
У багатьох страв є альтернативний, спрощений варіант. І зовсім не тому, що нинішні господині лінуються готувати класику. Просто ритм життя такий швидкий, що часу на кухню залишається катастрофічно мало. А зі смаком улюблених страв розлучатися не хочеться. Є ліниві вареники і голубці. Але мало хто знає про перці з таким визначенням. Смак у них приголомшливий і практично нічим не відрізняється від звичайних, приготованих класичним способом. Зате не потрібно возитися з фарширування. Дивіться, як це просто!
Інгредієнти
- Солодкий перець 300 г
- Свинячий фарш 400 г
- Рис 150 г
- Яйце 1 шт.
- Цибуля 150 г
- Морква 150 г
- Сметана 160 г
- Соняшникова олія 40 мл
- Мелений чорний перець за смаком
- Сіль за смаком
На порцію
Калорії: 262 ккал
Білки: 10.1 г
Жири: 18.6 р
Вуглеводи: 13.7 р
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
Рис переберіть, залийте водою і поставте на плиту. Як тільки закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть хвилин 10. Потім відкиньте на друшляк, промийте холодною водою.
Солодкий перець звільніть від хвостиків, очистіть від насіння і перегородок. Наріжте крупно — так, щоб шматки увійшли в горловину м’ясорубки, і пропустіть через неї.
Змішайте свинячий фарш, рис і подрібнений солодкий перець. Посоліть і поперчіть за смаком.
Очищену цибулю накришить дрібними кубиками, а моркву подрібніть за допомогою великої терки. Можна також нарізати її тоненькою соломкою.
На прогрітому соняшниковій олії обсмажте цибулю з морквою протягом 5 хвилин. Перекладіть рис з фаршем.
Додайте яйце, гарненько вимісіть масу і трохи її відбийте. Накрийте ємність з фаршем харчовою плівкою і приберіть на годину в холодильник, щоб він просочився.
Візьміть форму для запікання з високими бортами, змастіть її маслом. Тепер мокрими руками зробіть з фаршу великі котлетки і викладіть їх на деку близько один до одного, але так, щоб вони не стикалися.
Викладіть в невелику мисочку сметану і розбавте її склянкою кип’яченої води. Трохи посоліть і поперчіть. Можете кинути подрібнений кріп. Отриманою сумішшю залийте ледачі фаршировані перці на деко і відправте їх у розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Готову страву відразу вийміть, дайте йому постояти ще півгодинки в теплі після сигналу таймера і подавайте до столу.
Порада: свинячий фарш не бійтеся замінювати будь-яким іншим на ваш смак. А можна також приготувати вегетаріанське блюдо без використання м’ясного фаршу. Вийде не менш смачно.
Ледачі перці подавайте, полив сметанним соусом, в якому вони пеклися. Можете посипати їх подрібненою свіжою зеленню. Також у фарш не забороняється додавати улюблені спеції. Легкої вам готування і приємного апетиту!
Читайте також: Як посмажити білі гриби на сковороді в домашніх умовах