
Всі ми з дитинства знаємо і любимо яблучне варення, яке готувала мама, і кожна поважаюча себе господиня має в своїх засіках не один секрет приготування цієї страви. Але чи пробували ви коли-небудь яблучне варення з бананами? Це дивовижне поєднання класичного для наших широт фрукта з тропічним плодом здатне підірвати рецептори яскравими смаковими відтінками і нюансами, і явно сподобається всім ласунам і гурманам. Саме тому ми хочемо вам запропонувати декілька найбільш вдалих, на наш погляд, рецептів, сопровожденных докладними інструкціями і фото.
Зміст
- Варення з стиглих яблук з бананами на зиму
- Варення з бананів і яблук з апельсином
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Варення з стиглих яблук з бананами на зиму
Інгредієнти
- яблука 1,6 кг
- банани 900 г
- цукор 800 г
- кориця 10 г
На порцію
Калорії: 28.9 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0 м
Вуглеводи: 7.1 г
Кроки 1 годину. 40 хв. Відео-рецепт
В першу чергу ретельно переберіть всі яблука, позбавляючись від підгнилих і недозрілих плодів, замочіть фрукти в тазику з прохолодною водою хвилин на 5, і, сполоснувши кожен плід під краном, очистіть їх від шкірки і серцевини з насіннєвою коробочкою. Наріжте середніми кубиками.
Банани також необхідно очистити від шкірки і потім за допомогою вилки розім’яти до пюреподібної консистенції.
Після того як основні інгредієнти підготовлені, змішуємо їх в глибокій ємності, засипаємо до фруктів цукровий пісок і корицю і, старанно все розмішати дерев’яною лопаткою, залишаємо настоюватися приблизно на годину.
По закінченні вказаного часу ємність з майбутнім варенням переносимо на конфорку з маленьким полум’ям і, періодично помішуючи масу, тримаємо близько години.
Гаряче яблучно-бананове варення розливаємо по сухим заздалегідь простерилизованным банкам і щільно закатуємо загвинчуються кришками. Залишаємо ласощі остигати під ковдрою в перевернутому вигляді.
Порада: яблука краще брати різних сортів, так смак вийде більш цікавим і багатогранним.
Варення з бананів і яблук з апельсином
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Читайте також: Як маринувати гриби на зиму в банках – простий рецепт без стерилізації, покрокова інструкція з фото найсмачніших хрустких грибів
Кількість порцій: 50
Енергетична цінність
- калорійність – 38.7 ккал;
- жири – 0;
- білки – 0.1;
- вуглеводи – 9.5.
Інгредієнти
- яблука – 500 г;
- банани – 1 кг;
- цукор – 1 кг;
- апельсин – 1 шт.
Покрокове приготування
- Почнемо процес заготівлі варення на зиму з обробки фруктів. Яблука необхідно гарненько промити, очистити від шкірки і насіння і нарізати великими скибочками (якщо плоди маленькі, то можна четвертинками, а побільше ріжте дрібніше). Банани чистимо, шаткуємо невеликими шматочками (близько 2 см) і відразу ж збризкуємо їх апельсиновим соком, вичавленим з половинки цитрусового – це необхідна процедура для того, щоб банани зберегли свій колір і не почорніли. Решту апельсинову м’якоть також ріжемо маленькими шматочками.
- Підготовлені подрібнені фрукти перекладаємо в каструлю з товстим антипригарним дном і засипаємо одним кілограмом цукру. Лишаємо в такому вигляді приблизно на годину, щоб виділився сік.
- Після закінчення даного часу переставляємо каструлю з фруктовою масою на тихий вогонь і, довівши до скипання, даємо “попрацювати” 5 хвилин, постійно заважаючи варення, щоб нічого не підгоріло. Потім вимикаємо вогонь, знімаємо з поверхні усю утворилася пінку, накриваємо масу кришкою і залишаємо настоюватися на ніч.
- На наступний ранок повністю повторюємо процедуру, описану на попередньому етапі (якщо хочете отримати не варення, а однорідний джем, то саме після другої варіння слід перебити фруктову масу за допомогою блендера), і знову залишаємо настоюватися на 6-12 годин – до вечора.
- Останній раз проходимо за попередньою схемою-п’ятихвилинці і, знявши з вогню, розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо вийшло яблучне варення з тропічними нотками загвинчуються металевими кришками і залишаємо під теплим пледом остигати, поставивши закрутками вниз.
Порада: якщо у вас немає прохолодного місця для зберігання варення, то збільште кількість цукру в рецептурі до пропорції 1 до 1, тобто на півтора кілограма фруктів використовуйте стільки ж цукрового піску – це забезпечить кращу схоронність ласощі в теплих умовах.
З такими простими у виконанні рецептами зможе впоратися навіть початківець кухарчук, тому скоріше біжіть на кухню і експериментуйте з новими смаками, такими, як варення з яблук з бананами. А ми бажаємо вам вдалих і цікавих звершень на кулінарному терені і приємного апетиту!
Читайте також: Рецепти салатів з перцю болгарського на зиму, з фото, пальчики оближеш
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.