Класичний жульєн з куркою, грибами та вершками на сковороді

Класичний жульєн з куркою, грибами та вершками на сковороді

Класичний жульєн з куркою, грибами та вершками на сковороді

Смачна страва з печерицями у вершковому соусі. Простий рецепт з курячого стегна, під сирною апетитною скоринкою. У страву також присутня обсмажена цибулька, і часник для аромату. Наявність у ньому плавленого сиру, нагадує французькі ласощі, є самостійною трапезою, яка потребує додаткового гарніру. Але за бажання, можна додати відварений рис, або товчену картопля, і полити густою грибною підливою

інгредієнти

  • Філе стегна – 2-3 шт.
  • Гриби – 600 грн.
  • Сир твердий – 150-200 гр.
  • Вершки – 350 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Сіль, чорний перець – до смаку

Зміст

  1. Приготування курячого жульєна з грибами
  2. Рецепт жульєна з куркою на сковороді
  3. Приготування жульєна по кроках з фото
  4. Кожна господиня використовує невеликі хитрощі
  5. Гарячий перекус із куркою у класичному варіанті
  6. Жульєн на сковороді з вершками
  7. Рецепт покрокового приготування жульєна
  8. Інші способи приготування
  9. Жульєн з печерицями та куркою на сковороді
  10. Рецепт приготування з грибами
  11. Додаткові відомості:
  12. Відео рецепт
  13. Відео рецепт

Приготування курячого жульєна з грибами

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Поріжте м’ясо на потрібні вам шматочки

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Дрібно поріжте цибулю з часником

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо курку 5 хв. на середньому вогні

У цій же сковорідці, запікатимемо жульєн, тому ручка повинна бути знімною, або жаростійкою

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Перерізаємо гриби навпіл, потім на тонкі платівки.

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Філе підрум’янилося, посоліть, і поперчіть його до смаку, тушкуйте до готовності, ще 2-3 хв.

Готове м’ясо, відкладіть на тарілку

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

У тугішу сковороду, кладемо цибулю з часником, пасеруємо 1-2 хв. олію не додаємо

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Додаємо гриби, обсмажуємо доти, доки не випарується вся волога, і вони зменшуватимуться в обсязі

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Розмішуємо вершки з борошном, до розчинення грудочок

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Додаємо на сковороду курку, перемішуємо з грибами

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Додаємо вершкову суміш, тушкуємо 5 хвилин із помішуванням

У процесі кипіння, вершки повинні загуснути

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Коли жульєн з куркою загусне, спробуйте його на сіль і перець, додайте при необхідності

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

На закінчення посипаємо тертим сиром, я додаю його досить багато, і використовую різні сорти

Так само можна приготувати у формі для запікання, кокотницях, або горщиках

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Розігріваємо духовку до 200 градусів, запікаємо жульєн з грибами – 10-15 хв.

Слідкуйте за сирною скоринкою, доводьте її до потрібного кольору

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Страва готова, запікалося воно у мене – 12 хв.

Подаю я його як окреме частування, з салатом з овочів, а іноді з рисовим гарніром чи картоплею

Читайте також:  Рецепт томатної пасти за ДСТУ: покрокова інструкція приготування

Рецепт жульєна з куркою на сковороді

Для приготування жульєна не потрібно жодних екзотичних інгредієнтів, їх можна придбати у будь-якому магазині. Ця страва подобається і дорослим, і дітям. Хоч він і дуже поживний, але залишається дієтичним гарячим, смачним та легким частуванням.

Приготувати жульєн можна різними способами. А невеликі нюанси, надають страві особливої тонкості, неповторності та аромату.

Склад інгредієнтів:

  • Філе – 1 шт.
  • 200 гр. грибів
  • Сметана – 50 грн.
  • Молоко – 100 мл
  • Перець чорний – 1 год.
  • Сіль за смаком

Читайте також: Як замаринувати курку для запікання або смаження в духовці – 7 рецептів смачного маринаду

Приготування жульєна по кроках з фото

М’ясо нарізати невеликими шматочками. Свіжі або заморожені гриби, дрібно порізати з|із| цибулею і обсмажити на сковороді з|із| рослинною олією.

Приготуйте вершковий соус із обсмаженого борошна на олії, сметані та солі. Додати всі інгредієнти в соус і варити 5 хвилин|мінути|, постійно помішуючи.

