
Стручкова квасоля – дуже корисний овоч, який використовується в якості основного інгредієнта в безлічі різних страв. Самим коштовним корисним властивістю квасолі вважається входження до її складу великої кількості рослинного білка, а стручкову чи спаржеву різновид можна давати навіть дітям у віці від 7 місяців.
Ми не забули скористатися унікальними властивостями цього неймовірного овоча і вирішили поділитися з вами актуальними рецептами перших страв із стручкової квасолі. Фото і відео допоможуть розібратися в тонкощах процесу.
Зміст
- Суп з рисом і стручкової квасолею
- Суп зі стручковою квасолею і куркою
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Рецепт супу зі стручковою квасолею і яловичиною
- Енергетична цінність
- Інгредієнти
- Покрокове приготування
- Особливість приготування з замороженої квасолі
Суп з рисом і стручкової квасолею
Почнемо з вегетаріанського рецепта список компонентів якого, крім овочів входить крупа, вона робить суп ще більш ситним.
Інгредієнти
- картопля велика 3 шт.
- рис 100 г
- морква 1 шт.
- цибуля-порей 80 г
- квасоля стручкова 150 г
- вода 2 л
- олія соняшникова 35 мл
- сіль за смаком
- перець за смаком
На порцію
Калорії: 55.8 ккал
Білки: 1.8 м
Жири: 0.3 г
Вуглеводи: 11.5 г
Кроки 20 хв. Відео-рецепт
Очистіть моркву від шкірки і наріжте тонкими пластинками. Якщо у вас досить великий коренеплід, натріть його з допомогою великої терки, а потім обсмажте на добре розігрітій сковороді в невеликій кількості олії.
Після того як морква стала трохи м’якою і придбала легкий рум’янець, додайте до неї стручки квасолі, які наріжте шматочками, по довжині не перевищують 3 див.
Через 5 хвилин додайте дрібно нашатковану порей, перемішайте.
Поки овочі обсмажуються на помірному вогні, займіться підготовкою картоплі. Очистіть бульби, обполосніть водою, наріжте кубиками і відправте в сковорідку до всіх овочів.
Гарненько крупу промийте під проточною водою, дайте стекти рідини і засипте в посуд до овочевої суміші.
Через пару хвилин можете перекладати масу в каструлю відповідного обсягу і заливати водою.
Варіть суп до повної готовності всіх компонентів, не забувши присипати рубаною дрібненько зеленушкой і додавши за смаком перець з сіллю.
Порада: промивайте порей дуже ретельно, тому як між пластин цибулі можуть потрапляти крупинки піску.
Суп зі стручковою квасолею і куркою
Пропонуємо вашій увазі простий рецепт, який по праву може вважатися дієтичним, бо як готувати його необхідно на основі курячого пісного м’яса.
Читайте також: Суп з глив – покроковий рецепт з фото, приготування з картоплею, фрикадельками і м’ясом в мультиварці
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 годину
Енергетична цінність
- калорійність – 92.7 ккал;
- білки – 6.6 м;
- жири – 4.7 м;
- вуглеводи – 6.1 р.
Інгредієнти
- квасоля стручкова – 300 г;
- картопля – 350 г;
- курка – 500 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква велика – 1 шт.;
- вода – 2,5 л;
- сіль – за смаком;
- лаврушка – 2 листочка;
- чорний перець – 2 горошини;
- духмяний перець – 2 горошини;
- петрушка (зелень) – 1 маленький пучок.
Покрокове приготування
- Для початку необхідно зварити бульйон. Для цього попередньо промийте м’ясо птиці, покладіть його в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Після чого зробіть вогонь середнім і варіть під кришкою до повної готовності кури.
- Коли м’ясо стане м’яким, дістаньте його з каструлі на тарілочку і остудіть, після чого зніміть шкірку, відокремити від кістки і поріжте невеликими кубиками або розберіть по волокнах і відправте назад в бульйон.
- Підготуйте всі овочі, очистивши і подрібнивши кожен. Картоплю наріжте великими брусочками, моркву натерти, цибулю ж дрібно наріжте кубиками.
- Закладіть картоплю в каструлю. Приготуйте зажарку, пассеруя овочі на рафінованій олії в добре розігрітій сковорідці, і перекладіть її в суп. На цій стадії можна додавати спеції і сіль.
- Коли картопля стала практично м’яким, засипте стручкову квасолю і варіть не більше ¼ години.
Порада: щоб разом з прибирається пінкою з бульйону не зачерпувати саму рідину і не втрачати таким чином в обсязі, використовуйте шумівку.
Для більшої апетитності смак можете доповнити половинкою вареного курячого яйця, поклавши його прямо в тарілку.
Рецепт супу зі стручковою квасолею і яловичиною
Дуже смачним і наваристим виходить перша страва з яловичиною, яке поєднує в собі виразні м’ясні нотки, прянощі трав і легкість свіжих овочів.
Читайте також: Томатний суп з квасолею – рецепт з помідорами, куркою і фаршем, фото
Кількість порцій: 17
Час приготування: 1 година 40 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 64.6 ккал;
- білки – 6.5 г;
- жири – 1.8 м;
- вуглеводи – 5.1 р.
Інгредієнти
- картопля – 3 шт.;
- квасоля стручкова – 200 г;
- яловичина з кісточкою – 700 г;
- помідори – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква велика – 1 шт.;
- часник зубками – 2 шт.;
- чорний перець – 3 горошини;
- мускатний горіх – пучку;
- чилі мелений – пучку;
- майоран сухий – ¼ ч. л.;
- чебрець сухий – ¼ ч. л.;
- базилік сухий – ¼ ч. л.;
- лист лавра – 2 шт.;
- олія соняшникова 50 мл;
- вода – 3 л;
- сіль – за смаком.
Покрокове приготування
- Перш ніж варити яловичину, видаліть з м’якоті всі прожилки і пленочки і вже після доведіть до повної готовності, не забуваючи прибирати сірувату пінку з поверхні рідини.
- М’ясо відокремте від кісток і наріжте середніми шматочками. Закидайте в каструлю.
- Очищений і нарізаний кубиками картоплю додайте в бульйон.
- Приготуйте піджарку з моркви і цибулі, спассеровав овочі на рослинному маслі, яке попередньо розігрійте на сковороді. Туди ж відправте кубиками томати.
- Додати засмажку в каструлю, посоліть і приправте зазначеною кількістю спецій.
- За 15 хвилин до закінчення приготування супу всипте стручкову квасолю (через брак свіжої можна взяти морожену) і часничок.
Порада: щоб в супі не траплялися досить-таки жорсткі шкірки помідор, бланшируйте томати в окропі, а потім швидко видалити шкірку.
Особливість приготування з замороженої квасолі
Якщо ви вирішили зробити суп зі спаржевої квасолею, а свіжого овоча знайти не змогли, то цілком можете вдатися до використання замороженого. Але в цьому випадку варто дотримуватися умови правильного приготування. Ні в якому разі не розморожуйте продукт в мікрохвильовці. Буде краще, якщо ви дасте стручкам відійти при кімнатній температурі. Однак даний крок можна пропустити, особливо в тому випадку, якщо ви обсмажуєте їх разом із засмажкою.
Читайте також: Як приготувати розсольник з солоними огірками – рецепт з гречкою і булгуром, капустою і квасолею, вівсянкою
Як бачите, стручкова квасоля – це легкий спосіб урізноманітнити щоденне меню, навіть додавши її у будь-класичний суп. Тому не бійтеся експериментів. Приємного апетиту!