Домашній розсольник зі свіжими огірками та перловкою: зимові рецепти

Домашній розсольник зі свіжими огірками та перловкою: зимові рецепти

Розсольник – це класична страва російської кухні, яка набула популярності завдяки основному інгредієнту – огіркам. Вони надають супу неповторний аромат і смак. Популярність цієї страви вийшла далеко за межі Росії, але кожна країна внесла свої корективи та варіації. У сучасній кулінарії існує безліч способів його приготування, кожен з яких має свій традиційний підхід, що передається з покоління в покоління.

На жаль, не кожен має достатньо часу для приготування розсольнику в класичному варіанті. Довге варіння перловки, обсмажування й тушіння овочів займають багато часу. Тому популярності набули простіші рецепти, які зберігають автентичність смаку, але водночас не вимагають багато часу. Далі наведені чотири прості рецепти приготування розсольнику на зиму з перловкою та свіжими огірками. Вони зберігають смак класичного супу і допоможуть мати заготовки на зиму.

Домашній розсольник зі свіжими огірками та перловкою: зимові рецепти

Содержание

  1. Розсольник зі свіжих огірків з перловкою (на зиму)
  2. Рецепт супу без помідорів на томатній пасті
  3. Смачний суп з огірків з перловкою і перцем — Готуємо на зиму в банках
  4. Як приготувати суп розсольник в мультиварці

Розсольник зі свіжих огірків з перловкою (на зиму)

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Болгарський перець – 3 шт. середнього розміру
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Перловка – 2 склянки (500 г)
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 200 г
  • Соняшникова олія – 300 мл
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Помідори – 0,5 кг
  • Оцет (9%) – 4 ст. ложки
  • Вода – 250 мл
  • Кріп – 0,5 пучка
  • Петрушка – 0,5 пучка
Читайте також:  Рецепт салату з авокадо, крабових паличок, огірка та яйця

Спосіб приготування:

  1. Промити огірки, зрізати кінці, зняти шкірку і нарізати шматочками.
  2. Моркву очистити і нарізати дрібними кубиками.
  3. У сковороді розігріти олію і обсмажити моркву.
  4. Додати нарізану цибулю і продовжувати тушкувати до прозорості.
  5. Промити болгарський перець, очистити і нарізати дрібними кубиками, додати до овочів.
  6. Помідори натерти або подрібнити в блендері, додати до овочів разом із томатною пастою.
  7. Зелень промити та нарізати.
  8. Перловку замочити на 8 годин, потім варити в каструлі до готовності.
  9. Додати огірки до перловки і довести до кипіння.
  10. Додати усі тушковані овочі до перловки, поставити на повільний вогонь.
  11. Всипати цукор, сіль та добре перемішати. Додати оцет і зелень, кип’ятити ще 2 хвилини.
  12. Готовий розсольник розкласти по стерилізованих банках і закрити кришками.

Рецепт супу без помідорів на томатній пасті

Простий суп без помідорів з томатною пастою

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 г
  • Морква – 500 г
  • Томатна паста – 300 г
  • Крупа перлова – 250 г
  • Рослинне масло – 120 мл
  • Цукровий пісок – 100 г
  • Оцет – 50 мл
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Кріп — пучок

Спосіб приготування:

  1. Перед приготуванням замочити перловку і варити майже до готовності.
  2. Обчищати цибулю, нарізати кубиками.
  3. Промити огірки та натерти на тертці.
  4. Змішати цукор, сіль, томатну пасту.
  5. Кріп дрібно нарізати.
  6. Обробити моркву, натерти на великій тертці.
  7. Усі овочі скласти у велику каструлю, залити сумішшю з томатною пастою, тушкувати 40 хвилин.
  8. Додати перловку і тушкувати ще 5-7 хвилин, додати оцет і перемішати.
  9. Готовий суп розподілити по банках і закрити кришками.

Смачний суп з огірків з перловкою і перцем — Готуємо на зиму в банках

Смачний суп з огірків з перловкою і перцем

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Морква – 500 г
  • Болгарський перець – 500 г
  • Перлова крупа – 250 г
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Цукровий пісок – 2 ст. ложки
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Оцет – 60 мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
Читайте також:  Рецепт вершково-часникового соусу: приготування та інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. Перловку промити, замочити на годину, зварити до готовності.
  2. Огірки нарізати кубиками.
  3. Болгарський перець очистити, нарізати кубиками.
  4. Цибулю і моркву нарізати, помідори подрібнити на м’ясорубці.
  5. Інгредієнти скласти в казан, додати варену перловку, сіль, цукор, лавровий лист.
  6. Варити на середньому вогні 35 хвилин, потім додати оцет і варити ще 10-15 хвилин.
  7. Готовий розсольник розфасувати по банках і закрити кришками.

Як приготувати суп розсольник в мультиварці

Розсольник приготований в мультиварці

Інгредієнти:

  • Огірки (свіжі) – 3 кг
  • Помідори – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Крупа перлова – 500 г
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 4 ст. ложки
  • Оцет 9% – 0,5 склянки
  • Вода – 0,5 л
  • Олія – 0,5 склянки

Спосіб приготування:

  1. Перловку промити та замочити у воді.
  2. Огірки промити й нарізати кубиками.
  3. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти.
  4. Помідори обробити (зняти шкірку та подрібнити).
  5. Всі інгредієнти викласти в чашу мультиварки, додати воду, сіль, цукор, оцет і олію.
  6. Готувати в режимі “Варка” протягом 20 хвилин, далі в режимі “Гасити” ще 10 хвилин.
  7. Розкласти гарячий суп по банках і закрити кришками, залишити до охолодження.

Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар