
Гороховий суп поширений у багатьох країнах світу. Він має дуже давню історію, але точно сказати кому належить самий перший рецепт не ризикну. У різних частинах світу, у кожного кухаря є свій секретний інгредієнт для отримання смачного страви. У Монголії кладуть сметану разом з томатним соком, в Італії натирають сир пармезан і вливають сухе вино, а на Україні всього лише видавлюють часник в кінці варіння.
Сьогодні я розповім і покажу Вам кілька простих і дуже швидких варіантів приготування горохового супу, які я особисто випробувала на собі. Смак виходить незабутній, а непередаваний аромат.

Зміст
- Як швидко зварити суп гороховий, щоб розварився горох не замачівая
- Як правильно варити гороховий суп, щоб горох добре розварився до пюре
- Як правильно зварити суп, щоб розварився горох
- Рецепт горохового супу з копченостями
- Швидкий рецепт горохового супу з содою
- Смачний гороховий суп з куркою
Як швидко зварити суп гороховий, щоб розварився горох не замачівая

Інгредієнти:
- М’ясо яловичина (на ваш розсуд) — 300 гр.
- Горох — 100 гр.
- Картопля — 3 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування:
1. М’ясо кладемо в каструлю з холодною водою, ставимо на вогонь і чекаємо, поки воно закипить. В цей час промиваємо горох до тих пір, поки вода не стане повністю прозорою. Відправляємо його до м’яса. Обов’язково помішуємо, щоб насіння не прилипли.
Порада: Беріть колотий, але недорогий горох, його необхідно замочувати інакше він дуже довго вариться.

2. Знімаємо піну, ставимо на повільний вогонь, приблизно на годину двадцять, прикриваємо кришкою, після закипання її не прибираємо, а трохи відкладаємо в сторону.

3. Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці, а цибулю дрібно шаткуємо. Дістаємо м’ясо ріжемо на порційні шматочки і відправляємо назад в каструлю разом з картоплею.

4. На середньому вогні робимо засмажку з цибулі і моркви на рослинному маслі протягом 10 хвилин. Потім відправляємо її в каструлю, солимо, перчимо й залишаємо варитися ще хвилин на 10. Натираємо зубчик часнику і вимикаємо плиту, залишаємо нудитися під закритою кришкою.
Читайте також: Курка з гречкою рецепт каші з м’ясом у духовці

Ви просто повинні відчувати цей прекрасний і незабутній аромат, розливайте по чашках і пригощайте близьких. Приємного апетиту.
Як правильно варити гороховий суп, щоб горох добре розварився до пюре

Інгредієнти:
- Бульйон на яловичині — 1 літр
- Яловичина — 300 гр.
- Горох — 200 гр.
- Зелений горошок — 100 гр.
- Морква — 2 шт.
- Картопля — 4 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Сіль — за смаком
- Лавровий лист — 2 шт.
- Спеції — за смаком
Спосіб приготування:
1. Заздалегідь відварюємо бульйон з яловичини, м’ясо виймаємо. Горох промиваємо, замочуємо в холодній воді на 3 години. Зливаємо воду і додаємо його в каструлю і варимо до напівготовності. Відразу ж зазначимо, лавровий лист і підсолимо. У процесі варіння знімаємо пінку.

2. Готуємо овочі. Очищаємо від шкірки, цибулю дрібно шаткуємо, моркву нарізаємо кільцями, картоплю невеликими брусочками. М’ясо ріжемо на порційні шматочки.

3. Горох почав розварюватися, значить, саме час додати картоплю. На розігріту сковороду наливаємо олію, кладемо цибулю, потім через хвилин 5 моркву, обсмажуємо все.

4. Суп практично готовий, горох перетворився в пюре, якщо ви хочете, щоб Ваш суп був повністю пюрешным, подрібніть за допомогою блендера. Поваримо ще 3 хвилини, додаємо горошок і варимо ще 5 хвилин. В самому кінці підсолимо, поперчити і додамо всі потрібні спеції.

