
Багато хто недолюблює страви з перлівкою, або просто не вміє її готувати, тим часом це відмінний і ситний гарнір до будь-якої курячої страви. Якщо перед готуванням її замочити на 3-4 години у воді, то приготування до розсипчастого стану цього корисного продукту помітно скоротиться.
інгредієнти
- Стегна – 7 шт.
- Крупа перлова – 2 ст.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сухий часник + перець – 0,5 ч. л.
- Аджика чи майонез – на розсуд
- Сіль за смаком
Покрокове приготування курячих стегон
Насамперед відваримо перловку в не солоній воді, на 50-60% готовності, потім посолимо і перемішаємо, відставимо убік.
Маринуємо курку, додаємо ваші улюблені приправи, ще я додала домашню аджику, ви можете покласти майонез 1-2 ст. л. в ньому є все для маринування курки, перемішуємо і даємо настоятися 30 хв.
Поки курочка наполягає, займемося овочевою під жаркою
Нарізаємо дрібно цибулю, трьом морквину на тертці і пасеруємо на сковороді з олією, до м’якості, хвилин 5-7
Беремо жароміцний глибокий посуд і викладаємо в нього перлову крупу, зверху пасеровані овочі і рівномірно розподіляємо по поверхні
Тепер поверх перлівки, викладаємо курку
При готуванні, крупа доходитиме на курячому жирі, який виділятиметься з продукту
Готувати слід у розігрітій духовці при 180 градусах, 40-50 хвилин
Дивно проста і ситна страва, курка з перловкою в духовці готова
Каша повністю дійшла, просочилася ароматним курячим смаком і готова до подачі на стіл