Квасолевий суп: туркменський, турецький, італійський, угорський, грецький рецепти

Квасолевий суп: туркменський, турецький, італійський, угорський, грецький рецепти

Завдяки своїм відмінним смаковим якостям і особливу корисність квасоля отримала широке схвалення у народів світу. Часто її додають в різні другі страви та закуски, однак, сьогодні мова піде про супах. Ми підібрали лінійку рецептів кількох народних кухонь, в яких докладно розповімо про правильному приготуванні страв.

Квасолевий суп: туркменський, турецький, італійський, угорський, грецький рецепти

Зміст

  1. Туркменський квасолевий суп
  2. Італійський квасолевий суп
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Рецепт грецького квасоляного супу
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування
  10. Рецепт вірменського квасоляного супу
  11. Енергетична цінність
  12. Інгредієнти
  13. Покрокове приготування
  14. Рецепт угорського квасоляного супу
  15. Енергетична цінність
  16. Інгредієнти
  17. Покрокове приготування
  18. Особливості приготування супів квасолеві
  19. Рецепт квасоляного супу з індичкою
  20. Енергетична цінність
  21. Інгредієнти
  22. Покрокове приготування

Туркменський квасолевий суп

Неймовірна за своїми складовими юшка, або, як прийнято її називати в Туркменії, унаш. Спосіб приготування настільки незвичний російській людині, що може викликати хвилю обурення. Однак приготувати його все ж варто хоч раз, адже ми не даремно виділили його серед інших страв.

Інгредієнти

  • квасоля сушена 100 г
  • баранина (м’якоть) 300 г
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • курдюк (бараняче сало) 60 г
  • молоко кисле 200 мл
  • перець червоний 1/3 ч. л.
  • вода 2 л
  • локшина домашня за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 138.5 ккал

Білки: 7.1 г

Жири: 9.5 г

Вуглеводи: 6.1 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

    Так як в рецепті використовується квасоля сушена, нею необхідно зайнятися заздалегідь. Тому мінімум за годину до початку готування супу замочіть боби в окремій мисці.

  • Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

    Перекладіть квасолю разом з шматком м’яса в каструлю, залийте водою і доведіть на сильному вогні до кипіння, після чого варіть на помірному полум’я близько 60 хвилин, періодично знімаючи пінку.

  • Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

    Очистіть цибулю, промийте під проточною водою і дрібно порубаєте.

  • Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

    На добре розігрітій сковороді розтопіть невеликий шматочок баранячого сала і пасеруйте на що утворився жирі цибулю. Перекладіть заправку в каструлю.

  • Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

    Додайте локшини за смаком. Якщо ви любите більш густі супи, то не скупіться. Правда, не варто забувати і про те, що при варінні і подальшому зберіганні локшина значно збільшується в розмірі. Посоліть і приправити гострим перцем.

  • Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

    Проваривши суп ще 5 хвилин, влийте кисле молоко, вимкніть конфорку і дайте юшки трохи настоятися.

Важливо: якщо ви ставитеся до противників тваринних жирів, або просто не змогли знайти курдюк в магазині, можете замінити його рослинним маслом.

Італійський квасолевий суп

Італія завжди славилася своїми макаронами, ось і в цьому рецепті вони займають важливе місце нарівні з квасолею, томатами і ароматним базиліком.

Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

Кількість порцій: 9

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 168.3 ккал;
  • білки – 8.4 м;
  • жири – 0.5 г;
  • вуглеводи – 32.5 р.

Інгредієнти

  • квасоля червона (консервована) – 850 м;
  • макарони – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • томати грунтові – 4 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • олія оливкова холодного віджиму – 50 мл;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • базилік свіжий – за смаком;
  • бульйон – 1000 мл.
Читайте також:  Розсипчастий плов в мультиварці: покроковий рецепт без спецрежиму

Покрокове приготування

  1. Відкиньте відкриту банку квасолі на друшляк і дайте стекти розсолу. Після чого гарненько промийте.
  2. Очистіть цибулю і моркву. Наріжте овочі дрібним кубиком і пасеруйте прямо у каструлі з невеликою кількістю рафінованої олії.
  3. Поки цибулю з морквою обсмажуються, є час на бланшування помідор. Це дозволить вам позбавитися від щільної шкірки.
  4. Додайте в каструлю квасоля і бульйон.
  5. В окремому посуді відваріть макарони (можна взяти вермішель або локшину, до складу якої входять борошно, яйце і сіль) до повної готовності, злити воду і додайте в суп. Відразу ж посоліть і поперчіть за смаком. Присипте подрібненим свіжим базиліком. Варіть не більше 5 хвилин, а потім дайте настоятися близько чверті години.

Важливо: вибирайте бульйон на свій розсуд. Ви можете його попередньо зварити як на основі м’яса, так і віддати перевагу більш дієтичний варіант з використанням овочевого бульйону, або на крайній випадок, води.

Рецепт грецького квасоляного супу

Цей пісний супик з красивою назвою “фасолада” по достоїнству оцінять ті, хто стежить за фігурою, тому як в списку немає жодного компонента тваринного походження. Хороший цей суп не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному, особливо доповнений лимонним соком.

