
Яблучне варення без цукру – це відмінний варіант для людей, які хочуть зробити заготовку, щоб у подальшому використовувати її в кулінарії. Цей рецепт популярний і у людей з цукровим діабетом – замість того щоб купувати спеціалізований варення в магазині, ви можете приготувати його самостійно.
Порада: зварені і яблука перетерті здаються занадто кислими? Для діабетиків дуже часто готують варення з іншими підсолоджувачами – в їх числі: фруктоза, стевія і сорбіт.
Цукор – це природний консервант, завдяки якому заготовка набагато повільніше псується. У варення з яблук без цукру найчастіше додають лимонну кислоту, яка теж служить чудовим консервантом, це дозволяє заготовити десерт на зиму.
Яблука – ті самі корисні фрукти, які дозволено вживати при будь-якому типі діабету. Природно, безконтрольно їх є теж можна, але варення на фруктозі з яблук дуже корисне і смачне, не тільки для людей з діабетом. У подібному десерті не так багато вуглеводів, як у звичайному варення, так і шкоди для зубів не такий сильний.
Інгредієнти
- яблука 1 кг
- лимонна кислота-5 г
- вода 200 мл
На порцію
Калорії: 7.8 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0 м
Вуглеводи: 1.9 м
Кроки 20 хв. Відео-рецепт
Фрукти переберіть, промийте, видаліть плодоніжки і листочки. Потім наріжте часточками. Насінну коробочку вийміть.
Складіть яблука в каструлю для варення, залийте підготовленою водою і поставте на середній вогонь. Зачекайте, поки маса закипить, а потім проваріть протягом 40-50 хвилин.
Яблука повинні сильно зм’якнути, але це залежить від сорту. Якщо вони ще досить тверді, їх можна пюрировать з допомогою ручного блендера до однорідної маси.
Знову доводимо отримане пюре до кипіння, додаємо лимонну кислоту, вимикаємо конфорку і ретельно перемішуємо.
Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим на пару або в духовці банкам, накриваємо кришками, ставимо в каструлю з теплою водою і пастеризуем близько 15 хвилин від початку кипіння.
Закатуємо ємності, перевертаємо і закутуємо. Коли заготовки охолонуть, їх можна прибрати в підвал або льох.
Важливо: хоч яблука в цілому не принесуть діабетикові шкоди, все ж потрібно уважно спостерігати за реакцією свого організму після вживання першої порції, так як всі ми індивідуальні.
Яблука чудово поєднуються з гарбузами – якщо у вас вдома завалялася одна така руда красуня, то це прекрасна можливість зробити приголомшливий осінній десерт до чаю і використовувати варення як начинку для гарбузового пирога.
Читайте також: Солимо помідори в банки на зиму смачно: прості рецепти з оцтом на 1 і 3 літри, покроково з фото
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.