Перекладіть в ємність для варіння, посипте тертим сиром і запікайте в духовці 20 хвилин|мінути| до появи рум’яної скоринки.

Кожна господиня використовує невеликі хитрощі

Можна взяти соковите та м’яке куряче м’ясо. Додайте за смаком шинку та ковбасу. Але головне, що будь-який жульєн, не обходиться без грибів.

Це можуть бути білі, печериці, або лисички. Курку, ковбасу, шинку і овочі дрібно нарізаємо соломкою. З овочів цибуля, цвітна капуста, шпинат, броколі.

Крім м’яса, їх іноді використовують у приготуванні нежирної риби та морепродуктів. Їх бланшують у киплячій воді протягом 5 хвилин, після чого сир обвалюють у панірувальних сухарях, до отримання гладкої червоної поверхні.

Святковий жульєн із куркою прикрасить будь-який стіл. А його ідеальне поєднання з червоним вином, зігріє вас у морозні та дощові холодні дні, підніме настрій та додасть сили. Головне правило приготування – не давати страві висохнути, тому до соусу додавайте вершки, або молоко в достатній кількості.

Гарячий перекус із куркою у класичному варіанті

У цьому випадку філе потрібно півгодини відварити в киплячій воді, дати охолонути і дуже дрібно нарізати невеликими шматочками.

  1. Окремо обсмажити на олії цибулю до прозорості. Додайте|добавляйте| дрібно нарізані гриби і тушкуйте до повної готовності. Потім розкладіть курячі шматочки, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
  2. На сухій сковороді обсмажити борошно до кремового кольору, додати вершкове масло|мастило|, влити вершки, всі інгредієнти жульєна і добре перемішати, потім зняти з плити.
  3. Викласти страву в підготовлені форми та поставити в духовку при 180 градусах на 30 хвилин. За 10 хвилин до приготування посипати сумішшю сиру та печива. Залишити в духовці до повної готовності та утворення золотистого відтінку.
  4. Можна приготувати жульєн, що охолоджує, без м’яса і риби. Для початку потрібно приготувати, вимити та почистити всі необхідні овочі: моркву, броколі, помідори, цибулю та багато зелені.
Читайте також:  Щирі привітання з 70-річчям для мами, бабусі чи подруги у прозі

Моркву та броколі відварити і нарізати кружальцями, помідори та цибулю – півкільцями, печериці соломкою. Гасимо на сковороді з олією з додаванням води.

Читайте також: Курка по-єгипетськи – особливий аромат та смак

У підготовлену форму, змащену олією, кладемо всі змішані інгредієнти. Зверху полийте вершками та яйцями і поставте в духовку на півгодини. Готовий жульєн з куркою вийняти з духовки, прикрасити тертим сиром, зеленню і знову поставити 10 хв. для підрум’янювання.

Вийде смачна та ніжна страва, досить легка та дієтична, яку можна приготувати на будь-який смак. Ситніше з шинкою та м’ясом – для чоловіків, легші, ніжні з сиром та боровиками – для жінок, з грибами, рисом чи овочами – для дітей.

Жульєн на сковороді з вершками

Швидше за все, багато хто замовляв із кафе чи намагався приготувати будинки, смачний та цікавий частування, під назвою «Жюльєн». Однак мало хто знає, що французи називають його зовсім інакше. І це навіть не страва, а спосіб нарізання їжі: тонка довга соломка, як спагетті.

Люблю цей спосіб, при нарізанні французьких капкейків ще й тим, що продукти, нарізані у такий спосіб, при термічній обробці готуються одразу.

Таким чином, можна зберегти практично всі корисні речовини, зберігши при цьому початкові фізичні властивості продукту.

Жульєн з куркою буває в кількох варіантах. За однією з версій, це ім’я кухаря, який вигадав такий спосіб нарізки продуктів. З іншого боку, назва цього методу відсилає до липня місяця, оскільки саме в цей літній час спочатку нарізали молоді овочі. Лише пізніше кухарі почали експериментувати з рештою продуктів, особливо з грибами.

Порізані грибочки у вершковому соусі, були винятково смачними та ніжними у жульєні. Соус оточує невеликі шматочки грибів, і результат перевершує всі очікування.

І зараз великою популярністю користуються приготовані в такий спосіб гриби. Їх подавали в кафе, і називалися вони кокот – за назвою посуду, в якому їх готують.

