5 найкращих рецептів чебуреків з м’ясом: хрустке тісто, яке вдається завжди

5 найкращих рецептів чебуреків з м’ясом: хрустке тісто, яке вдається завжди

Нижче представлено статтю, адаптовану відповідно до вашого запиту. Також включено всі потрібні зображення та збережено форматування, яке підходить для завантаження у WordPress.

Апетитні і соковиті! Що може бути смачніше і ситніше?

Існує безліч суперечок про те, хто ж приготував перші чебуреки? В одній легенді стверджується, що це були воїни Чингісхана. Воїни потребували ситної їжі під час важких бойових походів. Один з воїнів перевернув щит, налив у нього масла, підвісив над багаттям, і ось по табору рознісся соковитий аромат цієї страви.

Дане блюдо є традиційним для багатьох тюркських і монгольських народів, дослівно «сирої пиріжок». Його готують з різноманітними начинками: традиційні — яловичина, баранина, свинина; іноді в якості начинки додають сир, сир і помідори, картоплю, гриби, капусту та яйця з рисом, цибулею. Форма у вигляді півмісяця, до якої ми звикли, але традиційні великі і круглі. Розміри варіюються від невеликих і акуратних до величезних пирогів!

Широке поширення в Україні чебуреки з м’ясом і хрусткому тестом отримали в часи СРСР, коли видали указ про вільне розселення кримських татар по всій території країни. До доповнення пропоную оцінити ще 10 чудових рецептів смачного і хрусткого тіста для чебуреків.

5 найкращих рецептів чебуреків з м’ясом: хрустке тісто, яке вдається завжди

Чебуреки з м’ясом з дуже вдалим хрустким тестом на горілці

5 найкращих рецептів чебуреків з м’ясом: хрустке тісто, яке вдається завжди

Класичний рецепт можна покращити, додавши в нього горілку – тоді тісто буде пористішим, повітрянішим і хрустким, а після остигання не стане жорстким. Запах алкоголю відчуватися не буде.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода — 250 мл
  • Горілка — 2 столові ложки
  • Сіль — 2 чайні ложки без гірки
  • Борошно вищого сорту — 4,5 склянки
  • Олія рослинна — 8 столових ложок
  • Цукор — 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Фарш (бажано з свинини) — 600 грам
  • Цибуля ріпчаста — 3 штуки середнього розміру
  • Кефір — 3 столові ложки
  • Сіль — 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений — 1 чайна ложка
Читайте також:  Рецепт салату Олів'є з сьомгою та свіжим огірком з фото інструкціями

Приготування:

  1. Змішуємо в мисці борошно, сіль, цукор, масло, воду та горілку і ретельно перемішуємо.
  2. Після загустіння тіста перекладаємо його на стіл, попередньо посипаний борошном, і замішуємо вручну.
  3. Перекладаємо тісто в миску і накриваємо рушником на 30 хвилин.
  4. Для начинки: з’єднуємо фарш, дрібно порізану цибулю, сіль, перець і кефір. Кефір додає соковитості, але якщо його немає, можна замінити водою. Перемішуємо.
  5. З тіста формуємо «ковбаску», ділимо її на ділянки приблизно по 3 см.
  6. Обвалюємо в борошні кожен шматочок і розгортаємо в пласти товщиною до 3 мм.
  7. Викладаємо фарш (одну столову ложку з гіркою) на одну половину коржа.
  8. Накриваємо другою половиною тіста і затискаємо пальцями по краях.
  9. Обрізаємо зайве тісто і притискаємо виделкою або спеціальним пристосуванням.
  10. Нагріваємо олію для смаження (близько 0,5 літра) і обсмажуємо заготовки з двох сторін до золотистого кольору.
  11. Ситне частування готове, рекомендовано подавати гарячими. Приємного апетиту!

