
Паста карбонара – ситне блюдо з італійськими коренями, яке в даний час стало вже звичним на нашому столі. Спочатку вона являла собою спагетті з шматочками свинячих підкопчені щік, заправлені свіжим яйцем і сиром твердих сортів. Робилася ж паста вкрай швидко, і не вимагала довгої обробки компонентів – підлива доходила до готового стану завдяки високій температурі макаронів.

З часом рецепт пасти зазнав безліч інтерпретацій, серед яких кожен може вибрати найбільш придатний для себе. Наприклад, зараз ми розповімо, як приготувати пасту карбонара з фаршем в домашніх умовах. Це змінений варіант класичного блюда.
Порада: якщо ви не змогли запастися вершками, але в холодильнику є молоко – можете сміливо використовувати його. Завдяки яйцю консистенція підливи залишиться густий, правда, смак злегка поміняє свій відтінок.
Інгредієнти
- Спагетті 150 г
- Фарш мясний 350 г
- Вершки середньої жирності 200 мл
- Яйце куряче (категорія) 1 шт.
- Пармезан 100 г
- Часник зубками 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець мелений чорний за смаком
- Томатна паста 2 ст. л.
- Олія соняшникова 30 мл
На порцію
Калорії: 888.8 ккал
Білки: 29.6 р
Жири: 55.5 р
Вуглеводи: 67.7 р
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
Розігрійте на конфорці сковороду, влийте в неї трохи рослинного масла і викладіть фарш, раскрошив його відразу з допомогою кухонної лопатки – він повинен перетворитися в невеликі крупинки, а не засмажитися цілісним шматком. Коли м’ясо поміняє колір, присолите і поперчіть за смаком, додайте пару ложок томатної пасти, продавлений часник і обсмажуйте до готовності.
В цей час відваріть в достатній кількості води спагетті, не забувши додати сіль. Не переварюйте вироби, оптимально буде приготувати їх аль денте. В середньому, з цієї кількості макаронів у вас вийде близько 350 грам готового продукту.
В окремій мисці зробіть соус змішайте вершки, жовток 1 яйця і тертий на міні-тертці сир (перевагу рекомендується віддати Пармезану).
Тепер залишилося все з’єднати в сковороді. Перекладіть макарони до м’яса і перемішайте. Через 3 хвилини яєчна суміш “схопиться” і перетворюється в густу підливу. Смачні спагетті з фаршем у вершковому соусі можна подавати до столу!
Читайте також: Про пасту карбонара з молоком: рецепт, як приготувати, чим можна замінити вершки

Можете приготувати пасту карбонара з фаршем, трохи змінивши рецепт і виключивши з інгредієнтів томат-пасту, яка надає страві притаманну помідору “кислинку”. Також в список компонентів рецепти пасти з фаршем у вершковому соусі іноді включають гриби, які чудово поєднуються з вершковими і часниковими “нотками”. У цьому випадку їх необхідно попередньо нарізати і обсмажити разом з перекрученим м’ясом.

Порада: приготувати карбонару можна і в духовці, за подобою запіканки. Для цього на дно форми викладається м’ясна маса, зверху – відварні макарони до напівготовності, і врешті виливається вершковий соус змішати з сиром. Все це ставимо в духовку на 10-15 хвилин, і після подається на стіл.
Хоча карбонара не потребує особливого представлення, посилити гастрономічний захват від цієї їжі можна красивою сервіровкою при подачі страви.
Краще, якщо це буде велика тарілка середньої глибини, в середину якої викладаються спагеті у вигляді “гнізда” і прикрашають гілочкою свіжого ароматного базиліка. У деяких ресторанах шеф-кухаря кладуть зверху сирий яєчний жовток. Ви теж можете так вчинити, правда, варто бути впевненими в якості та свіжості продукту. І як аперитив, доповніть блюдо келихом насиченого напівсолодкого вина сорту Ізабелла або Совіньон.

Паста карбонара з фаршем – рецепт на всі випадки життя. Його можна подавати як в будній день до обіду, так і поставити на святковий стіл в якості основного гарячого блюда. Приємного апетиту!







