
Класичний рецепт приготування крабового салату відомий, мабуть, кожній господині. Поряд з “Оселедцем під шубою” це блюдо вже давно стало окрасою всіх зимових та весняних свят. Однак свят багато, і традиційні рецепти часто просто набридають. А іноді хочеться урізноманітнити меню. Відмінною альтернативою стане салат з крабовими паличками, кукурудзою і свіжим огірком. Завдяки нашому покрокового рецептом з фото та відео ви переконаєтеся, що це нескладно і дуже швидко.
Інгредієнти
- курячі яйця-5 шт.
- крабові палички 3 шт.
- свіжі огірки-3 шт.
- кукурудза консервована 1 банка
- зелена цибуля 1 пучок
- майонез за смаком
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- сухарі 100 г
На порцію
Калорії: 89.1 ккал
Білки: 5.8 м
Жири: 3.5 м
Вуглеводи: 8.8 р
Кроки 15 хв. Відео-рецепт
Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти. Яйця зварити круто (щоб вони добре чистилися, додайте в каструлю 10-15 грам повареної солі, а щоб швидше охололи, правильним буде залити холодною водою). Очистити, а після подрібнити, але не перетворювати в кашку.
Крабові палички краще промити в проточній воді, потім обсушити на паперовій серветці і порізати на середні кубики.
Огірок при бажанні можна очистити від шкірки. Нарізати на частини однакової форми розміром приблизно з сантиметр.
Інгредієнти акуратно змішати в окремому посуді. Найкраще підійде глибока миска.
З банки з консервованою кукурудзою злити сік. Додати зерна до іншим складовим.
Зелену цибулю дрібно нашаткувати. Відправити в миску.
Продукти змішати і додати майонез і спеції. Ось і весь секрет, як готувати смакоту.
Перед подачею залишиться тільки доповнити салатик сухариками. Не робіть це одразу, інакше вони розм’якнуть і стануть несмачними.
Порада: магазинні сухарі приправлені всілякими добавками і хімією, тому краще зробити їх самостійно. Наріжте хліб середніми кубиками. Розмістіть на сухому листі. Зверху присипте сіллю і спеціями з натуральних сушених трав. В розігрітій до 190 градусів духовці підсушіть, періодично помішуючи, до рум’яності.
Подавати на стіл салат рекомендується, попередньо прикрасивши зеленню, трояндочками з помідор або моркви, наприклад. Не варто викладати його шарами, інгредієнти можуть гірше просочитися і залишитися сухуватими.
Читайте також: Олів’є з крабовими паличками – рецепт з м’ясом
Альтернативою крабовим паличкам може послужити м’ясо краба, воно більш натуральне. Якщо замінити покупної майонез домашнім, страва буде ще корисніше і смачніше.
Для любителів оригінальних варіантів можна доповнити салатик:
- пекінська (китайська) капустою;
- рисом;
- відвареною картоплею;
- тертим твердим або ковбасним сиром;
- солоним або маринованим огірочком.
Експериментуйте з інгредієнтами, шукайте свій ідеальний рецепт. Балуйте себе, близьких і гостей смачненькими і апетитними стравами.
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!