
Нескладний рецепт солоного перцю чилі напевно стане в нагоді любителям незвичайних гострих страв. Гіркий перець містить речовини, які можуть уберегти вас від застуди, вони сприяють підвищенню імунітету і сприятливо впливають на кровообіг. Консервація не підлягає кип’ятінню, не містить оцту, чим значно підвищує свої корисні якості і дозволяє зберегти вітаміни.
Порада: щоб солити гіркий перець, краще вибирати самі тонкі, повністю дозрілі довгі перчинки, оскільки вони швидше маринуються і повністю займають простір у баночках.
Зміст
- Солоний гострий перець на зиму цілком в банку
- Як засолити болгарський перець на зиму цілком
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Як засолити гіркий перець під капроновою кришкою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Як засолити перець баранячий ріг на зиму
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Солоний гострий перець на зиму цілком в банку
- Як засолити болгарський перець на зиму цілком
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Як засолити гіркий перець під капроновою кришкою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Як засолити перець баранячий ріг на зиму
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Солоний гострий перець на зиму цілком в банку
Перець виходить швидше квашений, ніж маринований. Пікантні нотки солоного перцю чилі дуже сподобаються любителям гострих закусок, а цей класичний рецепт з детальними фото та відео допоможе правильно законсервувати перець солоний на зиму холодним способом.
Інгредієнти
- Перець гострий 1 кг
- Вода 1 л
- 8 ст. л. сіль
На порцію
Калорії: 40 ккал
Білки: 2 м
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 9.5 г
Кроки 45 хв. Відео-рецепт
Ретельно переберіть і промийте перчики, обовязково проколіть виделкою стручки в 3 місцях.
Готові стручки складіть в якусь глибоку тару.
Закип’ятіть воду в окремій посудині і розчиніть в ній необхідне за рецептом кількість солі. Залийте перець отриманим солоним розчином. Розсіл обов’язково повинен бути гарячим.
Для того щоб овочі цілком поринули в солоний маринад, помістіть на них який-небудь вантаж.
Майбутню консервацію необхідно накрити чистим матеріалом і залишити солитись при кімнатній температурі на 3-е суток.
Після закінчення зазначеного часу треба злити рідину з ємності і приготувати нову, ідентичну першій: в 1 літрі води розчинити 8 ст. л. солі. Потім перчики заливаємо новим розсолом.
В такому стані консервація повинна стояти ще 5 діб. Далі маринад зливаємо, а овочі закладаємо в стерильні баночки.
Знову готуємо розсіл, заливаємо його в банки з гострим чилі і можна закупорювати на зиму.
Читайте також: Баклажани і перець на зиму; рецепти з фото — пальчики оближеш
Перець солоний на зиму холодним способом готовий. Він буде оригінально і апетитно виглядати поряд з будь-яким м’ясним блюдом, його можна додавати до салатів, а святковий новорічний стіл з такою закускою стане ще яскравіше і красивіше, зігріваючи вас в зимовий мороз.
Як засолити болгарський перець на зиму цілком
Прекрасним гарніром до основної страви і пікантною оригінальної закускою на зимовому столі стане болгарський солоний перець. Нижче наведено простий рецепт покрокового приготування, як солити болгарський перець на зиму цілком в банках.
Порада: перці за цим рецептом можна солити цілими, з хвостиками і насінням. Так з цілих перчинок не витечуть смачний ароматний сік і маринад.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 60
Енергетична цінність
- калорійність: 238.59 ккал;
- жири: 17.07 г;
- білки: 0.67 м;
- вуглеводи: 21.18 р.
Інгредієнти
- цукор — 500 г;
- оцет — 400 г;
- масло рослинне — 500 г;
- сіль – 3 ст. л;
- перець болгарський – 1.5 кг.
Покрокове приготування
- Ретельно моєму кожну перчинку, закладаємо в каструлю і наливаємо стільки прохолодної води, щоб овочі були повністю покриті.
- Дочекавшись кипіння, перець виймаємо з води. Він повинен бути бланшованим, але не м’яким. Закладаємо солодкий перець в стерилізовані заздалегідь банки.
- З води, в якій бланшировался перець, готуємо маринад. Для цього додаємо сіль, цукор, масло і ставимо розчин на плиту.
