
Улюблене всіма яблучне варення може набриднути, коли готуєш його кожен рік. Зовсім інший смак вийде, якщо додати пару апельсинів. Бурштинові часточки і солодкий сироп просочаться легким цитрусовим ароматом. Крім того, така заготовка збагатиться вітаміном C, що зробить її ще корисніше. Незвичайне варення з яблук і апельсинів — це смачна профілактика застуди і чудове частування до чаю або кави. Приготування не забере багато зусиль і часу. Наш рецепт з фото дозволить виконати всю роботу швидко і легко.
Інгредієнти
- яблука 1,2 кг
- апельсини 320 г
- цукор-1,2 кг
- вода 240 мл
На порцію
Калорії: 184.3 ккал
Білки: 0.26 г
Жири: 0.18 г
Вуглеводи: 45.27 р
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Вимийте банки з содою. Обсушіть і стерилізуйте в мікрохвильовій печі на високій потужності, заливши в них на кілька сантиметрів води. Час обробки – 2-3 хвилини на ємність об’ємом 0,5 л. Кришки обдайте окропом.
Вимийте яблука. Почистіть. Розріжте навпіл і позбавтеся від насіннєвих коробок. Нарубаєте шматочками середнього розміру.
Апельсини також вимийте. Опустіть на хвилину в окріп. Наріжте тонкими півкільцями. Складіть в каструлю і відправте на плиту.
Додайте до апельсинів цукор. Помішуйте масу до розчинення кристалів та закипання, додаючи воду в міру потреби. Зніміть з вогню і додайте до апельсинів часточки яблук. Розмішайте і дайте масі охолонути до кімнатної температури. Знову поверніть її на плиту.
Закип’ятіть варення. Томіть його при слабкому бурління протягом години. Можна готувати довше, головне — зніміть з плити, коли воно досягне бажаної консистенції.
Варення розкладіть по ємностей і загорніть кришками. Закутайте чимось до охолодження.
Порада: вибирайте тільки тверді яблука, бажано зимових або осінніх сортів. Вони більш соковиті і краще зберігають свою форму.
Зміст
- Варення з яблук з апельсинами через м’ясорубку
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Варення в мультиварці
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Читайте також: Помідори солоні в пакеті з часником: швидкий рецепт за 5 хвилин
Варення з яблук з апельсинами через м’ясорубку
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Кількість порцій: 8
Енергетична цінність
- калорійність – 200.29 ккал;
- білки – 0.26 г;
- жири – 0.21 г;
- вуглеводи – 49.14 р.
Інгредієнти
- яблука – 1 кг;
- великий апельсин – 1 шт.
- цукор – 900 р.
Покрокове приготування
- Вимийте фрукти і цитрусові. Видаліть насінні коробки з яблук. Нарубаєте середніми шматочками, не зрізуючи шкірки. Вийміть кісточки з апельсина.
- Засипте фруктову масу цукром на ніч.
- На наступний день проваріть її до густоти (не менше години), постійно помішуючи.
- Стерилізуйте маленькі банки над парою протягом 10-15 хвилин або в мікрохвильовій печі, а кришки обшпарте окропом. Розлийте по ємностей гарячий десерт, закрутіть і залиште до охолодження під ковдрою.
Варення в мультиварці
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 8
Енергетична цінність
- калорійність – 184.02 ккал;
- білки – 0.34 г;
- жири – 0.20 г;
- вуглеводи – 45.12 р.
Інгредієнти
- яблука – 1 кг;
- апельсин – 4 шт.;
- цукор – 1 кг
Покрокове приготування
- Яблука промийте, зніміть шкірку. Наріжте дрібними кубиками або натріть.
- Апельсини також потрібно вимити, очистити, подрібнити, діставши кісточки.
- Киньте фрукти в чашу. Засипте цукровим піском. Залиште постояти, поки маса не пустить сік. При потребі зробіть солодше.
- Виставте режим «Плов» на 40 хвилин.
- Варення закрутіть або поставте в холодильник в герметичному контейнері або в маленьких щільно закритих банках.
Порада: якщо ви сумніваєтеся в тому, що часточки вийдуть бурштиновими, розчиніть в 1 л води-столову ложку соди і замочіть яблука в отриманій рідини на 5 годин. Все це час тримаєте їх під кришкою. Потім відкиньте на друшляк і приступайте до приготування варення.
Ми наводимо базові рецепти, які ви можете урізноманітнити, додавши спеції, наприклад, корицю, ягоди, лимон або горіхи. Таке прозоре варення стане прикрасою будь-якого чаювання. Воно має дуже ніжний яблучний смак з цитрусовими нотками. Заготівку з великими шматочками їдять так, а однорідну намазують на хліб або булку. З цього варення вийде чудова начинка для пиріжків або млинців. Спробуйте заготовити його на зиму по одному з наших рецептів – це дуже легко!
Читайте також: Як приготувати хрусткі малосольні огірки будинку з холодним розсолом
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.