
Традиційний узбецький плов, як правило, роблять в казані. При цьому господині витрачають досить багато часу на підготовку продуктів і безпосереднє приготування страви. Однак якщо на кухні з’явилася “розумна помічниця” – мультиварка, цей процес значно полегшується.

Стушкувати плов можна з бараниною, курятиною, свининою, яловичиною та індичкою. У цій статті опубліковано покроковий рецепт з фото плову з індичкою в мультиварці. Блюдо виходить дуже смачним. Індичатина порівняно з іншими видами м’яса містить мінімум холестерину, тому вважається дієтичною. Особливо корисні для вживання стегна і філе птиці.
Слідуючи нашим рецептом, ви зможете легко приготувати апетитний рис з соковитим м’ясом і овочами в мультиварці “Редмонд”. Не підгоріли або недосмажених інгредієнтів.
Інгредієнти
- філе індички 500 г
- білий круглий рис 250 г
- велика морква 1 шт.
- великий ріпчаста цибуля 1 шт.
- рослинна олія 2 ст. л.
- вершкове масло 25-30 г
- часник 2 зубчики
- куркума, карі, сіль, чорний мелений перець за смаком
На порцію
Калорії: 154.4 ккал
Білки: 9.6 г
Жири: 3 р
Вуглеводи: 22.1 г
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
За кілька годин до початку готування можна замочити рис. Крупу переберіть, промийте в теплій проточній воді, відкинувши на сито. Висипте в каструлю або глибоку миску. Залийте очищеної прохолодною водою. Додайте щіпку солі.
Готуємо компоненти для майбутнього плову. Цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте кубиками середнього розміру або півкільцями. Морква звільніть від шкірки, промийте в проточній воді, наріжте, використовуючи блендер або тертку з великим лезом.
М’ясо індички також бажано промити у воді. Після наріжте птицю довільними шматочками невеликого розміру.
Приступаємо до безпосереднього приготування плову. Увімкніть режим “Смаження”. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і влийте рослинного. Покладіть індичку. Тушкуйте до рум’яної скоринки. Приблизно це займає 15 хвилин.
Додайте цибулю і моркву. Залиште з відкритою кришкою ще на 8-10 хвилин.
Вимкніть режим “Смаження” і встановити програму “Плов”. Висипте рис. Підсоліть і поперчіть.
Зверху покладіть два очищених від лушпиння зубчики часнику. Залийте водою таким чином, щоб вона була вище рису на 2-3 див. Закрийте кришку.
Готуйте близько півгодини.
На замітку: смачний розсипчастий плов виходить і в мультварках “Панасонік”, “Поларіс”, “Філіпс”. Інгредієнти для готування використовуються ті ж. Орієнтуйтеся на рекомендації в інструкції по пропорціях, часу і режимів.
Крім того, для приготування господині також використовують пароварку. Тоді страва виходить не таким жирним. Воно відмінно підійде для тих, хто дотримується здорового харчування. Якщо ви в пошуку рецептів низькокалорійних, на нашому сайті ви знайдете багато класних варіантів з відео.
Читайте також: Плов в мультиварці зі свининою – покроковий рецепт з фото, приготування в редмонд, мулинекс, поларіс
Готувати смачно – зовсім нескладно. Потіште себе і своїх близьких цікавими стравами!







