
Серед безлічі варіантів заготовки солодкого перцю на зиму часто лідирують ті рецепти, в склад яких входить томат. Такі закуски набагато поживніше та корисніше, цілком можуть замінити повноцінне блюдо.
Помідор гарний у закатках з перцем в будь-яких проявах: томат-паста, свіжі помідори, томатний сік і всілякі підливи на їх основі. Пропонуємо випробувати кілька рецептів солодкого і гіркого перцю в томаті, а докладні фото і відео допоможуть вам консервувати.
Зміст
- Болгарський перець в томаті на зиму
- Цілий солодкий перець з морквою в томатному соку
- Енергетична цінність продукту
- Інгредієнти
- Процес приготування
- Пекучий перець в томатному соусі без оцту на зиму
- Енергетична цінність продукту
- Інгредієнти
- Процес приготування
Болгарський перець в томаті на зиму
Цей салат дуже простий у виконанні, і інгредієнтів в ньому мінімум – тільки найнеобхідніше для того, щоб отримати смачне доповнення до вечері. Подавайте закуску з рисом, гречкою, картопляним пюре та іншими гарнірами.
Інгредієнти
- Солодкий перець 1 кг
- Помідори 3 кг
- Цибуля 1 кг
- Соняшникова олія 300 мл
- Оцет 9% 120 мл
- Цукор 200 г
- 60 г сіль
- Лавровий лист 3 шт.
- Чорний перець-горошок 10 шт.
На порцію
Калорії: 85 ккал
Білки: 0.9 м
Жири: 5.3 г
Вуглеводи: 8.5 г
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Добре вимийте солодкий перець, розкладіть його на паперовому рушнику, щоб обсох. Потім почистіть, вийнявши серцевину з насінням і перегородки. Поріжте м’якоть на брусочки або кубики середнього розміру.
Помідори вимийте і поріжте на маленькі шматочки будь-якої форми.
Почистіть цибулю і накришити його кубиками, але не надто дрібними, щоб він не розварився (кубики розміром 1*1 цілком підійдуть).
Змішайте всі овочі в каструлі з товстим дном або в казані, пересипте цукром і сіллю, влийте соняшникову олію, додайте перець-горошок і лавровий лист, поставте на вогонь. Як тільки маса почне кипіти, зменшіть вогонь, засічіть час і варіть 40 хвилин.
Влийте в салат оцет, перемішайте і зніміть з плити. Відразу ж розкладіть закуску по простерилизованным банкам, загорніть кришками і переверніть догори дном. Гарненько укутайте і дайте повністю охолонути. Потім відправте на зберігання в комору або льох.
Порада: цій закусці можна додати гострий смак, додавши половинку стручка пекучого перцю. Можна також додавати в заготовку улюблені спеції, але робити це потрібно за 5 хвилин до того, як будете знімати салат з плити.
Цілий солодкий перець з морквою в томатному соку
Солодкий перець, приготований цілком в томатному соку, виглядає привабливо і на смак відмінний. Крім того, це чудова заправка для борщу, супів, соусів і других страв.
Читайте також: солоний гострий перець на зиму холодним способом, башкирська, цілком, під капронову кришку і простим засоленням
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 60
Енергетична цінність продукту
- білки – 1,3 м;
- жири – 3,8 м;
- вуглеводи – 8,6 м;
- калорійність – 73 ккал.
Інгредієнти
- солодкий перець – 2,5 кг;
- морква – 1 кг;
- цибуля – 500 г;
- часник – 100 р;
- томатний сік – 2 л;
- соняшникова олія – 250 мл;
- цукор – 200 г;
- оцет 9% – 100 мл;
- сіль – 50 р.
Процес приготування
- Вимийте солодкий перець, обсушіть його паперовим рушником. У кожному з них зробіть кілька проколів виделкою або зубочисткою.
- Викладіть одним шаром на деко і відправте в прогріту до 180 градусів духовку на півгодини. За цей час кілька разів перевертайте перці, щоб вони рівномірно підрум’янилися з усіх сторін.
- Перекладіть печені перці в глибоку ємність і щільно обтягніть її харчовою плівкою або пакетом. Залиште хвилин на 20. Коли перець пропарится, акуратно очистіть його від шкірки.
- Моркву і цибулю почистіть. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю поріжте на дрібні кубики. Прожарити на сковороді трохи олії і обсмажуйте на ньому моркву протягом 15 хвилин, періодично помішуючи.
- Викладіть моркву в іншу ємність, в ту ж сковороду влийте трохи олії і обсмажте на ньому цибулю до рум’яності.
