
Що ж придумати на обід тим, хто стежить за своєю вагою? Супчики та овочеві салати вже набридли, хочеться з’їсти чогось смачного. Але багато страви володіють високою калорійністю, тому знаходяться під забороною. А як щодо фаршированих перців? Всі звикли, що їх готують з рисом і свининою, які протипоказані тим, хто сидить на дієті. Виявляється, існують відмінні способи приготувати це блюдо з використанням зовсім інших продуктів! Перець, фарширований овочами, це їжа без м’яса та круп, але дуже апетитна і корисна. Пропонуємо найсмачніший рецепт приготування сезонного овоча.
Порада: щоб страва виглядало веселіше, візьміть перці різних кольорів.
Інгредієнти
- перець болгарський солодкий ½ кг
- соняшникова олія 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста 100 г
- морква 150 г
- капуста білоголова 200 г
- часник 1 зубок
- томатний сік 250 мл
- сіль за смаком
- перець запашний мелений ½ ч. л.
- кріп ½ пучка
На порцію
Калорії: 119.6 ккал
Білки: 2.9 г
Жири: 6.7 р
Вуглеводи: 11.9 м
Кроки 45 хв. Відео-рецепт
Овочі, перш ніж покласти в перці, потрібно підготувати, тоді вони будуть набагато смачніше. Вимийте і очистіть цибулю, моркву, звільніть качан від млявих і брудних листя. Перші два овочі наріжте подрібніше, а капусту нашаткуйте.
Візьміть сковороду або сотейник. Добре розігрійте масло і киньте цибулю. Коли він почне підрум’янюватися, зменшіть температуру. Додайте моркву. Помішуйте овочі частіше, щоб вони рівномірно смажилися.
Спробуйте натиснути на шматочок моркви: якщо він став м’який, значить, пора додавати капусту. Перемішайте всі складові, посоліть.
Через 10 хвилин додайте 2 столові ложки води. Нехай овочі тушкують під кришкою на слабкому вогні ще 5 хвилин. Потім додайте духмяний перець і дрібно нарізаний кріп, перемішайте.
Поки пассеруются овочі, підготуйте перчики. Зріжте рівне верхню частину, витрусіть насіння і промийте в середині.
Наповніть кожен перець тушкованими овочами. Викладіть їх у термостійку ємність за розміром зрізом догори.
Змішайте густий томатний сік з водою. Посоліть трохи менше, ніж вам подобається, тому що під час приготування концентрація солі підвищиться. Залийте томатом овочі.
Духовку заздалегідь розігрійте на 200 градусів. Поставте в неї перці. Через 40 хвилин вони будуть готові.
Порада: якщо під рукою немає соку, можна використовувати звичайну томатну пасту, розведену водою в пропорції 1:3.
Як бачите, перці, фаршировані овочами, готуються дуже швидко. А злегка підсмажені цибулю з морквою і запікання в духовці надають страві дуже апетитний аромат. Та й на смак перець з овочами виходять незрівнянними. Щоб переконатися в цьому, варто просто приготувати таку страву.
Читайте також: Як посмажити білі гриби на сковороді в домашніх умовах