6 простих рецептів смачних оладок з кабачків для вашого столу

6 простих рецептів смачних оладок з кабачків для вашого столу

Експертний погляд на приготування ніжних кабачкових оладок

Іноді для приготування справжньої кулінарної насолоди не потрібно витрачатися на дорогі інгредієнти. Достатньо лише відкрити холодильник, взяти свіжі кабачки, борошно і яйця. Ці прості компоненти здатні перетворитися на апетитні, ніжні, а головне, корисні кабачкові оладки.

Для цієї страви важливо правильно вибрати кабачки: молоді свіжі кабачки ідеальні для оладок, адже їм не потрібно знімати шкірку. Для більш зрілих плодів, зі щільною шкіркою, краще її зняти і видалити насіння. Це додає ніжності і легкості кінцевому продукту.

Чому саме кабачки?

Кабачкові оладки не лише смачні, але й багаті на вітаміни та мікроелементи. Кабачки містять багато клітковини, яка сприяє здоровому травленню. Завдяки цьому кабачкові оладки забезпечують не лише приємний смак, а й великий запас енергії для організму.

Рецепти приготування кабачкових оладок

  1. Оладки з кабачків з манкою
  2. Оладки з часником і сиром
  3. Оладки в духовці
  4. Солодкі оладки

Як приготувати оладки з кабачків з манкою

6 простих рецептів смачних оладок з кабачків для вашого столу

Інгредієнти:

  • Кабачок невеликий — 2 шт
  • Яйця — 1 шт
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт
  • Болгарський перець — 1 шт
  • Манка — 4 ст. л
  • Крохмаль — 2 ст. л
  • Часник — 1 зубчик
  • Гірчиця — 1 ст. л
  • Куркума — 1/2 ч. л
  • Рослинне масло — для смаження
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

1. Очищуємо кабачки від шкірки (якщо це потрібно), видаляємо насіння і натираємо їх на крупній тертці.
2. Додаємо манку і гарненько все перемішуємо.
3. Нарізаємо цибулю та болгарський перець на маленькі шматочки, додаємо до кабачків.
4. Додаємо яйце, крохмаль, куркуму, гірчицю і сіль. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
5. Розігріваємо рослинне масло на сковороді і обсмажуємо оладки з двох боків до готовності. Подаємо зі сметаною.
Читайте також:  Швидкий рецепт квашеної капусти з оцтом: приготування за лічені години

Прості оладки з кабачків з часником і сиром

6 простих рецептів смачних оладок з кабачків для вашого столу

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт
  • Яйця — 2 шт
  • Сир твердий — 100 гр
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Борошно — 4 ст. л
  • Часник — 2 зубчики
  • Олія — для смаження
  • Зелень, сіль і перець — за смаком

Спосіб приготування:

Кабачок очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Зелень і часник дрібно порізати, сир натерти на крупній тертці, цибулю подрібнюємо в блендері або м’ясорубці. Все додаємо до кабачків, вбиваємо яйця, приправляємо сіллю та перцем.

Додаємо борошно і ретельно перемішуємо. На розігріту сковороду з олією викладаємо оладки за допомогою столової ложки і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.

Рецепт оладок з кабачків в духовці

Оладки з кабачків в духовці

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 шт
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Яйце — 1 шт
  • Панірувальні сухарі — 60 г
  • Олія оливкова
  • Сіль і перець — за смаком

Спосіб приготування:

Кабачок очищаємо і натираємо на крупній тертці, віджимаємо від надлишкової рідини. Додаємо подрібнену цибулю, яйце, оливкову олію і все перемішуємо. Додаємо панірувальні сухарі і знову перемішуємо.

Формуємо оладки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 10-15 хвилин, перевертаємо і випікаємо ще кілька хвилин до готовності.

Солодкі оладки з кабачків

Солодкі оладки з кабачків

Інгредієнти:

  • Кабачок — 500 гр
  • Цукор — 4 ст. л
  • Борошно — 60 г
  • Яйце — 1 шт
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

Натираємо кабачок на дрібній тертці і віджимаємо надлишок рідини. Вбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль і борошно, ретельно перемішуємо. Смажимо оладки на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки.

Ці прості рецепти дозволять створити смачні та поживні страви, які подарують насолоду кожному шанувальнику кулінарних експериментів. Пам’ятайте, що головна магія — в простоті цих страв, а також у корисності інгредієнтів.

Читайте також:  Рецепт морського салату з креветками, кальмарами та ікрою

Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар