Рецепти зимових салатів з огірків, цибулі та олії: кращі варіанти

Рецепти зимових салатів з огірків, цибулі та олії: кращі варіанти

Салат з огірків на зиму, так само як і хрусткі мариновані огірки, – це один з найулюбленіших рецептів консервування в українських домівках. Хрусткі огіркові скибочки з півкільцями цибулі у пікантному маринаді стануть відмінною закускою як на святковому, так і на буденному столі.

Цю закуску можна приготувати як з великих, так і середніх сортів огірків, і до того ж, зберігати її у квартирі не складає жодних проблем. Ваші рідні та близькі будуть у захваті від такого кулінарного шедевра.

Сьогодні ми представляємо вашій увазі смачні та нескладні рецепти приготування салату з огірків з цибулею та олією. Ви дізнаєтеся, як приготувати різноманітні варіанти цього салату, включаючи салат з помідорами, салат з кропом, салат без варіння, рецепт з морквою та спрощений варіант без оцту. Кожен з цих рецептів має свої особливості, що робить їх унікальними та вартими приготування.

Салат з огірків з цибулею, олією і помідорами (на зиму)

Рецепти зимових салатів з огірків, цибулі та олії: кращі варіанти

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вода – приблизно 2 л.
  • Сіль – 3 ст. ложки (з гіркою)
  • Цукор – 5 ст. ложки (без гірки)
  • Оцет 9% – 160 мл
  • Масло рослинне – 1 стакан
  • Банки 0,5 – 8 шт.

Спосіб приготування:

1. Ретельно промиваємо огірки, відрізаємо хвостики і нарізаємо їх обручками.

Рецепти зимових салатів з огірків, цибулі та олії: кращі варіанти

2. Беремо помиті помідори, вирізаємо серцевину і розрізаємо кожен на чотири частини. Помідори мають бути стиглими та тугими.

Читайте також:  Смачно і просто: 6 рецептів фрікасе з курки з грибами для вас

Рецепти зимових салатів з огірків, цибулі та олії: кращі варіанти

3. Очищаємо цибулю від лушпиння і шаткуємо кільцями.

4. У каструлю кладемо усі інгредієнти, зверху всипаємо цукор і сіль, додаємо 1 склянку олії, 160 мл оцту і ретельно перемішуємо. Залишаємо маринуватися на 2-3 години, періодично струшуючи ємність.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

5. Після закінчення цього часу заповнюємо простерилізовані баночки 0,5 л отриманою сумішшю.

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

6. Наливаємо у таз теплу воду, кладемо у нього рушник і ставимо банки. Накриваємо кришками, доводимо воду до кипіння і стерилізуємо 15 хвилин.

7. Виймаємо банки і закатуємо. Потім перевертаємо догори дном і закутуємо теплим пледом до повного охолодження. Приємного апетиту!

Смачний салат з огірків з кропом на зиму

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Кріп – великий пучок
  • Сіль – 3 ст. ложки (з гіркою)
  • Цукор – 6 ст. ложки
  • Рослинне масло – 250 мл
  • Столовий оцет 9% – 200 мл

Спосіб приготування:

1. Промиваємо огірки, відрізаємо “попки” і нарізаємо кружальцями. Якщо огірки великі, можна розділити наполовину.

2. Нарізані огірки складаємо у велику миску.

3. Очищену цибулю шаткуємо невеликими шматочками.

4. Викладаємо цибулю до огірків, додаємо дрібно нарізаний кріп. Все акуратно перемішуємо.

5. Додаємо сіль, цукор та олію, добре перемішуємо.

6. Закриваємо ємність кришкою і залишаємо на 4-5 годин, щоб огірки дали сік.

7. Миску з огірками ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо оцет і варимо ще 3-4 хвилини.

8. Розкладаємо салат у простерилізовані банки, накриваємо кришками, закатуємо і перевертаємо догори дном до охолодження. Смачного!

Салат з огірками без варіння

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Часник – 2-3 головки
  • Рослинна олія – 200 мл
  • Цукор – 200 гр
  • Сіль – 120 гр
  • Банки 0,5 – 7-8 шт
  • Столовий оцет 9% – 100 мл
Читайте також:  Смачні рибні тефтелі: ТОП-6 рецептів для вашого столу

Спосіб приготування:

1. Простерилізуйте банки та кришки. Налийте у банки 100 мл води і поставте їх на 15 хвилин у духовку при 200 градусах. Кришки кип’ятіть 5-7 хвилин.

2. Моєму огірки, зрізаємо кінчики і ріжемо кружальцями.

3. Цибулю очищаємо і шаткуємо півкільцями, часник – дрібними шматочками.

4. Усі інгредієнти покладіть в одну велику ємність, додайте сіль, цукор, олію та оцет.

5. Гарно перемішайте і залиште на 12 годин при кімнатній температурі.

6. Наприкінці часу розкладіть салат у банки, закатуйте простерилізованими кришками. Смачного!

Салат з огірків з цибулею, олією та морквою

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки – 5 кг
  • Морква – 1 кг
  • Столовий оцет 9% – 125 мл
  • Рослинне масло – 250 мл
  • Цукор – 120 гр
  • Сіль – 80 гр
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Запашний перець (мелений) – за смаком

Спосіб приготування:

1. Добре промиваємо огірки, нарізаємо кружальцями товщиною 5 мм.

2. Моркву очищаємо і натираємо на великій тертці.

3. Всі овочі змішуємо в емальованій каструлі.

4. Додаємо сіль, цукор, спеції, оцет та олію, перемішуємо.

5. Залишаємо в прохолодному місці на 2 години.

6. Простерилізуйте банки, розкладіть у них салат, додаючи маринад, що залишився.

7. Стерилізуйте банки у великій каструлі протягом 10-20 хвилин.

8. Закатуйте, зберігайте до охолодження. Приємного апетиту!

Простий салат з огірків без оцту

Салат из огурцов с луком и растительным маслом - Лучшие рецепты на зиму

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг
  • Сіль – 2 ст. ложки на кожен літр натертої маси
  • Часник – за смаком
  • Перець чорний (мелений) – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Рослинна олія – 1 стакан
  • Лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування:

1. Промиваємо огірки, відрізаємо кінчики і натираємо на великій тертці.

Читайте також:  Кактуси в народних прикметах: забобони та символи удачі

2. Цибулю очищаємо і дрібно шаткуємо, часник натираємо на тертці.

3. Змішуємо всі компоненти, додаємо сіль, перець, олію, перемішуємо, кладемо лавровий лист.

4. Залишаємо на 5-10 хвилин для утворення соку.

5. Простерилізуйте банки, розкладіть салат і накрийте кришками.

6. Кип’ятіть у великій каструлі з водою 10-15 хвилин.

7. Закрутіть кришки, накрийте ковдрою до охолодження. Зберігайте в прохолодному місці. Смачного!

admin
Оцініть автора
Додати коментар