
Складно уявити собі новорічний російський стіл без консервованих помідор.Але класичні соління швидко набридають. Спробуйте закрити помідори половинками на зиму. Вони краще просочаться пряним, ароматним маринадом, будуть виглядати апетитніше і їх буде зручніше їсти.
Ви отримаєте не просто консервовані томати, а поживний салат. Таку закуску вже довгий час готують наші господині. Її не даремно назвали «пальчики оближеш» – це дуже смачно! Скористайтеся нашим рецептом і порадуйте себе в холодну пору року чудовою заготівлею.
Помідори “Пальчики оближеш”
Інгредієнти
- помідори 1,5 кг
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- часник 6 зубчиків
- кріп 1/3 пучка
- петрушка 1/3 пучка
- перець гострий 1 стручок
- соняшникова олія 2 ст. л.
- сіль 1 ст. л.
- цукор 3 ст. л.
- оцет 50 мл
- перець чорний горошком 10 шт.
- перець духмяний горошком 10 шт.
- лавровий лист 4 шт.
На порцію
Калорії: 49.04 ккал
Білки: 1.12 г
Жири: 1.26 г
Вуглеводи: 8.44 р
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
Вимийте підлогу-літрові банки з содою. Просушіть.
Порубаєте дрібно зелень, перець і часник. Розкладіть порівну по банкам. Розлийте так само масло.
Почистіть цибулю і наріжте кільцями. Помідори вимийте і наріжте половинками. Укладіть в банки овочі, чергуючи шари з цибулею.
Закип’ятіть воду. Введіть сіль, цукор, перець, лавровий лист. Дайте прокипіти мінімум 4 хвилини. Зніміть з вогню, додайте оцет. Заповніть маринадом вміст банок.
Поставити кип’ятитися воду в широкій каструлі або металевій мисці, постеливши на дно тканина. Виставте банки, накрийте кришками і стерилізують 10-15 хвилин.
Загорніть ємності. Переверніть і укутайте їх ковдрою, щоб забезпечити повільне остигання.
Порада: щоб продовжити термін зберігання заготовки, перекладіть шари помідор чистими дубовими, вишневими або смородиновыми листям. Це, до того ж, додасть закуски цікавий смак і зробить консистенцію овочів щільніше.
Зберігати таку заготовку можна в коморі квартири – консервація «не боїться» кімнатної температури. Якщо зробити закрутку влітку або у вересні, вже пізньої осені можна пригощатися помідорами «пальчики оближеш». Томати за таким рецептом соковиті, з приємним солодкувато-кислим присмаком.
Читайте також: Варення з цілих яблук: прозоре з маленьких і ранніх сортів, рецепти приготування з картинками цілком і без серцевини
Відірватися від закуски неможливо, навіть маринад виходить неймовірно смачним. Спробуйте приготувати ці помідори, наш рецепт з фото спростить цей процес!