
Консервовані томати мають кислинкою і своєрідним смаком, які добре поєднуються з солодкими добавками. Тому багато люблять закривати солодкі консервовані помідори на зиму. Такі помідори смачні, їх зручно закочувати в літрових або трилітрових банках, а процес приготування досить швидкий і простий. Слідування цим рецептом перетворить консервування в звичне і складна справа для будь-якої господині.
Інгредієнти
- помідори 800 г
- часник 4-5 зубків
- лист лавровий 2 шт.
- перець духмяний горошком 3 шт.
- перець болгарський солодкий 1 шт.
- цибуля ріпчаста дрібний 100 г
- селера (зелень, бадилля) 2 шт.
- вишневі листя 5-6 шт.
- цукор для солодощі 2 ст. л.
- сіль 1 ст. л.
- оцет 1 ст. л.
- вода скільки поміститься в банку
На порцію
Калорії: 35.3 ккал
Білки: 1.5 м
Жири: 0 м
Вуглеводи: 7.3 р
Кроки 1 годину. 15 хв. Відео-рецепт
Томати і листя помити, дати стекти воді. Солодкий перець також вимити, очистити від насіння і плодоніжки. Цибулю і часник очистити від лушпиння.
Банки ретельно вимити, обдати окропом. Робити це треба обережно, щоб вони не тріснули, гарячу воду лити потроху.
Перець розрізати на смужки. Середні або маленькі помідори можна класти цілком. А якщо вони великі, то краще їх розділити на часточки. В такому випадку вони краще промаринуются, так і є невеликі шматочки зручніше. Цибулинки класти цілими, якщо ж немає дрібних, тоді середні розрізати на четвертинки.
Тепер в банку потрібно скласти по порядку компоненти: спеції, листя селери і вишні, часник, а потім – томати, солодкий перець і цибулю. Або ж навпаки.
Щоб не втрачати час, варто заздалегідь поставити на вогонь ємність з водою, а пізніше, власне, нею залити помідори. Закипілої водою залити банки з помідорками, варення інгредієнтів не потрібно. Потрібно залишити хвилин на 15, щоб вони добре прогрілися.
Воду злити назад в каструлю. Засипати цукор, посолити і довести до кипіння. Якщо спробувати, то на смак вода стане солоною і солодкуватою одночасно.
Влити оцет, і відразу вилити в баночки отриманий маринад. Робиться це наступним чином: влити в одну банку маринад, закатати, а потім киплячий сік з каструлі влити в іншу банку, і так далі. Таким чином консервування обходиться без стерилізації або застосування аспірину.
Перевернути готові банки кришками вниз і як можна краще укутати, щоб тепло збереглося хоча б на 12 годин. Потім вже готову, трохи кислий, консервацію можна розкрити і зберігати вже при кімнатній температурі де-небудь в коморі або в будь-якому зручному місці (в прохолодній кімнаті, наприклад).
Порада: якщо з якихось причин немає можливості використовувати оцет під час засолювання, його можна замінити лимонною кислотою з розрахунку 1 чайна ложка на літрову банку солодких і солоних помідорів. Так теж можна консервувати.
Простояти помідорчики, приготовані за цим рецептом, можуть аж до кінця весни – вони зберігаються досить довго. Взимку ж, коли всі овочі не мають річного аромату і смаку, буде дуже приємно відкрити баночку з солодкими помідорами і помріяти про майбутніх теплі днинки.
Читайте також: Лечо з болгарського перцю на зиму: Найкращі рецепти лечо “Пальчики оближеш”
Їх можна додавати в салати з олією, вареною морквою, петрушкою та іншими інгредієнтами – все на ваш смак! Таке соління універсальне. А ще – красиве, як на фото і відео!
Так легко маринувати і смачно їсти! Пальчики оближеш!