст. л
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Приправи і сіль – за смаком

Спосіб приготування:

У каструлю наливаємо воду, кладемо в неї промите м’ясо на кості. З моменту закипання варимо на середньому вогні протягом однієї години, не забуваючи знімати пінку, щоб бульйон був прозорим. Перлову крупу промиваємо і замочуємо в окропі для розмикання.

Читайте також:  Простий рецепт домашніх маринованих печериць на зиму в банках

Після того як м’ясо звариться, дістаємо його з каструлі, а бульйон проціджуємо і повертаємо в каструлю. Із замоченої перловки зливаємо рідину і додаємо її в бульйон разом з нарізаним м’ясом.

Приготування розсольника

До бульйону додаємо соломкою нарізану картоплю і варимо ще 15 хвилин. За цей час підготуємо заправку: на сковороду наливаємо рослинну олію, злегка обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, додаємо натерту на тертку моркву. Сюди ж додаємо квадратиками нарізані огірки, вливаємо розсіл і тушкуємо 10 хвилин. Наприкінці додаємо томатну пасту і добре перемішуємо.

Завершення приготування

Додаємо заправку в суп, кладемо лавровий лист та спеції і доводимо до готовності на слабкому вогні ще 10 хвилин. Перед подачею додаємо сметану і зелень за бажанням.

Розсольник у Мультиварці з Яловичиною

Інгредієнти:

  • Вода – 2 літри
  • Яловичина – 250 г
  • Картопля – 3 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Солоні огірки – 3 шт
  • Томатна паста – 2 ст. л
  • Перлова крупа – 70 г
  • Огірковий розсіл – 100 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Рослинна олія
  • Сіль і спеції – за смаком

Спосіб приготування:

Весь процес приготування супу в мультиварці стає ще простішим. Спершу натираємо моркву, нарізаємо огірки, цибулю і часник, змішуємо. Додаємо це в чашу мультиварки з олією, томатною пастою, обираємо режим «Смаження», вигляд продукту «Овочі» і час 15 хвилин.

Після завершення додаємо огірковий розсіл, перемішуємо. Потім чистимо чашу і закладаємо м’ясо, картоплю, перловку, заливаємо водою. Солимо, додаємо спеції, активуємо режим «Суп», встановлюємо час на 1 годину 10 хвилин. Через 40 хвилин додаємо овочеву заправку. Перед подачею можна додати сметану і зелень.

Дієтичний Розсольник з Куркою

Інгредієнти:

  • Курячий бульйон і м’ясо – 3,5 літра
  • Перлова крупа – 1/2 склянки
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Мариновані огірки – 2 шт
  • Розсіл – 1 склянка
  • Томатна паста – 2-3 ст. л
  • Рослинна олія – 2 ст. л
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Сіль і спеції – за смаком
Читайте також:  7 простих рецептів приготування піци в мультиварці для щоденного меню

Спосіб приготування:

Відварюємо курку з лавровим листом протягом години. Перловку промиваємо, заливаємо водою і відварюємо 20 хвилин. Моркву натираємо, картоплю, цибулю і огірки нарізаємо.

Дієтичний розсольник

У бульйон додаємо картоплю та перловку, варимо пів години. Цибулю з морквою обсмажуємо, додаємо томатну пасту, половину огірків і тушкуємо 5 хвилин. Вливаємо розсіл, додаємо овочеву суміш, решту огірків, солимо за смаком.

Заправка для Розсольнику на Зиму

Інгредієнти:

  • Огірок – 3 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Перлова крупа – 0,5 кг
  • Цукор – 4 ст. л
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Рослинне масло – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 2 ст. л

Спосіб приготування:

Моркву натираємо, огірки і цибулю нарізаємо, помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку, дрібно шаткуємо. Крупу промиваємо. Все складаємо у велику каструлю, додаємо всі інші інгредієнти. Тушкуємо 20 хвилин, вливаємо оцет, тушкуємо ще 10 хвилин.

Гарячу масу розкладаємо по стерилізованих баночках, закручуємо, перевертаємо, зберігаємо в теплому місці протягом доби.

Як приготувати Розсольник з Перловкою без М’яса (відео)

Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар