
Не секрет, що багато людей люблять лечо з помідорами і перцем, солодкий насичений смак і аромат якого знайомий їм з дитинства. Існує велика кількість способів приготування цього популярного страви.
Господині закривають лечо на зиму з помідорами, з томатною пастою або. Ми підібрали кілька простих рецептів з фото, за допомогою яких ви отримаєте дуже апетитні закуски без особливих зусиль. Їх особливість в тому, що заготовки не містять оцту. Консервантом в цьому випадку є томати, і ви можете не побоюватися, що баночки “вибухнуть”.
Отже, давайте законсервуємо таке корисне лечо без оцту на зиму.
Зміст
- Рецепт перцю лечо в томатному соку
- Перець лечо з помідорами і томатною пастою на зиму – простий рецепт
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Рецепт перцю лечо в томатному соку
Інгредієнти
- солодкий болгарський перець 1 кг
- помідори 1.5 кг
- сіль 1 ст. л.
- цукор 3 ст. л.
- часник 4-5 зубчиків
- перець чорний горошком 2 шт.
- перець духмяний 2 шт.
- гвоздика-2 шт.
На порцію
Калорії: 33.73 ккал
Білки: 0.85 м
Жири: 0.12 г
Вуглеводи: 7.40 м
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Для початку потрібно у перців вичистити насіння і прибрати перегородки, нарізати овочі квадратними шматочками або уздовж довгими смужками, на ваш вибір.
Промити і перебрати помідори. Краще використовувати стиглі, м’які плоди. Бланшувати томати. Для цього треба опустити їх в киплячу воду на кілька хвилин, і потім легко зняти шкірку, видалити плодоніжку.
Потім помідори перекрутити на м’ясорубці або подрібнити блендером. Перекласти отримане пюре в каструльку з товстим дном, довести до кипіння і зменшити вогонь. Томатну масу потрібно варити до загустіння протягом 15 хвилин. Щоб продукт не пригорав, його потрібно помішувати.
Коли пюре загусне, додати спеції, перемішати і накрити.
Через хвилин 5-7 до томатної маси можна додати шматочки солодкого перцю, і відразу кинути сіль та цукровий пісок.
Очистити від лушпиння і нарізати довільно часник. Додати в лечо.
Перець повинен варитися ще 15 хвилин у закритому посуді. За цей час потрібно простерилізувати банки над парою, кришки прокип’ятити.
Гаряче лечо розкласти по стерильним ємкостей, закатати ключем. Перевернути консервацію денцем вгору, накрити рушником або ковдрою і залишити, поки закупорка повністю не охолоне. Зберігати заготівлю потрібно в погребі чи комори.
Порада: щоб отримати більш густе і смачне лечо, вибирайте для нього зрілі, солодкі і м’ясисті помідори хорошої якості. Овочі можуть бути великими і навіть трохи переспілими.
Яскраву соковиту закуску можна приготувати й іншим способом.
Читайте також: Густе та смачне варення з полуниці на зиму: рецепти з цілими ягодами
Перець лечо з помідорами і томатною пастою на зиму – простий рецепт
Ця заготовка робиться дуже легко, набагато швидше, ніж з соком. А виходить такою ніжною і смачною, що пальчики оближеш!
Час приготування: 35 хвилин
Кількість порцій: 50
Енергетична цінність
- калорійність – 226.71 ккал;
- білки – 3.29 г;
- жири – 5.21 г;
- вуглеводи – 21.54 р.
Інгредієнти
- томати – 3 кг;
- солодкий перець – 1.5 кг;
- головки часнику – 2 шт.;
- цукор – 1 ст. л;
- сіль – за смаком;
- томатна паста – 200 г;
- рослинне масло – 250 мл
Покрокове приготування
- Всі овочі добре вимити і почистити. З перців вийняти насіння і нарізати середньої соломкою;
- Томати перекрутити на м’ясорубці або в блендері.
- Отримане пюре з помідорів залити в каструлю. Слідом засипати солодкий перець.
- Додати сіль, цукор, томатну пасту, олію і тушкувати все на невеликому вогні хвилин 10-15, в залежності від ступеня готовності перцю. Важливо не переварити овоч, він повинен злегка хрустіти.
- За цей час необхідно простерилізувати банки шляхом кип’ятіння у воді або прогрівання в духовці або в мікрохвильовій печі, як вам буде зручніше.
- Розчавити пресом часник і додати в лечо, дати покипіти 3 хвилини.
- Розкласти заготовку в простерилізовані банки, закатати. Перевернути ємності і зверху накрити чимось теплим. Прибрати в прохолодне місце після охолодження.
Рада: час варіння болгарських перців залежить від їхньої зрілості та сорти. М’ясисті, повністю стиглі плоди будуть готові вже через 15 хвилин. А ось більш тонкі і пружні овочі варто покіпятіть 20-30 хвилин.
Перець лечо в томатному соку – відмінний варіант заправки для перших страв, основи соусів для пасти, гуляшу, і безлічі інших страв. Він може бути як самостійною закускою, так і гарніром до м’яса або риби, а також відмінно доповнить повсякденне або святкове меню. Ця ароматна закуска допоможе впоратися з нестачею вітамінів у холодніші пори року. Приємного апетиту!