
Гострий перець можна вживати не тільки свіжим та сушеним. Його також квасять. Розсіл трохи пом’якшить пекучість, і такий закускою захочуть поласувати навіть ті, хто не любить овоч у свіжому вигляді. Солоний перець чилі можна вживати сам по собі, він також додасть пікантності борщу або будь-якому іншому супу.
Найголовніше при приготуванні – знайти оптимальне співвідношення всіх інгредієнтів, щоб вийшла дійсно смачна закуска. Це можна осягнути тільки з досвідом. Ми пропонуємо вам найкращі рецепти – просто пальчики оближеш». З ними зробити заготовку буде легко навіть новачкові.
Зміст
- Квашений гострий перець
- Солоний гострий перець
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
Квашений гострий перець
Інгредієнти
- Гострий перець 600 г
- Сіль 2 ст. л.
- Кріп 1 пучок
- Часник 6 зубчиків
- Вода 1 л
На порцію
Калорії: 35.17 ккал
Білки: 1.78 м
Жири: 0.19 р
Вуглеводи: 8.07 р
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
Помийте стручки. Видаліть плодоніжки і насіння. Проколіть м’якоть в декількох місцях шпажкою або виделкою.
Очистіть часник. Подрібніть кріп.
Розведіть в холодній кип’яченій воді сіль. Всі інгредієнти складіть в каструлю і залийте розсолом, але так, щоб залишалося пару сантиметрів до краю. Накрийте тарілкою, придавивши зверху вантажем.
Поставте заготівлю кваситься при кімнатній температурі на 5-8 днів. Злийте розсіл і промийте овочі та часник. Кріп нарубайте свіжий або візьміть сушений. Приготуйте новий розчин за таким же рецептом. Складіть все в чисту банку і залийте приготованою рідиною. Зберігайте перець під кришкою в холодильнику.
Порада: для заготівлі беріть злегка подвявшие екземпляри. Якщо стручки щільні і хрусткі, просто залиште їх у теплі на кілька днів.
Солоний гострий перець
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 10
Читайте також: Компот з агрусу: рецепт на зиму, калорійність
Енергетична цінність
- калорійність – 18.52 ккал;
- білки – 0.93 г;
- жири – 0.09 м;
- вуглеводи – 4.40 р.
Інгредієнти
- гострий перець – 1 кг;
- сіль – 8 ст. л.;
- вода – 1 л.
Покрокове приготування
- Перемойте стручки. Обріжте плодоніжки і вийміть насіння. Зробіть на кожному перчике двосантиметрову поздовжню надсечку. Складіть овочі в каструлю.
- Розведіть сіль в окропі. Залийте перці. Накрийте тарілкою, надавіть вантажем і залиште на 3 доби.
- Утилізуйте рідину, так як ця більше не знадобиться. Сполосніть овочі і залийте новим розсолом. Залиште ще на 5 днів.
- Стерилізуйте банки протягом 10 хвилин, поставивши їх на сито над каструлею з парою. Кришки прокип’ятіть.
- Знову злийте рідину і обполосніть перці. Перекладіть їх у банки.
- Приготуйте свіжий розсіл за тим же принципом. Залийте гарячу рідину в ємності. Закатайте. Переверніть, накрийте ковдрою до охолодження.
Такий перець хочеться їсти вприкуску з будь-яким блюдом. Ефірні олії, які надають йому пекучість, підвищують апетит і стимулюють травлення. Заготовити солоний або квашений гострий перець на зиму дуже просто. Дотримуйтесь наших рекомендацій і все вийде!
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.