
Заготовки з помідор — це прекрасна закуска і прикраса будь-якої страви. Існує безліч рецептів, але квашені в бочці томати особливо подобаються всім, хто хоч якось їх пробував. На жаль, мало хто може приготувати таку закуску в домашніх умовах. Але зовсім необов’язково робити це в бочці. Можна прекрасно квасити томати в будь-якій іншій ємності. За смаком вони абсолютно відрізняються від бочкових, але при цьому процес заготівлі зажадає набагато менше зусиль. Найзручніше буде заквасити помідори в каструлі, яка знайдеться на кухні в кожної господині. Найкраще взяти п’ятилітрову емальований посуд. Наші докладні рецепти та інструкції з фото допоможуть вам розібратися у всіх тонкощах і приготувати закуску без праці.
Зміст
- Квашені помідори в каструлі
- Закваска зелених помідор в каструлі
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Квашені помідори в каструлі
Інгредієнти
- помідори 3 кг
- кип’ячена вода 2 л
- сіль 150 г
- кріп 1 пучок
- хрін 2 шт.
- листя вишні 2 шт.
- листя смородини 2 шт.
- гострий перець 1 шт.
- зубчик часнику 3 шт.
На порцію
- Калорії: 19.52 ккал
- Білки: 1.07 р
- Жири: 0.19 р
- Вуглеводи: 3.62 г
Вимийте каструлю і кришку з використанням соди. Обдайте їх окропом. Гарненько промийте помідори і зелень. Почистіть часник.
На дно каструлі киньте за листком смородини, вишні та хрону, половину пучка кропу, часник.
Викладіть в каструлю томати. Великі повинні бути знизу, а дрібні зверху. Зробіть шар з решти зелені. Накрийте вміст ємності великою тарілкою.
Поставте кип’ятитися воду. Всипте сіль і помішуйте до її розчинення. Дайте розсолу охолонути.
Залийте помідори прямо поверх тарілки. Накрийте каструлю кришкою і віднесіть її в темне приміщення з кімнатною температурою на 2-4 місяці.
Порада: трохи недостиглі помідори можна заквасити разом зі стиглими, просто до готовності бурих доведеться чекати довше. Тому покладіть їх на дно посуду.
Закваска зелених помідор в каструлі
Час приготування: 40 хвилин
Читайте також: Варення з яблук з лимоном – рецепт на зиму з фото
Кількість порцій: 35
Енергетична цінність
- калорійність – 19.05 ккал;
- білки – 1.06 г;
- жири – 0.19 г;
- вуглеводи – 3.53 г.
Інгредієнти
- зелені помідори – 3.5 кг;
- вода – 2 л;
- сіль – 300 г;
- гострий перець – 2 шт.;
- кріп – 1 пучок;
- петрушка – 1 пучок;
- базилік – 30 г;
- листя смородини – 2 шт.
Покрокове приготування
- Помийте каструлю з харчовою содою. Залийте її окропом на 5-10 хвилин, щоб знезаразити. На чистих помідорах зробіть невеликі хрестоподібні надрізи з нижньої або верхньої сторони овоча, щоб розсіл краще проникав в його м’якоть. Почистіть часник.
- Половину зелені і перець киньте на дно каструлі. Зверху викладіть помідори. В кінці знову зробіть шар із зелені.
- Розчиніть сіль в гарячій чи холодній воді. Перед заливкою розсіл потрібно обов’язково остудити. Рідина повинна виступати над овочами.
- Зверху покладіть велику тарілку і витримуйте заготовку під кришкою при кімнатній температурі 4 тижні.
Головна перевага таких методів квашення помідорів – доступність інгредієнтів та інвентарю. Червоні томати ідеально підходять для закуски. Зелені, завдяки своїй щільній консистенції, придатні для салатів. У тому, щоб квасити помідори в каструлі, немає нічого складного. Спробуйте скористатися одним з наведених рецептів і порадуйте сім’ю неймовірно смачними соліннями!