Рецепт заварного тіста

5 найкращих рецептів чебуреків з м’ясом: хрустке тісто, яке вдається завжди

Заварне тісто завжди виходить хрустким, тонким і м’яким. Приготувати таке тісто насправді не так вже й важко. Отже, приступаємо до готування!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 3,5 склянки
  • Сіль — ½ чайної ложки
  • Вершкове масло — 100 грам
  • Окріп — 1 склянка
  • Яйце — 1 штука

Для начинки:

  • Свинина — 500 грам
  • Цибуля середнього розміру — 5 штук
  • Сіль, перець за смаком
  • Соняшникова олія для смаження (близько 500 мл)

Приготування:

  1. Готуємо необхідні продукти для хрусткого заварного тіста.
  2. Змішуємо в мисці борошно і сіль. Заливаємо склянкою окропу і швидко замішуємо виделкою. Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з яйцем і злегка збиваємо. Додаємо отриману суміш в борошно.
  3. Замішуємо м’яке тісто, кладемо в миску і накриваємо рушником, даємо тісту настоятися близько півгодини.
  4. Для начинки: пропускаємо через м’ясорубку свинину та цибулю. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо 1-2 столові ложки води для соковитості. Начинку ретельно перемішуємо.
  5. Тісто ділимо на рівні частини і дуже тонко розкочуємо (товщина до 2,5 мм).
  6. На одну половинку тіста накладаємо начинку, накриваємо другою половиною і ретельно закріплюємо краї чебурека. По краях можна піджати тісто виделкою або спеціальним пристосуванням.
  7. Розігріваємо олію в глибокій сковороді або у фритюрниці. Смажимо до золотистого кольору з обох боків.
  8. Страву подають гарячою. Приємного апетиту!
Читайте також:  Причини, симптоми та діагностика лімфаденопатії шийних вузлів

Тісто для чебуреків на кефірі

5 найкращих рецептів чебуреків з м’ясом: хрустке тісто, яке вдається завжди

Кефір надає тісту хрустку скоринку зовні і ніжність всередині, а м’ясна начинка стає неймовірно соковитою! Цей рецепт дозволяє отримати 8 чебуреків стандартного розміру.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 2,5-3 склянки
  • Сіль — 1/3 чайної ложки
  • Кефір або кисле молоко — 1,5 склянки
  • Яйце — 1 штука

Для начинки:

  • Фарш яловичий або яловичина + свинина — 300-350 грам
  • Кефір або кисле молоко — ½ склянки
  • Цибуля ріпчаста — 2 штуки середнього розміру або 1 велика цибулина
  • Перець і сіль за смаком
  • Сушена зелень за смаком
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Готуємо тісто. З’єднуємо яйце і кефір, додаємо сіль. Змішуємо суміш виделкою до однорідності.
  2. Додаємо попередньо просіяне борошно в кілька етапів.
  3. Замішуємо до загустіння, стіл посипаємо борошном і викладаємо на нього тісто, вимішуємо до консистенції, зручної для розкачування.
  4. Отриманий ком тесту накриваємо плівкою на 30 хвилин і даємо тісту відпочити при кімнатній температурі.
  5. Лук очищаємо і нарізаємо великими шматочками. У блендері змішуємо цибулю і кефір до пюреобразного стану.
  6. У ємність з фаршем заливаємо отриману суміш, перемішуємо. За смаком додаємо сіль, перець і сушену зелень. Ретельно перемішуємо.
  7. Посипаємо стіл борошном. Викладаємо тісто, яке ділимо на 8 кульок. Розкачуємо кожну кульку в тонкий круглий пласт, не більше 3 мм.
  8. Начиняємо заготовку з тіста з начинкою. Начинку розміщуємо рівномірно по одній половинці тесту.
  9. Защіплюємо краї виробу виделкою. Заготівлю викладаємо на поверхню, посипану тонким шаром борошна.
  10. У глибокій сковороді нагріваємо олію, близько 0,5 л.
  11. Засмажуємо чебуреки на середньому вогні з двох боків до золотистої скоринки.
  12. Хрустке і соковите блюдо готове. Приємного апетиту!

