
Таке багатьма улюблене блюдо, як солянка або як її ще називають (селянка), знають не тільки у нас на батьківщині, в Україні, але і звичайно ж у багатьох інших країнах. Зустрічається вона практично в кожній точці громадського харчування, їдальнях, кафе, закусках і закінчимо презентабельними ресторанами.
У наш час мало хто замислюється, що це дуже смачний і по справжньому ситний суп, як і класичний борщ, коли-то був чи не повсякденною їжею російської бідноти. А зараз цей чудовий суп отримав настільки широке поширення, що тепер у нього з’явилося багато різних національних варіантів приготування.
У сьогоднішній статті розглянемо рецепти збірної м’ясної солянки, які зовсім нескладні у приготуванні і кожен зможе зробити це блюдо у себе вдома, якщо правильно скористається моїми інструкціями. Отже, приступимо!
Зміст
- Збірна м’ясна солянка за класичним рецептом
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт солянки з картоплею
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Солянка з ковбас з квашеною капустою на курячому бульйоні
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Суп з грибами в мультиварці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Відео про те, як приготувати солянку від Лазерсона
- Збірна м’ясна солянка за класичним рецептом
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт солянки з картоплею
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Солянка з ковбас з квашеною капустою на курячому бульйоні
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Суп з грибами в мультиварці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Відео про те, як приготувати солянку від Лазерсона
Збірна м’ясна солянка за класичним рецептом
Інгредієнти:
- Яловичина на кістці — 500 гр
- ковбаси сирокопчені — 50 гр
- шинка — 200 гр
- варена ковбаса — 200 гр
- цибуля ріпчаста — 2 шт
- морква — 100 гр
- каперси — 30 гр
- лимон — 1 шт
- селера — 50 гр
- огірки солоні — 300 гр
- маслини — 50 гр
- томатне пюре — 200 гр
- лавровий лист — 2 шт
- масло рослинне — 20 мл
- петрушка і кріп
- перець чорний горошком — 5 шт
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
Першим ділом готуємо всі необхідні продукти, після чого приступаємо до приготування.
Читайте також: Томатний суп з квасолею – рецепт з помідорами, куркою і фаршем, фото
1. Промиваємо м’ясо , кладемо в каструлю, заливаємо 3 літрами холодної води і ставимо варитися на сильному вогні.
2.Після того, як вода закипить, знімаємо піну, вогонь трохи зменшуємо і через пів години кладемо в каструлю селеру, лавровий лист, чорний перець горошком, очищений, але не нарізану цибулю і моркву.
3. Приблизно через хвилин 40 виловлюємо овочі з бульйону, а суп продовжуємо варити далі.
Коли звариться м’ясо, нам потрібно дістати його, відокремити від кісток і помістити назад варитися, а кістки викинути.
4. Далі шаткуємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості на олії, додаємо до нього дрібно нарізані солоні огірки і тушкуємо протягом 12-15 хвилин. Потім кладемо томатне пюре, перемішуємо і доводимо до готовності протягом 10 хвилин.
5. Готову заправку перекладаємо в суп, туди ж додаємо нарізану квадратиками буженину з ковбасою, каперси з маслинами і пробуємо на сіль. Проварюємо на слабкому вогні, знімаємо з плити і даємо страві настоятися ще пів години під кришкою.
6. Перед подачею суп додаємо скибочку лимона і подрібнену зелень петрушки і кропу.
Рецепт солянки з картоплею
Інгредієнти:
- Картопля — 4 бульби
- ковбаси (асорті) — 500 гр
- курячі стегна — 2 шт
- цибуля ріпчаста — 3 шт
- огірки — 3 шт
- морква — 2 шт
- томатне пюре — 150 гр
- оливки без кісточок — 1 банка
- лимон — 1 шт
- лавровий лист — 2 шт
- сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
1. Курячі стегна промиваємо, опускаємо в каструлю і заливаємо 2,5 літрами холодної води.
2. Тим часом дрібно нарізаємо цибулю з морквою і обсмажуємо на рослинному маслі в сковороді до готовності. Потім туди ж додаємо нарізані солоні огірки, томатне пюре і тушкуємо ще хвилин 7-10.
Читайте також: Коли додавати огірки в розсольник, як вариться і скільки, рецепт з пшоном
3. Виймаємо з бульйону сварившиеся курячі стегна.
4. Очищаємо картоплю, нарізаємо середніми кубиками і спускаємо його в бульйон.
5. Після чого куряче м’ясо відокремлюємо від кісток і спускаємо його назад разом з дрібно нарізаними ковбасами і заправкою в каструлю.
6. Лимон нарізаємо шматочками і спускаємо разом з оливками в суп. Солимо, перчимо до смаку, додаємо лавровий лист і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10.
7. Тепер знімаємо готову страву з плити і даємо настоятися із закритою кришкою ще пів години.
Солянка з ковбас з квашеною капустою на курячому бульйоні
Інгредієнти:
- Курячий бульйон — 2 літри
- куряче м’ясо — 300 гр
- ковбаса — копчена — 100 гр
- ковбаса варена — 100 гр
- квашена капуста — 200 гр
- перець болгарський — 1 шт
- помідори — 3 шт
- оливки без кісточок — 10 шт
- томатна паста — 1 ст. л
- селера — 50 гр
- кріп — 50 гр
- лавровий лист — 2 шт
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
Дрібно шаткуємо варену і копчену ковбасу, злегка обсмажуємо її на сковороді, додаємо квашену капусту і постійно помішуючи тушкуємо її протягом 5 хвилин.
Потім невеликими шматочками кришимо болгарський перець і помідор, перекладаємо їх в сковороду і готуємо протягом 3-5 хвилин.
Далі кладемо томатну пасту, гарненько перемішуємо і додаємо селеру і кріп.
Ще раз перемішуємо і тушкуємо п’ять хвилин, після чого знімаємо готову обжарку з плити.
Тепер ставимо на вогонь бульйон, після того, як він закипить перекладаємо в нього відварене куряче м’ясо і підготовлену заправку. Варимо на середньому вогні протягом 10 хвилин.
Залишилося лише покласти лаврушку, накрити каструлю кришкою і даємо супу трохи настоятися.
Читайте також: Гороховий крем суп – рецепт з вершками, м’ятою, приготування в мультиварці
Під час подання до вийшло блюдо кладемо оливки без кісточок.
Суп з грибами в мультиварці
Інгредієнти:
- Яловичина — 450 гр
- печериці — 300 гр
- мисливські ковбаски — 150 гр
- шинка — 100 гр
- томатна паста — 1 ст. л
- картопля — 150 гр
- солоні огірки — 2 шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- маслини — 10 шт
- лимон — 1 шт
- морква — 1 шт
- сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
1. У каструлю кладемо промите м’ясо, заливаємо водою і ставимо на режим Гасіння.
2. Тим часом обсмажуємо на сковороді дрібно нарізану цибулю, брусочком скибочками моркву і гриби до золотистого кольору.
3. Нарізаємо картоплю, огірки, ковбаски і відправляємо разом з обсмаженням, томатною пастою і спеціями в мультиварку.
4. Закриваємо кришку і вмикаємо режим Гасіння на півтори години.
5. Після звукового сигналу накладаємо супчик по тарілочках і подаємо до столу зі сметаною.
Відео про те, як приготувати солянку від Лазерсона
Фірмова суп від Іллі Лазерсона смачно, ситно і, звичайно, з «родзинкою»
Приємного апетиту!