Швидкі та смачні рецепти баклажанів по-корейськи: найкращі ідеї

Швидкі та смачні рецепти баклажанів по-корейськи: найкращі ідеї

Смачна закуска з баклажанів по-корейськи

Баклажани по-корейськи — чудова закуска, яка не лише довершить ваш стіл, але й порадує гостей своєю гострістю та ароматом. Ця страва багата на вітаміни, легко готується і чудово пасує як до обіднього, так і до святкового столу.

Швидкі та смачні рецепти баклажанів по-корейськи: найкращі ідеї

Пропонуємо розглянути кілька найкращих і простих рецептів баклажанів по-корейськи. Наведені нижче рецепти допоможуть вам приготувати страву у різних варіаціях та здивувати своєю кулінарною майстерністю.

Баклажани по-корейськи — швидке приготування

Інгредієнти:

  • Баклажани – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець солодкий (кольоровий) – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Коріандр мелений – 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч. ложки
  • Кунжутне насіння – 1 ст. ложка
  • Оцет (бажано яблучний) – 1 ст. ложка
  • Соєвий соус – 2 ст. ложки
  • Рослинне масло – 80 мл
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Усі овочі добре вимити. Баклажани нарізати смужками, присипати сіллю та залишити на 30 хвилин для видалення гіркоти. Після цього ретельно промити.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, моркву — соломкою, а перець — смужками.
  3. На сковороду налити олію, нагріти її та обсмажити баклажани до готовності.
  4. Додати всі інші овочі, посолити, перчити та активно змішати. Готувати ще 5-7 хвилин.
  5. Додати кунжут, часник, розтертий коріандр, оцет та соєвий соус. Перемішати й залишити настоятися протягом години.
  6. Після цього можна подавати до столу. Цей рецепт також підходить для консервування, якщо ви хочете насолоджуватись стравою протягом всієї зими.
Читайте також:  Ідеальний рецепт засолювання огірків: смачні варіанти для вас

Баклажани по-корейськи на зиму

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 кг
  • Перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 700 г
  • Часник – 100 г
  • Оцет 9% — 180 мл
  • Рослинне масло – 100 мл
  • Сіль – 4 ст. ложки
  • Цукор – 8 ст. ложок
  • Приправа для корейської моркви – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Баклажани нарізати товстими смужками, посолити та залишити на 15 хвилин. Моркву натерти на тертці.
  2. Перець нарізати смужками. Баклажани промити, злегка віджати і смажити на сковорідці до напівготовності.
  3. Змішати всі овочі в великій мисці, додавши часник, цукор, сіль, приправу для моркви та оцет. Добре перемішати.
  4. Перекласти суміш в стерилізовані банки, закрити кришками, стерилізувати 15 хвилин, потім зберігати в прохолодному місці.

Баклажани по-корейськи для зиму

Як приготувати баклажани по-корейськи до столу

Інгредієнти:

  • Баклажани – 4 шт.
  • Солодкий болгарський перець – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Петрушка – 0,5 пучка
  • Спеції для корейської моркви – 2 ст. ложки
  • Оцет – 4 ст. ложки.
  • Рослинна олія – 4 ст. ложки
  • Кип’ячена вода – 1/4 склянки
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Баклажани нарізати смужками, викласти в миску, присипати сіллю і залишити на 1 годину.
  2. Нарізати всі інші овочі, змішати їх з баклажанами, додати спеції та оцет.
  3. Все ретельно перемішати і дати настоятися в холодильнику кілька годин.
  4. Подавати охолодженими. Смачного!
admin
Оцініть автора
Додати коментар