
Горобина червона – широко відома ягода, і до всього іншого дуже доступна. Росте вона повсюдно і є справжнім джерелом корисних речовин, адже на 100 г ягід припадає аж 81 мг вітаміну C! Однак, не всі можуть оцінити її корисні властивості з-за специфічного терпкого смаку з притаманною кислинкою. Відомо, що вагітним жінкам як раз хочеться чогось незвичайного. У невеликих кількостях ця ягода шкоди не принесе, однак, варто враховувати, що вона кріпить. Тим, у кого запори — явище часте, від неї краще відмовитися.
Спектр страв, до складу яких входить осіння ягода, насправді досить широкий — це різні соуси, варення, мармелад і компоти. З неї готують наливки, роблять настоянки і закочують консервацію.
Зміст
- Компот з горобини звичайної з яблуками
- Рецепт компоту з червоної горобини
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Червоний компот з горобини запас
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Спосіб приготування
- Мегавитаминный компот з двох сортів горобини
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Компот з горобини звичайної з яблуками
- Рецепт компоту з червоної горобини
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Червоний компот з горобини запас
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Спосіб приготування
- Мегавитаминный компот з двох сортів горобини
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Компот з горобини звичайної з яблуками
Зробити компот з горобини можна, урізноманітнивши палітру смаку додатковим інгредієнтом, таким як яблуко. Це додасть напою приємну кислинку.
Інгредієнти
- яблука кисло-солодкі 1 кг
- ягоди горобини 200 г
- цукровий пісок 350 г
На порцію
Калорії: 199.6 ккал
Білки: 0.4 г
Жири: 0 м
Вуглеводи: 49.5 р
Кроки 50 хв. Відео-рецепт
Очистіть фрукти. Від горобини відірвіть хвостики. З яблук видалити насінну коробку, поріжте на досить великі часточки або, якщо використовуєте маленькі примірники, проколіть їх в декількох місцях гострим ножем.
Перед безпосередньою закачуванням необхідно пробланшировать обидва компоненти. Для цього опустіть кожен з них в окрему каструльку, залийте окропом і залиште горобину на 2 хвилини, яблучка – на 10.
У цей час приготуйте сироп з цукру і 800 мл води. Розкладіть ягідно-фруктову масу по літровим банкам і залийте ще гарячим сиропом.
Стерилізуйте 15 хвилин, закатайте. Укутайте чим-небудь потепліше і залиште на столі до повного охолодження.
Читайте також: Гриби на зиму – рецепти в банках з фото покроково без стерилізації
Рецепт компоту з червоної горобини
Енергетична цінність
- калорійність – 83 кКал;
- білки – 0,5 г;
- жири – 0 г;
- вуглеводи – 20,3 р.
Кількість порцій: 5
Час приготування: 20 хвилин
Інгредієнти
- горобина звичайна – 250 г;
- цукровий пісок – 125 р.
Покрокове приготування
- Першим ділом переберіть ягоди. У них необхідно видалити «хвостики» і позбутися від пом’ятих примірників. Промийте в проточній воді і перекладіть в друшляк для стікання зайвої вологи.
- Висипте ягідки в пакет і відправте в морозилку на недовгий період часу, поки вони не схопляться під впливом низьких температур.
- Залийте в каструлю літр фільтрованої води і доведіть її до кипіння.
- Опустіть підготовлені горобинові ягоди і залиште варити на невеликому вогні хвилин так на 10.
- Всипте цукровий пісок, перемішайте ополоником, вимкніть конфорку і залишити для настоювання десь на годину. Пити такий узвар можна як у холодному, так і в теплому вигляді.
Порада: горобина відноситься до числа осінніх ягід, збір врожаю припадає на період, коли заморозки вже дали про себе знати. Після того як ягоди подморозились, вони втрачають свою зайву гіркоту і терпкість. Але якщо все ж ви зібрали горобину звичайну раніше, то варто просто відправити її в морозильну камеру і вже пізніше додавати в страви.
Червоний компот з горобини запас
Крім звичайного повсякденного напою, можна приготувати і смачний вітамінний компотик на зиму, який, безсумнівно, урізноманітнює ряди ваших заготовок.
Енергетична цінність
- калорійність – 136,5 кКал;
- білки – 1,1 м;
- жири – 0 г;
- вуглеводи – 33 р.
Кількість порцій: 5
Час приготування: 40 хвилин
Інгредієнти
- горобина звичайна – 1 кг;
- цукровий пісок – 300 р.
Спосіб приготування
- Переберіть грона, видалите гілочки і плодоніжки, викиньте пом’яті. Промийте у великій кількості води, обсушити.
- Озброїтеся достатнього обсягу сотейник. Вам необхідно пробланшировать горобинові ягоди. Для цього налийте води в посудину і злегка посоліть. Дочекавшись закипання рідини, засипте ягоди і дайте протягом 2 хвилин пропарити.
- Відкиньте на друшляк або сито.
- Суху горобину засипте в простерилизованную банку.
- Закип’ятіть окремо приблизно літр очищеної фільтром води, розчиніть в ній цукор-пісок.
- Залийте отриманим сиропом ягоди, відправте їх у каструлю на стерилізацію і загорніть кришками за допомогою спеціального ключа.
- Дайте компоту охолонути при кімнатних температурах і перемістіть в холод для подальшого зберігання. Скільки напій буде придатний для вживання, залежить від умов. У погребі він простоїть більше 12 місяців.
Читайте також: Малосольні огірки – 6 рецептів малосольних огірочків швидкого приготування
Мегавитаминный компот з двох сортів горобини
Цей рецепт підійде для любителів незвичайних напоїв, бо поєднує в собі два види терпкою ягідки. Але спробувати все ж варто.
Енергетична цінність
- калорійність – 139,8 кКал;
- білки – 1,4 м;
- жири – 0 г;
- вуглеводи – 33,6 р.
Кількість порцій: 4
Час приготування: 35 хвилин
Інгредієнти
- ягоди червоної горобини – 600 г;
- черноплодка – 600 г;
- цукровий пісок – 300 г;
- лимон, апельсин – за кілька скибочок.
Покрокове приготування
- Переберіть ягоди, викиньте некондицію, позбавтеся від гілочок.
- Вимийте цитрусові, наріжте невеликими долечками. Додані до складу компоту апельсин з лимоном додадуть свого шарму загальної смакової картині допомогою властивої їм кислуватості (за бажанням можете замінити їх лимонкою, регулюючи кількість за своїм розсудом).
- Надішліть ягоди у окріп, це дозволить їм максимально розкрити аромат.
- Розкладіть все по заздалегідь стерилізованим баночках, залийте сиропом (800 мл води+300 г цукру), закатайте.
- Переверніть догори дном і залиште остигати.
Приготувавши пару-трійку баночок компоту з рябиновыми ягодами, ви не тільки здивуйте домашніх, але і дозволите організму насититися такими корисними і необхідними речовинами в період холодів і зниження імунітету. Будьте здорові!