Що не можна їсти при алергії на амброзію: поради та застереження

Що не можна їсти при алергії на амброзію: поради та застереження

Що не можна їсти при алергії на амброзію

Чесно. Життя з алергією — це виклик. Особливо, якщо мова йде про амброзію, тому що вона може завдавати купу проблем. Та ще й харчуєшся аби як, бо не знаєш, що можна, а що — краще не треба. І от тоді виникає головне питання: що не можна їсти при алергії на амброзію? Бо їжа може бути не тільки другом, але й підступним ворогом…

Небезпечні продукти, або: “Забороніть це безумство!”

  • Мед: Так, так, той самий мед, що так смачно морожать на пироги чи збивають з лимоном, може викликати справжню бурю в організмі. Від нього деколи така ж реакція, як від самої амброзії!
  • Горіхи: Особливо фундук та мигдаль. Як тільки скуштуєш — чекай біди!
  • Фрукти родини кошичкових: яблука, груші, абрикоси. Їх усіх об’єднує білковий склад, що викликає перехресні реакції. І це при тому, що фрукти такі невинні на вигляд.
  • Зелень: кріп, петрушка. Вітаміни нікому не завадили, але ж… не тобі!

Списки продуктів — як лотерея без виграшу

Здається, що цей список можна продовжувати вічно, однак… часу на це може не вистачити. Що робити? Пропоную просто не вживати:

  1. Полуниці: Солодкі, соковиті — але ж ризиковано! І так, літаки теж літати почали…
  2. Цитрусові: Апельсини, лимони та грейпфрути. Ех, вже краще обрати чисту воду з льодом.
Читайте також:  Як варити гарбузову кашу на молоці: покроковий рецепт та поради

Що не можна їсти при алергії на амброзію: підхід максимально обережний

Звучить страшно, але деякі соуси теж можуть бути тим, що не можна їсти при алергії на амброзію. Майже весь майонез і кетчупи можуть містити алергени. І самі не знаєте, скільки замісу в цих пакетах ховається.

Чому так, і звідки всі ці болі?

Продукт Можливі реакції
Мед Застуда, нежить
Фундук Кашель
Яблука Червоний висип

Тепер підходиш до холодильника, уважно дивишся на кожний продукт, наче він — можливий ворог. Адже все, що потрапляє до рота, може бути джерелом нових страждань. Але ж не зупинемось!

Декілька особистих думок щодо стратегії виживання

Варто уникати не тільки конкретних продуктів, але й трав’яних чаїв. Мати-й-мачуха? Заборонено. Стік проколотий чи ні, але реакція може бути. Найгірше, що іноді й повітря здається ворожим. Ти дихаєш, а організм відповідає сльозами і безсонними ночами…

  • Чи пробували ви “драйвенд глютен”? De… він може мати інший вплив, але пам’ятайте.
  • Як щодо гадючих контактів із “імізоністю”?..
  • Їмо лише те, що відоме з дитинства, без експериментів.

Головне: слухати своє тіло. І, може, трохи фантазувати… Поки ми відмовляємось від їжакових “вітамінів” та насолоджуємось уявним десертом, є час подумати. