
Знайома всім з дитинства яблучне варення можна зробити куди смачніше і цікавіше, якщо додати в нього волоських горіхів. Вони не тільки додадуть ласощів незвичайний смак, але і допоможуть зняти напругу після важкого дня, зміцнити пам’ять. Екзотичний смак варення з яблук з волоськими горіхами в холодний зимовий вечір чудово доповнить чашечку гарячого чаю.
Яблучне варення з волоськими горіхами
Інгредієнти
- яблука кисло-солодкого сорту 490 г
- волоські горіхи 100 г
- середній лимон 1 шт.
- коньяк 20 мл
- цукор-пісок 90 г
- вода 50 мл
- лавровий лист 1 шт.
На порцію
Калорії: 272.5 ккал
Білки: 3.5 м
Жири: 12.8 г
Вуглеводи: 32.8 р
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Першим ділом на тертці натираємо цедру лимона, після чого потрібно дістати м’якоть цитрусового і відокремити від кісточок. Сік краще видавлювати відразу в посуд, де буде готуватися варення.
З яблук видалити кісточки. Шкірку з них слід знімати, але можна і залишити – все залежить від особистих переваг готує. Далі треба нарізати фрукти на невеликі шматочки, їх товщина повинна складати 1,5 див.
Волоські горіхи перебираємо і відокремлюємо від плівки, сміття. Зазвичай неподрібнене волоський горіх являє собою досить великі шматочки, два сантиметри в діаметрі, деяким це доведеться не до смаку. Щоб зробити масу досить однорідною, можна подрібнити горішки і вже в такому вигляді додавати до яблук. Найпростішим способом буде покласти очищені від шкаралупи горіхи в щільний фасувальний пакет і кілька разів пройтися по ньому качалкою.
До лимонному соку і цедри додаємо цукор, після чого всі ставимо на повільний вогонь, варимо до стану сиропу, 5 -10 хвилин.
У закипаючий сироп додаємо нарізані фрукти. Їх треба постійно помішувати протягом 15 хвилин. Вогонь залишаємо колишній, саме головне – не переварити яблука, інакше з них підуть основні вітаміни, а недоварені фрукти будуть погано зберігатися і припадуть до смаку далеко не всім.
Після того, як шматочки стануть золотистого кольору і сиропу стане більше в процесі готування можна додати волоські горіхи. Все ще не перестаючи помішувати, варення слід тримати на вогні ще 20 хвилин.
Через 2 – 4 хвилини до яблук потрібно додати коньяк (якщо немає коньяку, то можна використовувати бренді, лікер або ром), ще через пару хвилин покласти лавровий лист.
Проварити суміш ще 15 хвилин, видалити лавровий лист. Потім розкласти в заздалегідь підготовлені, добре простерилізовані банки, закрутити кришкою і прибрати в тепле місце.
Цікаво знати: зі смаком варення можна експериментувати, наприклад, замість волоських горіхів взяти арахіс, кешью, фундук. Кожен з цих видів горіхів може розкрити смак яблук в ласощах по-новому.
Краще буде залишити екзотичне варення на добу після приготування постояти, щоб дати йому настоятися. Після 24 годин можна сміливо відкрити одну баночку і насолодитися смаком.
Читайте також: Як солити зелені помідори на зиму в банках: рецепт без оцту холодним способом
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.