Простий рецепт без горілки

5 найкращих рецептів чебуреків з м’ясом: хрустке тісто, яке вдається завжди

Хрусткі і соковиті, дуже ароматні! Цей вдалий рецепт хрусткого тіста без горілки гарантовано допоможе вам у створенні ситної страви.

Інгредієнти:

  • Борошно — 5 склянок
  • Вода — 250 мл для тіста і 125 мл для фаршу
  • Розтоплене вершкове масло — 3 столові ложки
  • Сіль і цукор — по ½ чайної ложки
  • Цибуля ріпчаста — 2 штуки середнього розміру
  • Фарш яловичий — 500 грам
  • Рослинна олія для смаження
Читайте також:  СМС-привітання з Днем народження директору: прозові вітання українською

Приготування:

  1. Готуємо тісто: у теплу воду висипаємо сіль і цукор. Вливаємо розтоплене вершкове масло і все перемішуємо.
  2. Борошно просіваємо в глибоку миску. Вливаємо отриману суміш. Перемішуємо ложкою, а потім руками до отримання еластичного і досить тугого тіста.
  3. Накриваємо тісто харчовою плівкою або рушником і даємо відпочити 20-30 хвилин.
  4. Готуємо начинку: в фарш додаємо сіль, перець і дрібно покришену цибулю. Перемішуємо.
  5. Заливаємо водою. Начинка має вийти рідкуватою, щоб готові вироби стали дуже соковитими.
  6. Дістаємо тісто і робимо з нього «ковбаску» діаметром близько 5 см, розрізаємо на рівні частини і розкачуємо тонкі і круглі заготовки.
  7. На одну сторону тіста викладаємо фарш і накриваємо другою половинкою, защіплюємо краї (можна використовувати вилку).
  8. Ставимо розігріватися глибоку сковороду.
  9. Ніколи не робіть заготовки заздалегідь, інакше тісто відсиріє і розповзеться!
  10. На середньому вогні обсмажуємо з двох сторін.
  11. Подаємо гарячими.

Дуже смачне тісто на мінералці

5 найкращих рецептів чебуреків з м’ясом: хрустке тісто, яке вдається завжди

Приготування чебуреків на мінеральній газованій воді забезпечить хрусткість і пухирчастий ефект завдяки бульбашкам газу. Це ніжне і ситне ласощі нікого не залишить байдужим! Приступаємо до готування.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Газована мінеральна вода — 250 мл
  • Борошно — 500 грам
  • Олія рослинна — 1 столова ложка для тіста і достатня кількість для смаження
  • Сіль і цукор — трохи більше ½ чайної ложки кожного інгредієнта

Для начинки:

  • М’ясо — 500 грам (свинина, баранина або яловичина)
  • Цибуля ріпчаста — 2 штуки середнього розміру
  • Сіль, перець і зелень за смаком
  • Мінеральна або звичайна вода — 3 столові ложки

Приготування:

  1. Змішуємо в мисці мінеральну воду з борошном, маслом, сіллю і цукром. Перемішуємо ложкою, а потім руками.
  2. Отриманий ком тесту залишаємо настоятися протягом півгодини.
  3. Поділяємо тісто на рівні частини і розкачуємо тонкі і круглі пласти.
  4. В одну половинку викладаємо начинку, зверху накриваємо і ретельно заліплюємо по краях.
  5. Розігріваємо сковороду, краще використовувати глибоку чавунну.
  6. Обсмажуємо до золотистого рум’янцю на середньому вогні. Перевертаємо на інший бік.
  7. Апетитне блюдо готове. Подаємо гарячим. Приємного апетиту!

Будь ласка, перевірте і дайте знати, якщо є ще щось, що потрібно відредагувати або додати.

admin
Оцініть автора
Додати коментар