
Один з найбільш затребуваних в період заготовок фруктів – слива. Урожай зазвичай дуже багатий, ціни прийнятні, а консерви з неї готуються різні. Ви думаєте, це тільки солодке варення і компоти, але сливи можна зробити ще і кетчуп!
З цього фрукта готують гострі соуси і аджику. Він використовується як провідний інгредієнт, але дуже добре по смаку поєднується з томатами. Обов’язково запасіть на зиму кетчуп з помідор зі сливами.
Інгредієнти
- помідори 2 кг
- 1 кг сливи
- 250 г цибуля
- пекучий перець-2 стручка
- часник 100 г
- цукор 200 г
- суміш перців 10 г
- лавровий лист 2 шт.
- оцет 9% 40 мл
- сіль 30 р
- зелень за смаком
На порцію
Калорії: 51 ккал
Білки: 0.9 м
Жири: 0 м
Вуглеводи: 12.1 р
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
Сливу переберіть, ретельно вимийте. Для кетчупу підійдуть сорти Стенлі і Угорка. Вони щільні, темно-лілового кольору, не дуже соковиті і з кислинкою. Поріжте кожну сливу навпіл і вийміть кісточки.
Томати теж гарненько помийте, видаліть хвостики. Закип’ятіть воду і занурте в неї помідори на пару хвилин, після чого відразу занурте в крижану воду. Зробіть на верхівці хрестоподібні насічки і зніміть шкірку з плодів.
Почистіть часник і цибулю, останній порізати на чвертки.
Пекучий перець помийте, звільнити від насіння і поділіть стручки ножем на кілька частин.
Пропустіть всі інгредієнти окремо через м’ясорубку або блендер, розкладіть по різних ємностях.
Змішайте перетерті сливи з томатами, завантажте в казан або алюмінієву каструлю і поставте на плиту. Як тільки маса почне кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 2 ч.
Промийте під проточною водою зелень, дайте їй обсохнути і наріжте дуже дрібно. Можна навіть подрібнити за допомогою блендера. Для цього кетчупу краще всього підійдуть петрушка і кінза.
Додайте подрібнену зелень, часник, цибулю і гострий чилі, а також цукор, сіль, мелену суміш перців і лавровий лист. Варіть ще півгодини.
В кінці влийте оцет і як тільки кетчуп закипить, зніміть з вогню. Вийміть лавровий лист.
Розкладіть готовий соус, поки він ще гарячий, по простерилизованным баночках невеликого обсягу. Загорніть або щільно закрутіть кришками, переверніть догори дном, оберніть теплим ковдрою і залиште так, поки кетчуп повністю не охолоне. Після цього його можна зберігати всю зиму в прохолодному темному місці.
Порада: щоб зробити смак кетчупу більш насиченим і яскравим, можна додати ще один інгредієнт – солодкий перець. Вибирайте для соусу плоди червоного кольору, щоб на вид готовий продукт вийшов красивим.
Домашній кетчуп з помідор і слив – це кращий соус до м’ясних страв. Його можна класти в фастфуд домашнього виробництва і піцу. Хто б міг подумати, що з сливи, з якої ми звикли варити повидло, виходить такий смачний кетчуп. Просто пальчики оближеш! Приємного апетиту!
Читайте також: Аджика з помідорів на зиму: рецепти приготування в домашніх умовах з перцем