- Оцет слід додати у розсіл безпосередньо перед закипанням.
- Закипевшим маринадом заливаємо солодкі перці, закорковуємо.
- Перевертаємо консервацію догори дном, закутуємо теплим матеріалом до повного охолодження.
Важливо: солоний перець можна буде пробувати приблизно через місяць. До цього часу консервацію зберігайте в холодному місці.
Як засолити гіркий перець під капроновою кришкою
Спробуйте законсервувати перець солоний на зиму холодним способом під капронову кришку. Ця пікантна закуска неодмінно припаде до смаку любителям гострого.
Цікаво: вченими доведено, що пекучий перець сприяє виробленню в організмі ендорфінів – гормонів радості, щастя і задоволення. Вони знижують стрес і допомагають впоратися з безсонням.
Час приготування: 30
Читайте також: Квашена капуста на зиму в банках: 10 простих і смачних рецептів
Кількість порцій: 20
Енергетична цінність
- калорійність: 125.57 ккал;
- жири: 0.66 м;
- білки: 6.57 м;
- вуглеводи: 26.27 р.
Інгредієнти
- перець гіркий – 1 кг;
- петрушка – 10 г;
- кріп – 20 г;
- часник – 15 г;
- сіль – 100 р;
- вода – 1 л.
Покрокове приготування
- Для початку підготуйте банки. Для цього слід помити їх з содою і простерилізувати, помістивши в окріп на 10 хвилин.
- Поставте на вогонь каструлю з водою, дочекайтеся кипіння. Розчиніть в ній сіль і остудіть.
- У готові банки на дно закладіть часник і зелень, а потім добре вимитий гіркий перець.
- Охолоджений розсіл залийте в баночки з перцем чилі, накрийте вимитими капроновими кришками.
- Сховайте в холод для подальшого зберігання.
Перець солоний на зиму холодним способом під капронову кришку готовий. Таку заготовку слід зберігати в холодильнику, а їсти можна буде вже через декілька діб.
Як засолити перець баранячий ріг на зиму
Перець сорту «баранячий ріг» відрізняється від родичів зовнішнім виглядом. Він має довжину близько 20 см і криву форму. Поспев, він знаходить насичено-червоний колір. Перчинки відрізняються сильним ароматом, особливим гострим смаком і м’яким присмаком. Рецепт з покроковим описом допоможе вам приготувати таку пекучу, оригінальну закуску.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 20
Енергетична цінність
- калорійність: 88.4 ккал;
- жири: 0.34 г;
- білки: 0.68 м;
- вуглеводи: 23.4 р.
Інгредієнти
- гострий перець – 1 кг;
- часник — 1 головка;
- корінь хрону – 10-15 см;
- лист хрону – 1 шт.;
- парасолька кропу – 1 шт.;
- чорний перець горошком – 5 шт;
- лавровий лист – 1 шт.;
- сіль – 3 ст. л.
Покрокове приготування
- Моєму стручки перцю, чистимо часник, корінь хрону. Обов’язково проколюємо зубочисткою кожен перець в декількох місцях.
- Стерилізуємо банки-яким зручним для вас способом.
- На дно банки кладемо прянощі, ароматні трави.
- Зверху щільно, але акуратно складаємо перчинки і листочок хрону. Насипаємо в банки сіль.
- Заливаємо заготовки водою з крана. Закриваємо кришками і струшуємо кілька разів, щоб сіль розчинилася. При необхідності додаємо воду..
- Залишаємо баночки з заготовками на підносі при кімнатній температурі для бродіння. Банки кришками, що щільно закривати не потрібно. Періодично струшуємо банки. Якщо розсіл злегка помутніє — це нормально.
- Через 5 днів закатуємо ємності кришками і ховаємо в льох.
Зверніть увагу: ароматна пекуча закуска готова, але є її бажано тільки через 2 місяці, щоб всі овочі встигли за цей час насититися маринадом.
Перець солоний в банках готується дуже легко, не вимагає особливої підготовки і важкодоступних інгредієнтів. З такими докладними рецептами соління перців без праці впорається навіть недосвідчена господиня, а приготувавши простий варіант закуски, ви можете експериментувати надалі покращувати, змінювати або доповнювати рецепти по своєму смаку.