
Кінець літа і початок осені у багатьох асоціюються з заготовками на зиму. Великою популярністю користуються помідори, заготовлені в томаті. А що якщо законсервувати їх в яблучному соку? Повірте, така закуска вийде просто надзвичайно смачною. Причому заливку можна зробити самому в домашніх умовах або взяти звичайний магазинний продукт. А ось томати треба ретельніше підбирати. Вони повинні бути невеликі і щільні. Можна навіть взяти черрі.
Зміст
- Рецепт помідори в яблучному соку на зиму
- Зелені помідори в яблучному соку на зиму
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Рецепт помідори в яблучному соку на зиму
Інгредієнти
- томати 1,6 кг
- яблука 3 кг
- сіль 2 ст. л.
На порцію
Калорії: 31.09 ккал
Білки: 0.72 м
Жири: 0.3 г
Вуглеводи: 6.8 г
Кроки 50 хв. Відео-рецепт
Для початку необхідно підготувати тару. Для зазначеної кількості інгредієнтів знадобиться 4 літрові банки. Моєму їх з содою і стерилізуємо. Для цього в каструлю з киплячою водою закидаємо кришки. Зверху встановлюємо решітку і ставимо на неї банки шийкою вниз. Тримаємо близько чверті години.
Тепер займемося приготуванням маринаду. Моєму фрукти і за допомогою соковижималки робимо сік. Переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, а потім солимо. Варимо близько 7-10 хвилин на слабкому вогні. Найсмачнішим вийде маринад, зроблений саме з свіжовичавленого соку, але при відсутності в будинку потрібного приладу, можна взяти і покупної напій (2 літри), однак, варто пам’ятати, що в такому продукті багато добавок, у тому числі і цукор.
Поки маринад готується, моєму помідори і розкладаємо їх по банкам. Заливаємо гарячим соком. На одну літрову ємність піде приблизно 400 г томатів і 350 мл рідини.
Настав саме час зайнятися стерилізацією. На дно каструлі викладаємо тканину, зверху ставимо банки з томатами прикриті кришками, наливаємо воду – її рівень повинен бути там, де у банок починається звуження. Кип’ятимо все разом близько 20 хвилин (час засікаємо після того, як вода завирує).
Акуратно, щоб не обшпаритися, дістаємо банки, закатуємо кришки.
Читайте також: Компот із заморожених ягід – рецепт, як і скільки варити в мультиварці, корисний
Завдяки стерилізації такі помідори в яблучному соку зберігаються навіть при кімнатній температурі.
Порада: зробити таку заготовку можна і без стерилізації. Але в цьому випадку перед тим, як додавати в банки маринад, залити овочі хвилин на 20 крутим окропом. Після закупорювання ємності необхідно перевернути догори дном, укутати і залишити в такому положенні як мінімум на добу.
Зелені помідори в яблучному соку на зиму
Час приготування: 35 хвилин
Кількість порцій: 26
Енергетична цінність
- калорійність – 34.02 кКал;
- білки – 0.67 м;
- жири – 0.33 г;
- вуглеводи – 7.57 р.
Інгредієнти
- зелені помідори – 1 кг;
- сік яблучний – 1.8 л;
- сіль – 1 ст. л.;
- перець чорний горошком – 10 шт.;
- кріп – 0.5 пучка;
- часник – 1 великий зубчик.
Покрокове приготування
- Спочатку займаємося тарою. Її обов’язково потрібно простерилізувати. Зробити це можна, наприклад, в духовці. Ставимо банки на деко, поруч викладаємо кришки, і відправляємо все в холодний жарову шафу. Встановлюємо близько 120-130 градусів на 20 хвилин. Перед цим не забуваємо перевірити банки на наявність дефектів (сколи, тріщини). Зіпсована тара не підійде. Для цього рецепта знадобиться 2 літрові банки.
- Помідори миємо й проколюємо зубочисткою в області плодоніжки, щоб уникнути потріскування шкірки і витікання соку. І в підсумку закуска вийде соковитою і красивою. Розкладаємо овочі по банкам.
- Дрібно подрібнюємо гілочки свіжого кропу і часник. Відправляємо їх до томатів разом з горошинками перцю.
- Наповнюємо банки окропом і залишаємо хвилин на 25. Потім рідину потрібно зцідити і повторити все ще раз. А вже після цього заливаємо томати солоним гарячим яблучним соком. Залишилося тільки банки закупорити і перенести їх в комору.
Порада: якщо сік, незалежно від того, домашній він або покупної, злегка кислуватий, при кип’ятінні можна додати цукру. Але це на любителя, так як багатьом подобається саме кисленький маринад.
Така незвичайна закуска як помідори в яблучному соку на зиму чудово поєднується з м’ясними та рибними стравами. Приємний смак стиглих томатів з літніми яблучними нотками, безсумнівно, сподобається всім любителям зимових солінь. Приємного апетиту!
Читайте також: Домашня аджика: 5 рецептів найсмачнішою аджики в домашніх умовах на зиму
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.