
Як відомо, справжня аджика прийшла до нас з Грузії, представляючи собою густу і гостру масу. Основні інгредієнти включають солодкий перець, перець чилі та спеції. В Україні ж, ця приправа стала інтерпретацією з помідорами в основі.
Кожен адаптує рецепт до власного смаку, додаючи цибулю, моркву, горіхи, яблуко, хрін та інші інгредієнти. Особисто я слідую рецепту бабусі, де обов’язковими складовими є м’ясисті помідори і солодкий перець. Завдяки цьому, сира аджика має дивовижний аромат. Зберігати її потрібно в холодильнику в невеликих баночках. Варто відзначити, що в Україні теж популярна варена версія аджики.
- Зміст
- Рецепт найсмачнішої і пекучої домашньої аджики без варіння
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати аджику з хроном в домашніх умовах
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як зварити аджику з яблуками
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Домашня аджика з помідорами і часником, без болгарського перцю
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Простий рецепт домашньої аджики без консервації (відео)
Зміст
- Рецепт смачної та пекучої домашньої аджики без варіння
- Аджика з хріном в домашніх умовах
- Приготування аджики з яблуками
- Аджика з помідорами і часником, без болгарського перцю
Рецепт найсмачнішої і пекучої домашньої аджики без варіння

Аджика без варіння виходить пекучою і нагадує пасту. Використовуються помідори, перець болгарський і чилі, часник, спеції. Прекрасно підходить для багатьох страв.
Інгредієнти:
- Помідори: 2 кг
- Перець болгарський: 0,5 кг
- Перець чилі: 3 шт
- Часник: 5 головок
- Цукор: 1,5 склянки
- Хмелі-сунелі: 1 ч. л
- Оцет 9%: 1/2 склянки
- Сіль: за смаком
Спосіб приготування:
Промийте овочі. Виймете плодоніжки, залишіть насіння. Перекрутіть овочі і часник у блендері або м’ясорубці. До отриманої маси додайте цукор, сіль, хмелі-сунелі, оцет, перемішайте і залиште настоюватися 5-7 годин.
Розкладіть масу у чисті банки, закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику.
Як приготувати аджику з хроном в домашніх умовах

Ця аджика добре підходить до гарнірів і простих у приготуванні страв.
Інгредієнти:
- Помідори: 2,5 кг
- Перець солодкий: 1 кг
- Перець чилі: 3 шт
- Корінь хрону: 4 шт
- Часник: 3 головки
- Оцет: 1,5 ст. л
- Масло рослинне: 1 ст. л
- Цукор: 2 ст. л
- Сіль: за смаком
Спосіб приготування:
Промийте овочі. Зніміть плодоніжки з перцю, насіння залиште, перекрутіть овочі разом з хроном у м’ясорубці. Додайте оцет, масло, цукор, сіль і перемішайте.
Розлийте по стерилізованим банкам, закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику. Смачного!
Як зварити аджику з яблуками

Цю аджику з додаванням яблук краще подавати охолодженою. Вона підійде до перших, других страв або просто бутербродів.
Інгредієнти:
- Помідори: 1 кг
- Цибуля ріпчаста: 200 г
- Яблука: 200 г
- Перець болгарський: 400 г
- Часник: 100 г
- Олія соняшникова: 150 мл
- Перець гіркий: 2 шт
- Оцет 9%: 2 ст. л
- Цукор: 2 ст. л
- Сіль: за смаком
Спосіб приготування:
Промийте всі овочі, окрім часнику, очистіть і наріжте. Перекладіть масу у каструлю, додайте олію, перемішайте і доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть протягом години. Додайте часник, сіль, цукор, оцет і кип’ятіть ще годину.
Потім перекладіть аджику у стерилізовані банки, закрутіть кришки і залиште до охолодження.
Домашня аджика з помідорами і часником, без болгарського перцю

Якщо у вас немає болгарського перцю, з цією проблемою легко впоратися. Звісно, смак трохи відрізняється, але приготування значно простіше.
Інгредієнти:
- Помідори: 1,5 кг
- Перець червоний гіркий: 400 г
- Часник: 300 г
- Оцет: 2 ст. л
- Хмелі-сунелі: 1 ст. л
- Коріандр: 1 ст. л
- Кріп: 1 ст. л
- Сіль: за смаком
Спосіб приготування:
Промийте помідори, поріжте на шматочки. Перекрутіть разом з очищеним часником і червоним перцем через м’ясорубку. Суміш перекладіть у каструлю, додайте спеції, оцет, сіль за смаком.
Доведіть до кипіння на повільному вогні, розкладіть по стерилізованим банкам, закрутіть кришки і залиште остигати.
Простий рецепт домашньої аджики без консервації (відео)
Приємного апетиту!







