
Новорічні свята закінчилися, попереду чекає Масляна, а, значить, наступають млинцеві дні. Хтось готує цю страву регулярно, хто-то лише раз на рік – на масляний тиждень. Але і тим, і іншим хочеться, щоб млинці вийшли смачними і в ідеалі красивими. На перший погляд може здатися, що приготувати тонкі, майже прозорі млинці може тільки господиня з великим досвідом, але це не так. Існує безліч простих рецептів, за якими вони просто не можуть не вийде. Головна умова – вибрати перевірену комбінацію продуктів і чітко слідувати рецептурою. Цього разу будемо готувати млинці без яєць.
Бувають ситуації, коли спекти млинці з яйцями немає можливості з якої-небудь причини: дотримання посту, непереносимість продукту або просто їх відсутність в холодильнику. Тоді на допомогу і приходять рецепти млинців без яєць. Вони від цього не виходять гірше, якщо слідувати простим правилам приготування.
По-перше, обов’язково просеивайте борошно навіть, якщо вам здається, що вона ідеальна. Так вона насичується киснем, і млинці виходять більш легкими. Продукти використовуйте тільки свіжі. Сіль і цукор потрібно розмішувати до повного розчинення, щоб не зіпсувати структуру тесту, а рослинне масло додайте в самому кінці. В іншому випадку млинці вийдуть більш щільними і пружними. Смажити їх потрібно на добре розігрітій сковороді, в ідеалі розжарити її з крупною сіллю. І пам’ятайте: найтонші млинці вийдуть на молоці, але навіть на кефірі або воді можна легко приготувати ажурні, практично прозорі млинці. Головне – не лийте дуже багато тесту на сковороду, так як чим його більше, тим млинці будуть товщі.
Зміст
- Дріжджові млинці без яєць і молока – тонкі, ажурні
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Тонкі млинці без яєць на кефірі і молоці
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Як приготувати мереживні млинці без яєць і молока
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Заварні млинці на кефірі без яєць
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Готуємо пісні млинці на мінеральній воді
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Тонкі млинці без яєць з дірочками на молоці
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Найпростіший рецепт млинців без яєць і молока — відео
- Дріжджові млинці без яєць і молока – тонкі, ажурні
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Тонкі млинці без яєць на кефірі і молоці
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Як приготувати мереживні млинці без яєць і молока
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Заварні млинці на кефірі без яєць
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Готуємо пісні млинці на мінеральній воді
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Тонкі млинці без яєць з дірочками на молоці
- Знадобиться:
- Етапи приготування.
- Найпростіший рецепт млинців без яєць і молока — відео
Дріжджові млинці без яєць і молока – тонкі, ажурні
Незважаючи на відсутність таких необхідних на перший погляд для смачних млинців інгредієнтів – яєць і молока, ці млинці виходять тонкими, ажурними і неймовірно смачними. До того ж вони дуже м’які і еластичні. Це дає можливість при необхідності загорнути в млинці абсолютно будь-яку начинку. Для замісу тіста потрібні найпростіші продукти, які, напевно, є в будинку у кожної господині. До того ж ці млинці можна приготувати навіть під час посту. Вони легко перевертаються і не рвуться, головне – використовувати відповідну сковороду. За рахунок наявності рослинного масла в складі воно практично не потрібно при смаженні.
Знадобиться:
- тепла вода – 750 мл;
- борошно – 350 гр.;
- цукор – 85 гр.;
- сухі дріжджі – 8 гр.;
- оцет 9% — 1 ч. л.;
- сіль – 0.5 ч. л.;
- олія соняшникова – 4 ст. л.
Етапи приготування.
1. В каструльку, де будете замішувати тісто, вилийте воду. Насипте туди ж всі сухі інгредієнти, крім борошна і соди і ретельно перемішайте до повного розчинення.
Читайте також: Хачапурі по-аджарськи – 5 кращих рецептів
2. Акуратно введіть просіяне борошно і гашену оцтом соду. Гарненько все перемішайте, додайте соняшникову олію (краще без запаху) і ще раз все розмішайте. Для цього краще використовувати віночок.
3. Дайте тісту настоятися 10-12 хвилин перед смаженням.
4. Гарненько розжарте на плиті сковороду, змастіть її маслом. Робиться це один раз на самому початку. Всі інші млинці смажаться вже без змазування посуду.
5. Вилийте ополоник тесту на сковороду і, нахиляючи її, акуратно розподіліть напіврідку масу по всій поверхні.
6. Коли сам млинець стане матового кольору, а краї підрум’яняться, акуратно підніміть його за допомогою ножа і переверніть двома руками. Обсмажуйте протягом кількох секунд.
Повторюйте, поки не закінчиться тісто. Ось такі красиві і виходять рум’яні млинці без яєць. Приємного апетиту!
