Домашні рецепти лечо з перцю та томатної пасти для консервування

Домашні рецепти лечо з перцю та томатної пасти для консервування

Лечо є одним із найвідоміших страв угорської кухні, яке завдяки своєму простому складу й унікальному смаку стало популярним в усьому світі. Базові інгредієнти лечо — це болгарський перець, томатна паста, що створює основу для різноманітних кулінарних фантазій.

Це страва зазвичай вживається як гарнір або закуска, проте її можна також подавати як самостійне блюдо. Важко знайти єдиний рецепт лечо, адже кожна господиня додає щось своє, роблячи його ще більш унікальним.

Тож пропонуємо вашій увазі п’ять рецептів лечо з болгарського перцю з томатною пастою, які стануть ідеальними заготівлями на зиму.

Домашні рецепти лечо з перцю та томатної пасти для консервування

Лечо з томатною пастою і 3 кг болгарського перцю — Пальчики оближеш

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг.
  • Для маринаду:
  • Вода – 1,5 літра
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Рослинне масло – 100 мл
  • Сіль – 1,5 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 1,5 склянки
  • Оцет 9% – 70 мл
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець горошком – 10 шт.

Спосіб приготування:

  1. Промийте перець та очистіть від насіння і плодоніжок. Наріжте на невеликі шматки.
  2. Підготуйте маринад: у каструлю налийте воду, додайте оцет, цукровий пісок, сіль, рослинне масло, томатну пасту, чорний перець і лаврове листя. Доведіть до кипіння.
  3. Варіть маринад доки він добре не заграється, потім додайте перці.
  4. Проваріть суміш на середньому вогні 15-20 хвилин.
  5. Розкладіть гаряче лечо у стерильні банки і закрийте кришками. Дайте охолонути.
Читайте також:  Майстер-клас: Як самостійно зшити одяг для ляльок Монстер Хай

Лечо з болгарського перцю з томатною пастою і цибулею

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Помідори – 700 гр.
  • Цукровий пісок – 1 склянка
  • Соняшникова олія – 1 склянка
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Оцет – 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

  1. Промийте, очистіть і наріжте увесь перець. Моркву натріть, цибулю наріжте кубиками, а помідори пюріруйте.
  2. У каструлю додайте пюровані помідори, цукор, олію, сіль та оцет і доведіть до кипіння.
  3. Додайте моркву та цибулю, варіть 15 хвилин, потім додайте перець і тушкуйте ще 30 хвилин.
  4. Розкладіть у стерильні банки і закрийте кришками. Залиште охолоджуватись.

Заготовка з болгарського перцю з томатною пастою, морквою і рисом

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг
  • Болгарський перець – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 1 склянка
  • Рослинне масло – 300 гр.
  • Оцет 9% — 50 мл

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте всі овочі: очистіть і наріжте цибулю, перець та моркву.
  2. Пюріруйте помідори. Змішайте всі інгредієнти у великій каструлі і доведіть до кипіння.
  3. Додайте рис, сіль, цукор і рослинне масло. Тушкуйте 30-40 хвилин.
  4. Розкладіть у стерильні банки, закрийте і залиште охолоджуватись.

Смачне лечо з часником і томатною пастою

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Перець чилі – 1/2 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Вода – 750 мл
  • Томатна паста – 350 гр.
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Цукровий пісок – 200 гр.
  • Рослинна олія – 150 мл
  • Оцет – 150 мл
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Запашний перець – 10-15 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Очистіть, наріжте перець і часник. Наріжте цибулю півкільцями.
  2. У каструлі закип’ятіть воду з томатною пастою, олією і спеціями.
  3. Додайте овочі та тушкуйте 30-40 хвилин.
  4. В кінці додайте оцет, дайте закипіти і закоркуйте в банки.
Читайте також:  Короткі привітання з 60-річчям для жінок: мама, подруга, колега, теща

Рецепт лечо з солодкого перцю і кабачків

Ця закуска стане ідеальним гарніром до м’ясних страв. Для її приготування не потрібно стерилізації. Спробуйте, вам сподобається!

Приємного апетиту!

admin
Оцініть автора
Додати коментар