
Курка запечена в сметані, смачний і простий у приготуванні рецепт для сімейної вечері. Соковите куряче м’ясо в сметанному маринаді, із золотистою хрусткою скоринкою, з рум’яною картоплею на деку, запорука ситного домашнього обіду. Спробуйте зробити цю просту страву з курячого м’яса, вам її вистачить на два дні, щоб ситно харчуватися в обідню пору
інгредієнти
- Гомілки, стегна – 1 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Цибуля – 2 штуки
- Сметана – 3+3 ст. ложки (на м’ясо та картоплю)
- Приправа для курки – 2 ст. ложки
- Часник – 4 зубчики
- Сіль – 2 чайні л.
- Олія – 2 столові л.
Детальний спосіб приготування з фото
Підготуємо продукти, курку промиємо під водою, приберемо вологу серветками
Чистимо овочі від шкірки
Маринуємо курку в сметані
Спеції я не змішую, натираю кожен шматок м’яса окремо, спершу сіллю, потім курячою приправою, часником і закінчую сметаною.
Складаємо в ємність, накривається кришкою або плівкою, залишаємо маринуватися на столі – 1-2 години.
А якщо м’ясо поставити на ніч у холодильник, то курка в сметані вийде чарівною.
Ділимо цибулину на 4 частини, нарізаємо пластинами
Картоплю ріжемо кільцями, середньої товщини
Складаємо порізані овочі, в глибокий посуд, додаємо сіль, 3 ложки сметани, будь-які спеції за бажанням, перемішуємо
Змащуємо лист рослинним маслом, викладаємо на нього картоплю з цибулею
Зверху рівномірно розкладаємо курочку замариновану в сметані
Розігріваємо духовку до 190-200 градусів, випікаємо до готовності, хвилин 50-60, коли з’явиться апетитна, золотиста скоринка.
Час приготування вийшов, виймаємо блюдо з духовки, курка в сметані повністю готова, м’ясо вийшло ніжним і соковитим, зверху утворилася рум’яна скоринка, а картопля стала прозорою і підсмаженою