Для подачі супу відмінно підійде кріп дрібно покришений, майонез або сметана. Приємного апетиту.
Як правильно зварити суп, щоб розварився горох

Дам кілька порад з приготування разваристого горохового супу. Кажуть, що для варіння такої страви Вам знадобиться досить багато часу. Спростовую це.
Для того, щоб горох розварився досить добре, його необхідно попередньо замочити на 5-6 годин, а краще на ніч. Але є і ще один швидкий варіант, заливайте на 30-40 хвилин окропом. На 200 грам бобових, потрібно використовувати 2 літри води і варити на повільному вогні.
Читайте також: Бутерброди з ківі – 6 смачних і незвичайних рецептів
Каструлю з інгредієнтом не потрібно закривати кришкою, зрозуміло вода википатиме, нам необхідно її доливати.
Самий головні момент. Під час готування горох не потрібно солити, від цього він стане твердим і у вас задуманий супец не вийде.
Рецепт горохового супу з копченостями

Інгредієнти:
- Горох — 300 гр.
- Морква — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Картопля — 5 середніх
- Ребра — 500 гр.
- Сіль — за смаком
- Перець — за смаком
- Лавровий лист
- Зелень — за смаком
Спосіб приготування:
1. Починаємо з гороху, моєму і замочуємо його заздалегідь. Промиваємо під проточною водою, даємо стекти і пересипаємо в миску. Він став крупніше в кілька разів і м’якше.

2. Наливаємо воду в каструлю і кладемо туди горох, не солимо, потім відправляємо на вогонь і накриваємо кришкою. Протягом 20 хвилин поки вариться інгредієнт знімаємо піну.

3. Картоплю ріжемо кубиками, цибулю кришимо не дрібними шматочками, моркву півкільцями. Сковороду з олією розігріємо і відправляємо тільки цибулю. Смажимо пару хвилин, присипаємо чорним меленим перцем, за рахунок цього проявляється незвичайний смак і запах.

4. Коли цибуля практично готовий додаємо моркву, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 5. Морква повинна залишитися твердою.

5. Копчені ребра нарізаємо так, як вам зручно і відправляємо їх до моркви з цибулею і обсмажимо трохи з двох сторін. Відставляємо в сторону.

6. Зелень промиваємо і дрібно шаткуємо. Пробуємо горох, він повинен вже разлазиться. Відправляємо картоплю, лавровий лист і солимо. Картопля зварився викладаємо цибулю з реберцями. І проварюємо ще хвилин 10, щоб до кінця приготувалася моркву.

Найкраще таку страву подавати з сухариками. Їх викладаємо перед самою подачею і посипаємо зеленню. Приємного апетиту.
Швидкий рецепт горохового супу з содою

Інгредієнти:
- Копчені ребра — 500 гр.
- Горох — 300 гр.
- Картопля — 5 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Сода — 0,5 ч. ложки
- Сіль, перець — за смаком
- Лавровий лист
Читайте також: Суп з фрикадельками та грибами – швидка та ситна перша страва
Спосіб приготування:
1. Очищаємо всі овочі. Горох половинчастий замочуємо на годину, після чого ретельно промиваємо. Відправляємо в каструлю з холодною водою, чекаємо закипання і всипаємо 0,5 ч. ложки соди, отримуємо процес бурління, продовжуємо варити. Знімаємо пінку, щоб бульйон був прозорим.

2. Цибулю і моркву нарізаємо півкільцями півкільцями, робимо засмажку. Картоплю ріжемо середніми кубиками і додаємо його в каструлю.

3. Реберця нарізаємо і відправляємо до зажарочке, нехай потушатся. Суп присолим і коли ребра готові перкладываем в каструлю, чорний перець горошком додайте побажанням, варимо до готовності.

Поки кипить суп можна зробити грінки або сухарики. Приємного апетиту.
Смачний гороховий суп з куркою

Інгредієнти:
- Горох — 1 склянка
- Курка — 0,5 кг.
- Картопля — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Сіль — за смаком
- Чорний мелений перець — за смаком
Спосіб приготування:
1. Наливаємо в каструлю воду, кладемо очищену цілу цибулину, солимо, викладаємо порізане або ціле м’ясо курки і варимо бульйон.

2. Стакан сухого гороху промиваємо кілька разів, викладаємо в друшляк і гарненько промиваємо водою. У сотейник висипаємо його, наливаємо воду і варимо, часто перемішуючи на середньому вогні.
3. Через 9 хвилин, водиця википить і знову наливає її до гороху, помішуємо і варимо поки вода не википить. Таку процедуру можна повторити 3 рази. Після чого приминаем бобові виделкою.

4. Виймаємо м’ясо з каструлі, в бульйон викладаємо горох, заздалегідь порізану картоплю, одну свіжу моркву натерту, солимо і перчимо за смаком.

5. За кілька хвилин до готовності можна покласти пару листочків лаврушки, зелень, спеції за смаком. Коли картопля готовий, відключаємо плиту і залишаємо настоюватися на пів годинки.

Переконайтеся самі, що цей рецепт не вимагатиме у Вас більше однієї години.
Сподіваюся, що дані рецепти приготування, стануть для Вас поштовхом для приготування. Приємного апетиту.