Набір продуктів:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Печериці – 10 шт.
  • Вершки 10% – 20 мл
  • Сіль, перець, зелень – до смаку

Рецепт покрокового приготування жульєна

Для початку потрібно нарізати гриби соломкою та 2 цибулини – півкільцями.

На розтопленому заздалегідь олії обсмажити з цибулею 5 хвилин. Приблизно за півхвилини до закінчення всипати в сковороду чайну ложку борошна.

Викладаємо жульєн у горщики або в другий посуд сервіровки, заливаємо 20% вершками. Наперед усе це присипається тертим сиром.

Відправляємо блюдо в розігріту до 150 градусів духовку. Випікаємо поки сирна скоринка не стане золотистою. Страва подається у гарячому вигляді.

Інші способи приготування

Грибочки чудово поєднуються з м’ясом, у тому числі з м’ясом птиці. Так можна приготувати жульєн із грибів із куркою. Для цього потрібно заздалегідь відварити 500 г курячого філе у підсоленій воді.

Читайте також:  Рецепти тонких млинців без яєць: готуємо на воді, молоці та кефірі

Читайте також: Кекс “Празький гріш” – дуже ніжна та повітряна випічка

Далі необхідно подрібнити дві великі цибулини та нарізати соломкою 300 г свіжих грибів. Коли м’ясо готове та охолоне, його теж перемелюють.

Викладіть на сковороду цибулю та обсмажте. За деякий час до нього додаються гриби. Довести до кипіння, гасити 15 хвилин. Потім додати курку, перемішати, посолити і сковороду з вогню.

Для жульєна з куркою необхідно приготувати вершковий соус. У суху сковороду насипте 2 ложки борошна, обсмажте до золотистої скоринки. У ту ж сковороду влийте 300 г жирних вершків або сметани. Змішайте з|із| мукою|борошном| і доведіть до кипіння. Коли соус закипить, додайте|добавляйте| грибну суміш. Перемішайте всі інгредієнти та зніміть з вогню.

Отриману суміш розкласти по горщиках, посипати тертим сиром і запекти в духовці.

Додатковим інгредієнтом у такій страві, можливо, що завгодно. Головне враховувати сумісність продуктів та переваги ваших близьких.

Завдяки приємному смаку та дивовижній ніжності, частування з грибів давно підкорило російських господарок і стало постійним гостем на святковому столі.

Жульєн з печерицями та куркою на сковороді

Список інгредієнтів:

  • 450 г курячої грудки
  • 200 грам грибів
  • 100 г плавленого вершкового сиру
  • 3 невеликі огірки з оцтом
  • 50 г вершкового масла
  • 200 грам сметани
  • 1 червоний перець
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • 1 чайна ложка каррі-порошку
  • 1 чайна ложка солі
  • 3 столові ложки олії
  • петрушка для прикраси

Рецепт приготування з грибами

Усі інгредієнти, окрім грибів, нарізати тонкими скибочками. На глибокій сковороді розігрійте олію та обсмажте курку із сіллю та каррі.

Гриби нарізати кружальцями, додати до курки з паприкою, обсмажити 4 хвилини, всипати огірки та перемішати. Можна накрити кришкою, варити 3 хвилини, відставити.

У другій сковороді розігрійте масло|мастило|, покладете вершковий сир, вершки і, весь час помішуючи, дочекайтеся, поки соус стане однорідним – рясно приправте жульєн перцем.

Вилийте соус на сковороду з куркою, ретельно перемішайте усі інгредієнти.

Викласти все у форму для запікання, накрити кришкою чи алюмінієвою фольгою. Поставити в розігріту до 160 градусів духовку, випікати 15 хвилин|мінути| до золотистої скоринки.

Додаткові відомості:

У російській кухні, ми використовуємо овочі жульєн в основному для салатів. Не менш популярно смажити маточки і додавати їх у м’ясо, рибу чи суп.

У Франції ж ми знаходимо традиційну страву, до якої входять м’ясо з грибами. Їх запікають у формах із кришками. Це частування неможливо, без запеченого напіврідкого соусу бешамель.

Не менш смачною стравою є жульєн з куркою, з додаванням кабачків з соусом з вершків. Для цього страви овочі краще різати довшими брусками.

Завдання полегшить спеціальна овочечистка, завдяки якій ми значно скоротимо час приготування.

Відео рецепт

admin
Оцініть автора
Додати коментар