Читайте також: Грибний суп з м’ясом, рецепт на бульйоні покроково, фото

Кількість порцій: 11

Час приготування: 1 годину

Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 54.8 ккал;
  • білки – 3 г;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 10.4 м;

Інгредієнти

  • селера, стебло – 1 шт.;
  • квасоля консервована – 400 г;
  • цибуля ріпчаста великий – 1 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • часник зубками – 3 шт.;
  • томатне пюре – 500 г;
  • вода – 1500 мл;
  • перець – за смаком;
  • масло оливи – 35 мл;
  • зелень петрушки – кілька гілочок;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Для початку добре промийте овочі і подрібніть кожен. Моркву наріжте полуколечками або, якщо у вас досить маленькі коренеплоди, кружечками. Аналогічно вчиніть зі стеблом селери. Цибулю ж з часником наріжте кубиками.
  2. Розігрійте в сковороді оливкове масло, додайте цибулю з морквою і часником. Трохи пізніше засипте селера. Тушкуйте овочі близько 10 хвилин.
  3. Викладіть квасолю в сковороду, перемішайте. Після ще 7 хвилин додайте томатне пюре.
  4. Коли овочі досить розм’якшаться, перекладіть масу в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння. Дайте поваритися під кришкою ще близько 12 хвилин. Присипте свіжою зеленню і чорним перчиком і подавайте до столу.

Порада: для приготування супу ми настійно не рекомендуємо використовувати пасту. Вона має трохи інший смак, ніж свіжі томати. Тому якщо готувати самостійно пюре у вас немає можливості, то придбайте його в магазині.

При використанні не консервованої квасолі, а сушеної, її необхідно замочити на ніч, а після відварити. Решту ж бульйон використовувати для подальшого приготування страви.

Рецепт вірменського квасоляного супу

Ще один вегетаріанський рецепт, правда, з зовсім іншими коренями, який вас вразить своєю смаковою палітрою і незвичайною фактурою.

Кількість порцій: 8

Час приготування: 1 годину

Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 126.1 ккал;
  • білки – 4.6 г;
  • жири – 7.8 м;
  • вуглеводи – 9.5 р.

Інгредієнти

  • квасоля червона (суха) – 200-300 р;
  • горіхи (волоські) – 100 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник зубками – 2 шт.;
  • петрушка – 1 пучок;
  • кінза, зелень – 1 пучок;
  • хмелі-сунелі – 1 щіпка;
  • перець чорний (мелений) – 1 щіпка;
  • перець червоний (гострий) – 1 щіпка;
  • сіль – за смаком;
  • вода – 1500 мл;
  • винний оцет – 1 ч. л.
Читайте також:  Як ефективно почистити клавіатуру ноутбука: методи та поради专业

Читайте також: Грибний суп з вершками – покроковий рецепт з фото, приготування з куркою

Покрокове приготування

  1. Після того як квасоля досить настоялася у воді, відваріть її до повної готовності. Отриманий бульйон необхідно злити в окремий посуд, але не утилізувати. Він вам ще знадобиться.
  2. Тепер займіться іншими компонентами. Вони також повинні пройти попередню підготовку. Особливо це стосується горіхів. Всипте ядра в ступку і потовчіть товкачем, намагаючись отримати рівномірні шматочки. Цибулю ж дрібно наріжте, часник пропустіть через прес, а зеленушку наріжте.
  3. Помістіть в каструлю овочі разом з горіхами і квасолею і потовчіть товкачкою. Залийте все бульйоном, що залишився після варіння бобів. Маса трохи повинна бути схожа на крем. Посоліть, додайте спеції.
  4. Через 15-20 хвилин вимкніть вогонь і злийте оцет.

Важливо: винний оцет цілком взаємозамінний звичайним лимонним соком. Якщо замість товкачика ви використовуєте блендер, то не намагайтеся перетворити масу в пюре — повинні зберегтися виразні невеликі шматочки на тлі бархатистою структури.

Рецепт угорського квасоляного супу

Досить ситне і в міру пікантне перше блюдо з самої Угорщини – простий спосіб урізноманітнити повсякденне меню.

Кількість порцій: 13

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 98.6 ккал;
  • білки – 8.4 м;
  • жири – 3.8 м;
  • вуглеводи – 7.8 р.

Інгредієнти

  • квасоля біла (у власному соку) – 400 г;
  • спаржева квасоля – 450 г;
  • м’ясо (яловичина) – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • бульйон овочевий – 2000 мл;
  • лимон – 1 шт.;
  • перець гострий – 1 стручок;
  • часник зубками – 3 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • олія соняшникова – 35 мл;
  • перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Очистіть від лушпиння цибулі з часником, дрібно наріжте кубиками.
  2. У гострого перцю видаліть місце кріплення плодоніжки, вийміть насіння і подрібніть овоч маленькій соломкою.
  3. Поріжте м’ясо невеликими шматочками, нагадують гуляш.
  4. У сковорідці обсмажте на достатній кількості олії спочатку яловичину, а після цибулю з часником.
  5. Перекладіть все в каструлю з товстими стінками, залийте невеликою кількістю води, тушкуйте.
  6. Відправте туди ж літр бульйону і варіть під кришкою на середньому вогні 90 хвилин. Після чого додайте невеликі шматочки стручкової квасолі, а в самому кінці (приблизно через 15 хвилин після закладки останнього інгредієнта) додайте боби з банки.
  7. При подачі страви посипте його соломкою з лимона без цедри).

