
Готувати плов в мультиварці — це для кожної господині досить цікавий і простий процес. Тим, хто недавно придбав чудо-техніку, рекомендуємо подивитися не тільки фото, але і відео, щоб зрозуміти сам принцип роботи.
Найкраще робити це блюдо зі свининою середньої жирності, наприклад, з м’ясом з лопатки або ж взяти реберця. Взагалі для багатьох ребро свиняче — це класика. Також можна додати за бажанням грам 200 – 300 білого гриба. Поряд зі звичайним круглим, господині використовують довгий червоний рис, змінюють на свій розсуд склад спецій.
Функції, які встановлені в різних мультиварках, дуже схожі. Щоб зробити розсипчасте блюдо, немає ніяких обмежень, крім відсутності бажання. Але це вже інше питання. В даному варіанті описано поетапний процес приготування в техніці фірми “Вітьок”, “Скарлет”, “Поляріс” і “Панасонік”, але легко можна підібрати схожі режими готування і в мультиварках “Мулинекс”, “Редмонд”, “Філіпс” та інших.
Порада: якщо у вас найпростіша модель, то і вона чудово вміє пропарювати тощо рис, а частина етапів можна виконати на сковороді.
Рецепт плову з свинини в мультиварці
Інгредієнти
- свинина 500 г
- рис 300 г
- морква 300 г
- цибуля ріпчаста 350 г
- часник 50 г
- рослинна олія 80 мл
- 40 г сіль
- зелень кінзи 1 пучок
- хмелі-сунелі 1 ч. л.
- запашний перець-5 горошин
- куркума 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 343.1 ккал
Білки: 10.3 р
Жири: 21.5 р
Вуглеводи: 27.2 р
Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт
У чашу налити рослинне масло і включити режим “Смаження”.
Порізати на невеликі шматочки м’ясо і відправити в мультиварку.
Хвилин через 10 кинути до свинини порізану цибулю і моркву, смажити все приблизно чверть години.
Далі всипати добре промитий рис і прогріти його 3 – 4 хвилини.
Налити воду, щоб на 1,5 см височіла над рівнем рису (близько літра).
Посолити, кинути всі спеції і опустити кришку мультиварки.
У режимі “Гасіння” або “Каша” варити плов півгодини. Потім включити функцію “Підігрів” і настояти так протягом 15-20 хвилин.
Подавати на стіл, прикрасивши рубаною кінзою або просто гілочкою.
Читайте також: Суп із курячого бульйону (35 фото)
Дуже важливою умовою для приготування смачного плову є правильне додержання послідовності закладання продуктів. Потрібно виконувати всі поетапно, як описано вище. Тоді рис буде розсипчастий і соковитий, такий як у садку. Також уважно поставтеся до переліку додаються спецій. Звичайно, їх можна придбати вже готової зібраної приправі, але щоб плов був неймовірно пікантним, краще підготувати заздалегідь, самостійно змішавши необхідні інгредієнти.