
Зміст
- Традиційний борщ: покрокові рецепти для ідеального смаку
- Класичний борщ зі свининою
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Борщ з яловичиною
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Борщ з куркою
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Дієтичний суп без м’яса
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Борщ на квашеній капусті
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Відео про приготування борщу без буряка
Традиційний борщ: покрокові рецепти для ідеального смаку
Борщ – це страва, яке стало візитною карткою української кухні і має багатовікову історію. Це густий, ароматний суп, що готується на основі буряка, капусти та інших овочів. У кожному регіоні України існують свої секрети приготування борщу, які передаються з покоління в покоління.
Класичний борщ зі свининою
Інгредієнти:
- Свинина — 250 г
- Капуста білокачанна — 0,5 шт.
- Картопля — 6 шт.
- Буряк — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Кріп — 1 пучок
- Зелена цибуля — 1 пучок
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Сіль — 2 ст. л.
- Вода — 2,5 л.
Приготування:
- Наповніть каструлю водою, додайте м’ясо і сіль. Варіть до напівготовності, знімаючи пінку.
- Підготуйте овочі: почистіть картоплю, буряк, моркву та цибулю.
- Наріжте цибулю кубиками, моркву і буряк натріть на середній тертці.
- Обсмажте овочеву суміш на сковороді до розм’якшення.
- Очищену картоплю наріжте кубиками.
- Нашинкуйте капусту тонкою соломкою.
- Дістаньте м’ясо, наріжте його невеликими шматочками і поверніть у бульйон.
- Додайте обсмажену суміш і картоплю в бульйон.
- Через 10 хвилин додайте капусту.
- За декілька хвилин до готовності додайте подрібнену зелень, часник і чорний мелений перець.
Подавати борщ рекомендується з густою сметаною. Приятного апетиту!
Борщ з яловичиною
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр
- Буряк – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Капуста – 200 г
- Морква — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Зелень (кріп або петрушка)
- Томатна паста — 1 ст. ложка
- Сіль, перець чорний (мелений або горошком)
- Лавровий лист
- Часник
Приготування:
- Яловичину промийте, наріжте великими шматками і варіть у 1,5 л води до напівготовності, знімаючи пінку.
- Підготуйте овочі: почистьте буряк, картоплю, моркву та цибулю.
- Наріжте буряк соломкою, а моркву і цибулю — дрібними шматочками, обсмажте окремо.
- Нашинкуйте капусту, картоплю наріжте кубиками.
- Додайте картоплю в каструлю, потім капусту.
- Додайте сіль та томатну пасту до буряка і обсмажуйте його.
- Обсмажені овочі додайте у бульйон.
- Додайте подрібнений часник, зелень, сіль, перець та лавровий лист.
Борщ з куркою
Інгредієнти:
- Курячі стегенця – 3 шт
- Картопля – 7-8 шт
- Буряк – 2 шт
- Морква – 1 шт
- Капуста – ½ головки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Часник – 1 зубчик
- Томатна паста
- Сіль, перець чорний мелений
- Лавровий лист
- Зелень за смаком
Приготування:
- Курку промийте, залийте холодною водою, посоліть та варіть до готовності, знімаючи пінку.
- Овочі почистьте, наріжте кубиками цибулю та картоплю, буряк і моркву натріть на тертці середнього розміру.
- Обсмажте цибулю та часник на розігрітій сковороді, додайте моркву і буряк, після чого додайте томатну пасту.
- Відправте в бульйон картоплю та капусту, варіть 20 хвилин, потім додайте овочеву засмажку.
- Останніми додайте зелень і перець за смаком.
Дієтичний суп без м’яса
Інгредієнти:
- Буряк свіжий – 1-2 шт.
- Капуста білокачанна – 200 г
- Зелень – 3-4 гілочки
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1-2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Спеції гострі – 1 ч. л.
- Рослинне масло – 5 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Вимийте та почистьте всі овочі.
- Наріжте цибулю, картоплю кубиками. Моркву натріть на тертці. Помідори та болгарський перець наріжте кубиками.
- Обсмажте усі овочі на сковороді з олією.
- У каструлю залийте 1,5 л води, додайте картоплю і капусту. Варіть до готовності.
- Додайте обсмажені овочі, спеції, сіль і зелень.
Подавайте зі сметаною та пампушками. Такий варіант борщу припаде до смаку навіть вегетаріанцям!
Борщ на квашеній капусті
Інгредієнти:
- Свинина або яловичина — 500-700 г
- Картопля — 500 г
- Капуста квашена — 600 г
- Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Буряк — 1 шт.
- Помідори — 2 шт. або томатна паста — 2-3 ст. л.
- Часник — 2 зубчики
- Зелень — петрушка, кріп
- Перець духмяний горошком — 2-3 шт.
- Рослинне масло для смаження
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
- Кладемо м’ясо в киплячу воду, варимо знімаючи пінку.
- Чистимо овочі, подрібнюємо цибулю, натріть моркву і буряк. Обсмажуємо.
- Додаємо помідори, обсмажуємо ще деякий час.
- Дістаємо м’ясо, нарізаємо кубиками, повертаємо в бульйон, додаємо картоплю та квашену капусту.
- Доводимо до кипіння, після чого додаємо обсмажені овочі, спеції та зелень.
Цей борщ порадує новим смаком завдяки квашеній капусті і стане знахідкою для зайнятих господарок!
Відео про приготування борщу без буряка
Дивіться відео, щоб дізнатись, як приготувати борщ без буряка на бульйоні зі свинячих і яловичих реберець.
Смачного!