Важливо: Незважаючи на те, що в списку інгредієнтів заявлена саме яловичина, ви цілком можете замінити на не надто жирну свинину.

Особливості приготування супів квасолеві

Квасоля вважається практично універсальним продуктом, який поєднується з будь-яким інгредієнтом. Правда, в кожному випадку є свої нюанси, які варто враховувати. Рис робить страву більш ситним. Але перш ніж його класти в суп, необхідно ретельно промити крупу. Бажано досягти того ефекту, коли вода буде максимально прозорою. Закладається рис приблизно за 15-20 хвилин до закінчення приготування.

Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

Порада: значно прискорює процес використання замороженої мексиканської суміші, яку не треба навіть розморожувати в мікрохвильовці. За рахунок додаткових інгредієнтів суп виходить дуже смачним.

Приготування з капустою також має місце бути. В даному випадку суп чимось нагадуватиме звичні щі, але на новий лад. Класти капусту можна як у свіжому, так і в квашеному вигляді, відповідаючи стандартного способу варіння – капусту додають одним з останніх компонентів.

Читайте також:  Чим підживити часник у червні для гарного росту та зеленого кольору

Читайте також: Суп з сушених грибів з вермішеллю – покроковий рецепт з фото, як варити з локшиною і картоплею

Швидко зробити страву з вегетаріанського ситним і більш калорійним — приготувати його з тушонкою. Додавати м’ясо з банки можна як на початку, так і наприкінці, особливих критеріїв в цьому випадку немає. Однак з відповідальністю підходите до вибору самого продукту. Перевагу варто віддавати м’яса в скляних банках, де ви зможете візуально оцінити якість сировини, з якого робили продукт.

Варіння супу з локшиною – ще один спосіб набратися сил на весь день. Оптимально — зробити її самостійно з якісних продуктів. Навіть якщо у вас вийде більше, ніж потрібно, не біда, домашня локшина чудово зберігається в закритій ємності не один тиждень.

Приготування супу з фаршем, а саме з м’ясними фрикадельками, дає можливість урізноманітнити зовнішній вигляд будь-якого першого страви, не ставлячи на шкоду смакові якості. Рекомендуємо виготовляти фарш в домашніх умовах зі свіжого м’яса, тому як багатьом відомо, що магазинна продукція часто не виправдовує своєї ціни та характеристик.

Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

Ковбаски дозволяють легко внести новизну в будь-яку страву, доповнивши його ароматом багаття. Зокрема, краще вдаватися до використання копченої продукції з яскравим запахом. На крайній випадок можна взяти шинку.

Сочевиця виводить суп трохи на інший рівень і робить його більш наближеним до гороховому. Сочевицю на відміну від сушеної квасолі не потрібно попередньо замочувати, достатньо лише добре промити.

Приготування з рибою – зовсім незвичне поєднання продуктів, і багатьох воно здивує своїм неймовірним смаком. Найбільше підійде для супу морська риба з малою кількістю дрібних кісток. Це може бути як тріска, так і досить жирна скумбрія.

Рецепт квасоляного супу з індичкою

Пропонуємо більш класичний варіант зі звичним всім набором інгредієнтів на основі бульйону з індички, що робить його низькокалорійним і дуже легким.

Кількість порцій: 12

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Фасолевый суп - рецепт туркменский, турецкий, итальянский, венгерский и греческий, приготовление пошагово с фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 74.4 ккал;
  • білки – 9.5 м;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 8.2 р.

Інгредієнти

  • індичка, гомілка – 500 г;
  • квасоля консервована – 200 г;
  • картопля великий – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 40 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • чорний перець – 3 горошини;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • вода – 2 л

Покрокове приготування

  1. Промийте м’ясо, поставте в каструльці з водою на плиту і варіть до повного приготування. Дістаньте індичку з бульйону і розділіть на волокна, а потім відправте назад в «плавання».
  2. Картопля поріжте середніми шматками будь-якої форми і закиньте в каструлю.
  3. Коли картопля досить розм’якшиться, приготуйте зажарку для супу з подрібненого ріпчастої цибулі і тертої моркви.
  4. В кінці додайте квасолю і спеції. Через 10 хвилин зніміть з вогню.

Порада: м’ясо індички не є обов’язковим і беззаперечним інгредієнтом супу. Його ви можете замінити куркою.

Фото і відео допомагають детальніше розібратися в процесі приготування. Як випливає з наведених вище рецептів, для квасолі практично немає обмежень. Вона чудово поєднується з безліччю продуктів, навіть з гречкою і сиром, що нікого не обмежує в кулінарних фантазіях. Ми ж бажаємо вам гастрономічного натхнення і успіхів!

admin
Оцініть автора
Додати коментар