Класичний борщ: 6 найсмачніших рецептів з покроковим приготуванням

Класичний борщ: 6 найсмачніших рецептів з покроковим приготуванням

Традиційний борщ: покрокові рецепти для ідеального смаку

Борщ – це страва, яке стало візитною карткою української кухні і має багатовікову історію. Це густий, ароматний суп, що готується на основі буряка, капусти та інших овочів. У кожному регіоні України існують свої секрети приготування борщу, які передаються з покоління в покоління.

Класичний борщ зі свининою

Класичний борщ: 6 найсмачніших рецептів з покроковим приготуванням

Інгредієнти:

  • Свинина — 250 г
  • Капуста білокачанна — 0,5 шт.
  • Картопля — 6 шт.
  • Буряк — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Кріп — 1 пучок
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Вода — 2,5 л.

Приготування:

  1. Наповніть каструлю водою, додайте м’ясо і сіль. Варіть до напівготовності, знімаючи пінку.
  2. Підготуйте овочі: почистіть картоплю, буряк, моркву та цибулю.
  3. Наріжте цибулю кубиками, моркву і буряк натріть на середній тертці.
  4. Класичний борщ: 6 найсмачніших рецептів з покроковим приготуванням

  5. Обсмажте овочеву суміш на сковороді до розм’якшення.
  6. Очищену картоплю наріжте кубиками.
  7. Нашинкуйте капусту тонкою соломкою.
  8. Дістаньте м’ясо, наріжте його невеликими шматочками і поверніть у бульйон.
  9. Додайте обсмажену суміш і картоплю в бульйон.
  10. Через 10 хвилин додайте капусту.
  11. За декілька хвилин до готовності додайте подрібнену зелень, часник і чорний мелений перець.

Подавати борщ рекомендується з густою сметаною. Приятного апетиту!

Борщ з яловичиною

Класичний борщ: 6 найсмачніших рецептів з покроковим приготуванням

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр
  • Буряк – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Капуста – 200 г
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Зелень (кріп або петрушка)
  • Томатна паста — 1 ст. ложка
  • Сіль, перець чорний (мелений або горошком)
  • Лавровий лист
  • Часник
Читайте також:  6 смачних рецептів рогаликів з мармеладом: як приготувати вдома

Приготування:

  1. Яловичину промийте, наріжте великими шматками і варіть у 1,5 л води до напівготовності, знімаючи пінку.
  2. Підготуйте овочі: почистьте буряк, картоплю, моркву та цибулю.
  3. Наріжте буряк соломкою, а моркву і цибулю — дрібними шматочками, обсмажте окремо.
  4. Класичний борщ: 6 найсмачніших рецептів з покроковим приготуванням

  5. Нашинкуйте капусту, картоплю наріжте кубиками.
  6. Додайте картоплю в каструлю, потім капусту.
  7. Додайте сіль та томатну пасту до буряка і обсмажуйте його.
  8. Обсмажені овочі додайте у бульйон.
  9. Додайте подрібнений часник, зелень, сіль, перець та лавровий лист.

Борщ з куркою

Борщ з куркою

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця – 3 шт
  • Картопля – 7-8 шт
  • Буряк – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Капуста – ½ головки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Томатна паста
  • Сіль, перець чорний мелений
  • Лавровий лист
  • Зелень за смаком

Приготування:

  1. Курку промийте, залийте холодною водою, посоліть та варіть до готовності, знімаючи пінку.
  2. Овочі почистьте, наріжте кубиками цибулю та картоплю, буряк і моркву натріть на тертці середнього розміру.
  3. Обсмажте цибулю та часник на розігрітій сковороді, додайте моркву і буряк, після чого додайте томатну пасту.
  4. Відправте в бульйон картоплю та капусту, варіть 20 хвилин, потім додайте овочеву засмажку.
  5. Останніми додайте зелень і перець за смаком.

Дієтичний суп без м’яса

Дієтичний борщ

Інгредієнти:

  • Буряк свіжий – 1-2 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 г
  • Зелень – 3-4 гілочки
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Спеції гострі – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – 5 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Вимийте та почистьте всі овочі.
  2. Наріжте цибулю, картоплю кубиками. Моркву натріть на тертці. Помідори та болгарський перець наріжте кубиками.
  3. Обсмажте усі овочі на сковороді з олією.
  4. У каструлю залийте 1,5 л води, додайте картоплю і капусту. Варіть до готовності.
  5. Додайте обсмажені овочі, спеції, сіль і зелень.
Читайте також:  Щирі привітання з 45-річчям для чоловіків: другу, близьким, колегам

Подавайте зі сметаною та пампушками. Такий варіант борщу припаде до смаку навіть вегетаріанцям!

Борщ на квашеній капусті

Борщ на квашеній капусті

Інгредієнти:

  • Свинина або яловичина — 500-700 г
  • Картопля — 500 г
  • Капуста квашена — 600 г
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Буряк — 1 шт.
  • Помідори — 2 шт. або томатна паста — 2-3 ст. л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Зелень — петрушка, кріп
  • Перець духмяний горошком — 2-3 шт.
  • Рослинне масло для смаження
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

  1. Кладемо м’ясо в киплячу воду, варимо знімаючи пінку.
  2. Чистимо овочі, подрібнюємо цибулю, натріть моркву і буряк. Обсмажуємо.
  3. Додаємо помідори, обсмажуємо ще деякий час.
  4. Дістаємо м’ясо, нарізаємо кубиками, повертаємо в бульйон, додаємо картоплю та квашену капусту.
  5. Доводимо до кипіння, після чого додаємо обсмажені овочі, спеції та зелень.

Цей борщ порадує новим смаком завдяки квашеній капусті і стане знахідкою для зайнятих господарок!

Відео про приготування борщу без буряка

Дивіться відео, щоб дізнатись, як приготувати борщ без буряка на бульйоні зі свинячих і яловичих реберець.

Смачного!

admin
Оцініть автора
Додати коментар