- У підготовлені баночки викладіть шар перцю. Потім зверху тонкий шар обсмаженої моркви. Потім знову перець, потім овочевий фарш. Так чергуйте шари до тих пір, поки не заповните банку доверху.
- На основі томатного соку приготуйте підливу. Влийте в нього соняшникову олію, додайте сіль, цукор і поставте на вогонь. Як тільки сік закипить, поваріть його 5 хвилин, а потім додайте смажену цибулю. Всі разом готуйте ще 10-15 хвилин.
- Видавіть часник, прокип’ятіть 5 хвилин, влийте оцет і зніміть з вогню.
- Гарячої підливою залийте перець з морквою в банках. Накрийте кришками, закріпіть. Поставте в каструлю і залийте водою по «плечики» для стерилізації. Перед цим застеліть дно каструлі м’якою тканиною або поставте дошку, щоб від зіткнення з розпеченим металом баночки не тріснули. З моменту початку кипіння стерилізують 20 хвилин.
- Вийміть банки з каструлі, зніміть затискачі, загорніть кришки. Переверніть догори дном, обмотайте теплою ковдрою і дайте повністю охолонути. Після цього відправте заготовки на зберігання в підвал.
Порада: заготовлювати перець за таким рецептом можна не тільки цілком, але і часточками. Для цього поріжте кожен плід поздовжньо на 4-6 скибочок в залежності від розміру і обсмажте їх до рум’яності з двох сторін на соняшниковій олії.
Пекучий перець в томатному соусі без оцту на зиму
Заготівля створена спеціально для любителів гострої їжі. Закатують гострий перець в томаті звичайно в невеликих кількостях, тому що аж боляче пекучий у нього смак – вистачить надовго.
Читайте також: салат: огірки, помідори, болгарський перець і цибулю на зиму
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 15
Енергетична цінність продукту
- білки – 0,7 м;
- жири – 2,8 м;
- вуглеводи – 8,8 м;
- калорійність – 61 ккал.
Інгредієнти
- гіркий перець – 500 г;
- томат-паста – 200 г;
- соняшникова олія – 40 мл;
- цукор – 60 г;
- сіль – 20 г;
- мелений коріандр – 10 г;
- лавровий лист – 1 шт.;
- гвоздика – 4 шт.;
- вода – 700 мл
Процес приготування
- Переберіть гострий перець. Для цієї заготовки не має значення – він червоний або зелений. Головне, щоб всі стручки були приблизно однакового розміру. Ретельно вимийте його і обсушіть рушником. Зріжте хвостики, тільки не захоплюючи при цьому сам плід.
- У каструлю влийте воду, викладіть в неї томатну пасту і добре перемішайте, щоб вона розчинилася. Всипте сіль, цукор, спеції, влийте соняшникову олію і поставте майбутній маринад на вогонь. Поваріть близько 10 хвилин на повільному вогні.
- Після закінчення цього часу викладіть в маринад пекучий перець. Дочекайтеся, поки томат знову почне вирувати, і готуйте хвилин 15.
- Зніміть каструлю з плити, виловите шумівкою перці і розкладіть по банках. Краще брати тару невеликої місткості (наприклад, літрові).
- Залийте перці в банках томатним маринадом. Накрийте кришками і закріпіть затискачами.
- На дно великої каструлі укладіть м’яке рушник або дошку. Поставте на неї банки з перцем, залийте їх по «плечики» водою і поставте каструлю на плиту. Дочекайтеся закипання, зменшіть вогонь до мінімуму і стерилізують заготовки 20-30 хвилин.
- Після цього акуратно вийміть банки з каструлі, приберіть затискачі і закатайте кришки. Поставте консерви денцем вгору і добре укутайте, залиште на добу. Потім перенесіть банки в підвал або комору.
Читайте також: Мармелад в домашніх умовах – простий покроковий рецепт приготування, користь і шкоду для організму, калорійність на 100 грам
Порада: маринад з таких перців надалі можна буде додавати в підливи і перші страви, якщо ви захочете надати їм трохи гостроти. У зимовий період це особливо актуально!
Перці, закриті на зиму в томаті, дуже прості у приготуванні. Але від цього не менш смачні. Про них можна сказати «просто і зі смаком». Ви можете імпровізувати і додавати в ці закачування улюблені спеції, завдяки яким закуски будуть отримувати нові смакові якості. Найголовніше – дотримуйтесь пропорції, покроково дотримуйтесь рецептом і стежте за тим, щоб усі інгредієнти були правильно підготовлені до консервування.
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.