
Рецепт плову прийшов з Близького Сходу ще в XIX столітті і укорінився в наших серцях назавжди. Мало хто скаже, що не любить справжній узбецький розсипчастий плов, приготовлений за старими традиціями у казанку. Але часи змінюються, і нові технології приходять на допомогу нинішнім домогосподаркам. Сьогодні не потрібно стояти годинами біля плити, щоб отримати ідеальний плов – достатньо мати під рукою скороварку або мультиварку Редмонд, Мулинекс, Березня, Поларіс або будь-яку іншу з такою функцією, і вона все зробить за вас.
Так давайте розглянемо докладніше, як же можна легко і просто приготувати смачний плов з допомогою скороварки, а фото і відео в цьому допоможуть.
Порада: якщо хочете зробити плов дієтичним, то використовуйте м’ясо птиці – курку або індичку. Калорійні страви виходять з свинини, яловичини, баранини.
Інгредієнти
- баранина 500 г
- рис 1.5 склянки
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- морква 2 шт.
- часник 1 голівка
- масло рослинне 3 ст. л.
- вода 500 мл
- сіль і спеції за смаком
На порцію
Калорії: 152.1 ккал
Білки: 6.7 р
Жири: 7.2 г
Вуглеводи: 15.2 р
Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт
Першим ділом займемося м’ясом — необхідно підготувати. Баранину обмиваємо і чистимо, а потім ріжемо на великі шматки.
Далі складаємо м’ясо в чашу скороварки, заливаємо його водою і закриваємо кришку. Виставляємо режим «Варити» з рівнем 3 на 40 хвилин. Коли програма закінчиться, виймаємо м’ясо і виливаємо утворився бульйон в окрему каструльку. На час відставляємо його вбік.
Наступним кроком буде приготування засмажки з морквою і цибулею. Для цього ми наливаємо в скороварку рослинне масло і встановлюємо режим «Випічка». Чекаємо, коли розігріється, і викладаємо шматки м’яса. Обсмажуємо його до золотистої скоринки.
Поки баранина готується, чистимо овочі і нарізаємо їх — брусочками моркву, а цибулю півкільцями, викладаємо в чашу скороварки, перемішуємо з м’ясом і приправляємо спеціями за смаком. Закриваємо кришкою і тушкуємо на цьому ж режимі до напівготовності.
Коли овочі вже майже готові, промиваємо і додаємо рис в скороварку. Заливаємо його бульйоном, який вийшов при варінні м’яса (він повинен бути приблизно на 1,5 см вище рису), і вставляємо головку часнику в центр блюда. Якщо є необхідність, то додаємо ще трохи солі і спецій. Готуємо в режимі «Каша» протягом 30 хв.
Плов майже готовий! Чекаємо закінчення програми, піднімаємо кришку і даємо постояти приблизно 10 хвилин. Блюдо викладаємо на тарілки і пригощаємо сім’ю.
Порада: якщо хочете, щоб плов вийшов ідеальним і виглядав як зразок кулінарного мистецтва, м’ясо і рис необхідно викладати шарами, а не перемішувати між собою.
Відмінності приготування від звичайної мультиварки
Головним достоїнством скороварки є те, що страва в ній готується під тиском і при високих температурах (вище 100 ° с). Відповідно сам процес при цьому прискорюється і займає набагато менше часу. Для приготування плову у звичайній мультиварці, в якій немає функції «Скороварка», тривалість необхідно збільшувати.
Читайте також: Плов з качки – рецепт в мультиварці, казані, покрокове приготування в домашніх умовах з фото
Скільки б разів ми не готували страву, воно буде різним, але неминуче смачним. Сподіваємося, що вам сподобався наш простий рецепт апетитного плову в скороварці, який заощадить багато часу і енергії. Ви неодмінно оціните всі переваги приладу перед плитою з газом. Радуйте себе і своїх близьких новими смачними знахідками – приємного апетиту!