Класичний рецепт салату “Цезар” з куркою: покрокова інструкція

Класичний рецепт салату “Цезар” з куркою: покрокова інструкція

Салат “Цезар” із куркою — це відмінний вибір для будь-якого застілля, незалежно чи це вечеря в колі сім’ї, чи святковий стіл. Він поєднує в собі ніжність курячого м’яса, свіжість зеленого салату, соковитість помідорів Черрі та хрусткість сухариків. Завершує цей смаковий ансамбль тертий пармезан і легкий часниковий аромат, який додає особливої пікантності.

У цій статті ми розглянемо класичні та прості рецепти приготування салату “Цезар” з куркою в домашніх умовах. І я мушу зазначити, що ви можете легко експериментувати з інгредієнтами, не боячись відступити від класики.

Класичний рецепт салату “Цезар” з куркою: покрокова інструкція

Класичний рецепт салату “Цезар” з яйцем у домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 200 г
  • Яйця курячі — 2 шт
  • Помідори Черрі — 100 г
  • Пармезан — 50 г
  • Сухарики — 50 г
  • Листя салату
  • Соус “Цезар”

Спосіб приготування:

  1. Обсмажити куряче філе до золотавої скоринки, яйця зварити круто.
  2. На тарілку викласти шматочки листя салату.
  3. Класичний рецепт салату “Цезар” з куркою: покрокова інструкція

  4. Нарізати смажену курку невеликими шматочками і викласти зверху.
  5. Класичний рецепт салату “Цезар” з куркою: покрокова інструкція

  6. Додати нарізані часточками помідори Черрі, варені яйця і посипати сухариками.
  7. Класичний рецепт салату “Цезар” з куркою: покрокова інструкція

  8. Полити соусом і посипати натертим пармезаном.
  9. Крок четвертий - поливаємо соусом

Салат готовий до подачі! Смачного!

Простий рецепт салату “Цезар” з пекінською капустою і майонезом

Інгредієнти:

  • Листя пекінської капусти — 5 шт
  • Куряче філе — 400 г
  • Пармезан — 150 г
  • Білі сухарики — 150 г
  • Лимон — 1/2 шт
  • Майонез — 3 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування:

Для початку, нам потрібно замаринувати куряче філе. Обполіскуємо його в проточній воді, перекладаємо в миску, збризкуємо оцтом, додаємо рослинне масло, сіль і перець. Потім обсмажуємо філе на сковороді до золотистого кольору.

Класичний рецепт салату “Цезар” з куркою: покрокова інструкція

Батон нарізаємо на кубики 1×1 см, викладаємо на деко і підсушуємо в духовці. Для заправки змішуємо майонез з лимонним соком, додаємо сіль і чорний перець.

У глибоку миску викладаємо порізані соломкою листя капусти, потім натертий пармезан, зверху — нарізане шматочками куряче м’ясо і поливаємо соусом. Салат готовий до подачі!

Як приготувати соус “Цезар”

Соус цезар - приготування крок за кроком

Інгредієнти:

  • Курячі яйця — 2 шт
  • Рослинна олія — 200 мл
  • Гірчиця — 1,5 ч. л.
  • Лимонний сік — 2 ст. л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Філе анчоуса — 5-7 шт
  • Пармезан тертий — 20 г
  • Соус Ворчестер — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

  1. У чашу блендера вбиваємо яйця, додаємо рослинну олію, гірчицю, і збиваємо до однорідності.
  2. Часник чистимо і видавлюємо.
  3. Додаємо лимонний сік та соус Ворчестер для пікантності.
  4. Додаємо філе анчоуса, сіль за смаком та ретельно перемішуємо.

Готовий соус подаємо окремо, щоб кожен міг додати його до салату на свій смак.

Ось і все! Тепер ви знаєте, як приготувати смачний салат “Цезар” із куркою. Смачного!

Читайте також: Салат з авокадо і крабовими паличками і огірком – рецепт з яйцем

Салат цезар з куркою і сухариками (відео)

Приємного апетиту!

Читайте також:  Оригінальні привітання з 20-річчям дівчині та хлопцю: найкращі побажання
admin
Оцініть автора
Додати коментар