Тонкі млинці без яєць на кефірі і молоці
Цей рецепт – один з найбільш вдалих способів приготувати тонкі ароматні млинці. Завдяки дуже вдалому поєднанню інгредієнтів страва виходить завжди і у всіх, навіть якщо ви готуєте страву вперше. Млинці виходять тонкими, еластичними, рум’яними і надзвичайно смачними завдяки наявності та молока і кефіру. Продукти при приготуванні використовуються найпростіші. А якщо у вас раптом не виявилося під рукою яєць або ви з якихось причин їх не вживаєте, цей рецепт для вас. Кількість цукру можна регулювати за власним бажанням, роблячи млинці більш або менш солодкими. Млинці, приготовані цим способом, відмінно підійдуть для фарширування.
Знадобиться:
- борошно – близько 300 гр.;
- кефір – 2 ст.;
- молоко – 1 ст.;
- вода – 1 ст.;
- цукор – 3 ст. л.;
- олія соняшникова – 2 ст. л.;
- розпушувач – 1 ст. л. (можна замінити на 1 чайну ложку соди);
- сіль – 1 щіпка.
Етапи приготування.
1. Просійте борошно, висипте її в миску. Додайте розпушувач, сіль і цукор, все добре перемішайте.
2. Влити кефір і ретельно розмішайте тісто вийде досить крутим.
3. Далі додавайте молоко невеликими порціями, добре розмішуючи ложкою.
4. На останньому етапі влийте склянку води і ще раз все змішайте. У результаті тісто у вас буде рідким і пузырчатым. Накрийте його кришкою або харчовою плівкою і залиште настоятися приблизно на півгодини.
5. Добре розігрійте сковороду на плиті. У тісто додайте соняшникову олію і перемішайте. Так само змастіть маслом сковороду. Робиться це неодноразово самому початку смаження, далі його використовувати не потрібно.
6. Вилийте на сковороду зовсім трохи тіста і, нахиляючи її, розподіліть по всій площі.
7. Коли поверхню млинця стане більш матовою, а краї підсмажаться, акуратно підніміть його лопаткою і переверніть. Використовуйте таким чином все тісто.
Зробіть будь-яку начинку на ваш смак, щоб загорнути в млинці.
Як приготувати мереживні млинці без яєць і молока
Якщо у вашому холодильнику не виявилося молока і яєць або ви дотримуєтесь посту, а смачних млинців хочеться, це рецепт для вас. Завдяки поєднанню інгредієнтів випічка виходить надзвичайно смачною і дуже ніжною. А з-за манної крупи, яка додається в тісто і набухає, млинці виходять трохи товщі класичних, але при цьому виходять дуже соковитими і ажурними. Такий спосіб приготування досить простий і не вимагає якихось специфічних навичок. Млинці можна їсти окремо або з будь-якою начинкою на ваш смак.
Читайте також: Курячі крильця, запечені в томатно-майонезному соусі – рум’яні, хрусткі та смачні
Знадобиться:
- борошно – 1.5-2 ст.;
- манна крупа – 5 ст. л.;
- олія соняшникова – 5 ст. л.;
- цукор – 3-5 ст. л.;
- вода – 800 мл;
- сіль – 1 щіпка;
- сода, гашене оцтом (краще використовувати яблучний) – 1 щіпка.
Етапи приготування.
1. В першу чергу просійте манку і борошно.
2. Теплу воду влийте в миску, де будете готувати тісто. Додайте соняшникову олію, насипте сіль, цукор і гарненько розмішайте віночком до повного розчинення.
3. Додати гашену оцтом соду, і ще раз перемішайте. Далі всипте манку, розмішайте і дайте крупі трохи набрякнути.
4. Останній етап – додавання борошна. Можете насипати всю відразу або вводити частинами, постійно розмішуючи. У тесті не повинно залишитися грудочок.
5. Добре розігрійте сковороду. Змащувати її не обов’язково, так як в тесті вже міститься рослинне масло.
6. Вилийте ополоник тесту на розпечену сковороду і акуратно розподіліть по всій поверхні. Обсмажуйте до появи характерного запаху і підрум’янення країв. Акуратно підніміть млинець і швидко переверніть. Смажте ще кілька секунд.
Таким чином використовуйте все тісто. Млинці за бажанням можна подавати з будь-якою начинкою.
Заварні млинці на кефірі без яєць
Досвідчені господині кажуть, що смак заварних млинців трохи відрізняється від млинців, приготованих класичним способом. Однак точно пояснити, в чому саме ця відмінність, ніхто не може. На думку одних, вони виходять більш соковитими, на думку інших – більш ароматними, на думку третіх – більш пористими. Щоб скласти свою думку, обов’язково використовуйте цей рецепт.
На перший погляд може здатися з назви, що млинці по даному рецепту готувати складно. Однак це не так. Інгредієнти потрібні найпростіші, рецепт не складніше попередніх, а заварним тісто називається, тому що заливається окропом (ті, хто готує млинці на молоці, просто кип’ятять молоко).
