
Серед сотень рецептів приготування запечених овочів перці, фаршировані курячою грудкою, займають особливе місце. Справа в тому, що тут чудово підібрані всі інгредієнти, і в поєднанні вони створюють неймовірно смачне блюдо. Ароматні перець і приправи, ніжна куряча грудка, соковиті томати, гострий сир і свіжа сметана – ось продукти, з яких ви легко приготуєте фаршировані човники в духовці.
Порада: для запікання краще всього підходить товстостінний перець, який не висохне, поки буде піддаватися тепловій обробці.
Інгредієнти
- Філе куряче ½ кг
- Перець солодкий болгарський 5 шт
- Цибуля зелена 1 пучок
- Кріп ½ пучка
- Помідор 200 г
- Сіль за смаком
- Суміш трав 2 ч. л.
- Перець запашний мелений ½ ч. л.
- Сметана 3 ст. л.
- Сир твердий 150 г
На порцію
Калорії: 201.1 ккал
Білки: 7.7 м
Жири: 24.3 р
Вуглеводи: 8.7 г
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Замаринуйте м’ясо заздалегідь, тоді воно краще просочиться приправами. Поріжте його на невеликі кубики або прямокутники. З’єднайте суміш трав із запашним перцем і сіллю, перемішати з м’ясом і приберіть на 2-3 години в холодильник, щоб воно добре добре просочилося.
Підготуйте овочі. Промийте їх під проточною водою і обсушіть паперовим рушником.
Перці розрізати на 2 частини, перегородки і насіння викиньте. Хвостики залиште, щоб начинка не випала.
Зелень посеките як можна дрібніше.
Томати постарайтеся вибирати великого розміру, щоб швидше підготувати. З помідорів зніміть шкірку. Для цього опустіть їх в окріп на 1 хвилину, і шкірка вийде дуже легко. Наріжте м’якоть невеликими кубиками.
Тепер дістаньте курячу грудку. Змішайте її з зеленню, сметаною і томатами.
Увімкніть на розігрів духовку. Страва має випікатися при температурі 180°C. Форму змастіть маслом або застелити пергаментом. Викладіть половинки перців, наповніть їх м’ясом з овочами і сметаною, а потім відправте в духовку. Страва буде випікатися протягом півгодини.
Дістаньте форму з перцем, посипте їх натертим сиром і повернути в духовку ще на чверть години.
Порада: сир краще використовувати пікантних сортів, наприклад, “Російський або “Голландський”.
Незрівнянний фарширований перець з куркою в духовці готовий. Подавайте його відразу, як тільки вынете. Будьте впевнені, ваші рідні обов’язково попросять добавки.
Читайте також: Печериці фаршировані в духовці: найпростіший рецепт з фото покроково, як приготувати запечені гриби з начинкою, фаршем і як нафарширувати