
Існують десятки, якщо не сотні варіацій приготування всім відомого лечо. Багато готують його, додаючи безліч інгредієнтів і спецій: капусту, моркву, цибулю, огірки, часник і навіть рис. Дізнайтеся з допомогою покрокових фото і відео, як правильно приготувати лечо “без нічого зайвого” по самому простому рецептом. Основними інгредієнтами є тільки помідори і болгарський перець, але це не робить його менш смачним порівняно з більш насиченими «побратимами».
Рецепт лечо з перцю і помідорів
Для приготування традиційного варіанту заготовки краще звернути увагу на соковиті сорти помідорів і перець зелених сортів. Болгарські господині іноді використовують печена овоч або додають гострий, пекучий перець, щоб зробити смак закуски особливо насиченим.
Інгредієнти
- Солодкий перець 2 кг
- Томати 2 кг
- Рослинна олія 100 мл
- Цукор 100 г
- Оцет (9%) 50 мл
- Сіль 1 ст. л.
На порцію
Калорії: 50 ккал
Білки: 0.9 м
Жири: 2.3 г
Вуглеводи: 6.4 г
Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт
Очищаємо інгредієнти: у солодкого перцю відрізаємо верхівку і гарненько вичищаємо все насіння, у помідорів вирізаємо плодоніжку, ретельно промиваємо всі овочі водою.
Слід різати перець поперек на шматочки довільної форми: соломкою, шашечками, кубиками, особливо красиво буде, якщо використовувати перець різних кольорів – зелений, червоний, жовтий. Кожен помідор треба нарізати на чотири шматочки. Щоб зробити лечо більш пікантним, можна додати трохи гіркого перцю (його треба порізати дуже дрібно).
Томати перебиваємо з допомогою блендера/м’ясорубки, а отриману масу перелити в каструлю і ставимо на плиту.
Додаємо в сік цукор і сіль, після вливаємо олію і перемішуємо, варимо до закипання.
Як тільки томатний сік закипить, кладемо в нього подрібнений перець, розмішуємо і варимо протягом півгодини.
Якщо ви будете заготовляти лечо на зиму, то в самому кінці влийте оцет, розмішайте і зніміть з вогню.
Цікаво: іноді цукор замінюють на мед – він робить смак підливи особливо вишуканим.
Як зробити заготовки на зиму
Для того щоб заготовити лечо по цьому рецепту на зиму, досить додати оцет і закрити салат в стерилізовані банки.
Порада: більшість консервації слід зберігати у місцях, де температура значно нижче кімнатної – в холодильнику, коморі або підвалі.
Банки обов’язково повинні пройти етап стерилізації, щоб консервація не «вибухнула», не здулися кришки. Кожна господиня обирає спосіб, який підходить їй найбільше по часу і наявності підручних засобів: банки можна кип’ятити (слід протягом 5 хвилин після закипання води їх проварити), пропарити (на накриту сіткою каструлю з киплячою водою виставляємо ємності і обробляємо протягом півгодини трилітрові, літрові – 10 хвилин. Як варіант, можна впливати на баночки високою температурою за допомогою духовки/мікрохвильовки, просто помити в посудомийній машині або вручну із содою.
Читайте також: Яблучне повидло з апельсином на зиму через м’ясорубку
Порада: коли ви обробляєте посуд для консервації, варто приділити увагу і кришок – прокип’ятити їх протягом 3-5 хвилин.
Спробуйте приготувати лечо по цьому рецепту: воно неодмінно стане вам у нагоді взимку. Їм відмінно можна доповнити будь-м’ясне або рибне блюдо, використовувати як самостійну закуску або овочевий гарнір, як соус для пасти. Приємного апетиту!
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.