Рецепт класичного салату “Олів’є” з ковбасою і огірком: покроково з фото

Рецепт класичного салату “Олів’є” з ковбасою і огірком: покроково з фото

Салат “Олів’є” з ковбасою і свіжим огірком

Салат “Олів’є” — це справжній символ новорічних застіль, відомий далеко за межами нашої країни. Традиційно цей салат готують з солоними корнішонами та консервованим горошком. Але для тих, хто хоче освіжити класичний рецепт та додати йому весняних ноток, ми пропонуємо використати свіжий огірок і заморожений зелений горошок. Свіжий огірок додасть салату легкості і свіжості, а заморожений горошок порадує яскравим кольором і кращим смаком.

Рецепт класичного салату “Олів’є” з ковбасою і огірком: покроково з фото

Інгредієнти

  • 5 шт. середньої картоплі
  • 5 шт. свіжих огірків
  • 300 г докторської ковбаси
  • 200 г замороженого зеленого горошку
  • 5 шт. курячих яєць
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • 3 шт. моркви
  • 300 г сметани
  • 50 г майонезу
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за бажанням
  • Кілька свіжих гілочок петрушки

Класичний салат 'Олів'є' з ковбасою і свіжим огірком - рецепт з горошком, фото

Енергетична цінність на порцію

Показник Значення
Калорії 116.2 ккал
Білки 4.6 г
Жири 6 г
Вуглеводи 4.7 г

Етапи приготування

  1. Промийте моркву і картоплю. Зваріть їх до готовності, використовуючи виделку для перевірки м’якості (25-30 хвилин). Потім очистіть та наріжте на кубики.
  2. Рецепт класичного салату “Олів’є” з ковбасою і огірком: покроково з фото

  3. Зваріть яйця круто (після закипання залиште у воді 10 хвилин). Очистіть і подрібніть.
  4. Крок 2

  5. Ковбасу наріжте середніми кубиками, а цибулю дрібними кубиками.
  6. Крок 3

  7. Залийте заморожений горошок окропом і дайте стекти воді. Потім швидко тушкуйте його на малому вогні 2-3 хвилини.
  8. Крок 4

  9. Свіжі огірки розріжте на частини, посипте сіллю і залиште на 10 хвилин, щоб видалити зайву вологу. Промийте та подрібніть.
  10. Крок 5

  11. У велику миску помістіть всі інгредієнти, додайте сіль та перець за смаком. Змішайте з майонезом та сметаною до однорідної маси.
  12. Крок 6

  13. Перед подачею прикрасьте подрібненою свіжою петрушкою.
  14. Крок 7

Поради та варіації

Олів’є можна урізноманітнити за смаком: замість свіжого огірка використовують солоний або маринований, ковбасу можна замінити вареною куркою або шинкою. Для додання пікантності додайте в салат терте яблуко або консервований ананас, а якщо хочете додати більше яскравих фарб, прикрасьте страву яскравою зеленню, червоним перцем або тертою сирою морквою.

Порада: Найкраще для заправки використовувати домашній майонез, щоб отримати більш натуральний і насичений смак. Щоб приготувати такий майонез самостійно, перегляньте навчальні відео в Інтернеті.

Салат “Олів’є” за будь-якого варіанту приготування залишається улюбленцем новорічних столів та справжнім царем зимових закусок. Експериментуйте з інгредієнтами та насолоджуйтеся смаком!

Читайте також:  Топ-5 рецептів вишневого варення без кісточок на зиму
admin
Оцініть автора
Додати коментар