Знадобиться:
- борошно – 250 гр.;
- кефір або кисле молоко – 400 мл;
- окріп – 220 мл;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- цукор – 1-2 ст. л.;
- сіль – 0.5 ч. л.;
- сода – 0.5 ч. л.
Етапи приготування.
1. Влийте в каструлю кефір або кисле молоко, додайте соду, сіль, цукор і заздалегідь просіяне борошно. Все гарненько розмішайте. Не треба лякатися, що тісто вийшло досить густим – на першому етапі це нормально.
2. Влийте в тісто окріп і ще раз гарненько розмішайте. Стежте, щоб не залишилося грудочок. При необхідності можна скористатися міксером.
3. Додайте оливкову олію і знову розмішайте.
4. Добре розігріту сковороду змажте краплею олії. Це потрібно зробити один раз на самому початку.
5. З допомогою ополоника вилийте трохи тесту на сковороду і розподіліть по всій поверхні.
6. Коли млинець підрум’яниться, акуратно піддягніть його з краю і переверніть. Обсмажте трохи з другої сторони.
Повторюйте, поки не закінчиться тісто. Такі млинці без яєць ідеально підходять і для солодкої, і для несолодкої начинки.
Готуємо пісні млинці на мінеральній воді
Основним інгредієнтом цих пісних млинців є мінеральна вода. Вона виступає своєрідним розпушувачем, роблячи страву більш повітряним, пористим і еластичним. Тому соду або звичайний розпушувач використовувати тут не потрібно. Млинці з наведеним рецептом готуються без молока і яєць, тому їх можна їсти навіть тим, хто дотримується посту. Готуються вони просто і швидко з мінімальної кількості продуктів, до того ж не вимагають великих витрат. Солодкість страви ви можете регулювати за власним смаком, додаючи більше або менше цукру. Млинці відмінно підходять як для самостійного використання, так і для приготування з начинкою.
Читайте також: Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями
Знадобиться:
- борошно – 1.5 ст.;
- мінералка – 2 ст.;
- цукор – 3 ст. л.;
- олія соняшникова – 2 ст. л.;
- сіль – 1 щіпка.
Етапи приготування.
1. Спочатку просійте борошно.
2. Вилийте В каструлю половину мінералки, насипте цукор з сіллю, все дуже ретельно розмішайте.
3. Поступово вводите борошно, розмішуючи тісто віночком або ложкою. Коли мука буде додана повністю, влийте другий стакан мінералки і знову перемішайте.
4. Додайте соняшникову олію без запаху і ще раз гарненько розмішайте тісто. По консистенції воно повинно нагадувати рідкий кефір або молоко.
5. Сковороду добре прогрійте і змастіть маслом. Вилийте на неї трохи тіста і швидко розподіліть його по всій площі.
6. Як тільки з’явиться характерний аромат, а краї стануть рум’яними, обережно переверніть млинець і обсмажте з іншого боку.
Повторюйте, поки тісто.
Тонкі млинці без яєць з дірочками на молоці
Давно всім відомо, що найтонші млинці виходять на молоці. Тут воно використовується теплим. Господині навіть не потрібно мати великий досвід у приготуванні цієї страви – млинці за вказаною рецептом виходять завжди. Ароматні, смачні, надзвичайно тонкі з безліччю дірочок – саме це відрізняє справжню майстриню. Спечіть млинці за вказаною рецептом, приготуйте кілька варіантів начинок, і ваші близькі будуть в повному захваті. Як і всі попередні варіанти, ці млинці готуються без додавання яєць. При бажанні замість молока можна взяти воду.
Знадобиться:
- молоко – 1 л;
- борошно – 2 ст.;
- олія соняшникова – 2 ст. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- сода – 1 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.
Етапи приготування.
- Вилийте тепле молоко (температура повинна бути 30-35 градусів) в каструлю, додайте сіль, цукор і масло. Розмішайте.
- Туди ж висипте склянку борошна, поверх неї – соду і акуратно за допомогою міксера перемішайте. Потім додайте другу склянку борошна і знову все перемішайте. Тісто має бути досить рідким, наче молоко.
- На розпечену сковороду вилийте трохи тіста і розподіліть його по поверхні. Коли млинець обсмажиться з одного боку, акуратно піддягніть його з краю і переверніть на іншу сторону. Обсмажуйте ще кілька секунд.
- Повторюйте, поки тісто не закінчиться.
Найпростіший рецепт млинців без яєць і молока — відео
Ну і наостанок хочу поділитися простим рецептом, за яким можна приготувати смачні млинці. Подивіться і у вас обов’язково все вийде.
Як бачите, за перевіреним гарним рецептом тонкі млинці виходять досить легко з мінімуму продуктів. А якщо ви з якоїсь причини не можете використовувати яйця, на їх смак це не позначиться. Спробуйте спекти млинці на Масляну по одному з наведених вище рецептів і переконаєтеся в цьому самі.