

Домашня кухня, не відрізняється вишуканістю страви, має інші завдання, ситно нагодувати сім’ю, або гостей, що прийшли в гості. Рецепт курка в кефірі з овочами, саме така трапеза, яку не соромно буде поставити на святковий стіл, а близькі будуть просити, покласти більше. Приготуйте цей простий частування, слідуючи покроковим фото
інгредієнти
- Стегна – 6 шт.
- Картопля – 8 середніх шт. (700 гр.)
- Кефір – 0,5 літри
- Помідор – 2 шт.
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Приправа для овочів – 1 ст. л.
- Сіль – 1+1 ч. л.
- Олія – 4 ст. л.
Покрокове приготування рецепту з стегнами

Починаємо з маринівки м’яса у кефірі
У глибоку ємність, наливаємо півлітра кефіру, додаємо столову ложку курячої приправи + чайну ложку солі, перемішуємо

Миємо стегна під проточною водою, обсушуємо серветками, занурюємо в маринад, перемішуємо з легким натиранням руками, залишаємо маринуватися в кефірі, на – 1 годину

Чистимо картопля, ріжемо часточками як для смаження, додаємо столову ложку приправи + чайну солі + 2 ст. л. олії, перемішуємо, даємо настоятися 30 хв.

Злегка змащуємо деко, або форму для запікання олією, рівномірно розподіляємо по ній картоплю

Зверху розкладаємо м’ясо в кефірі, і заливаємо маринадом, що залишився.

Розігріваємо духовку, до температури 200 градусів – 5-10 хвилин
Ріжемо помідори часточками, розкладаємо завершальним шаром, у вільні місця між куркою
Ставимо запікатися, курячі стегна в кефірі, на – 40 хв.

Час минув, дістаємо деко з духовки, курка в кефірі, повністю готова, м’ясо пропеклося і пустило соки, а картопля, що наситилася ними, стала чудовим гарніром до страви, подавати рекомендується зі свіжим салатом та зерновим хлібом







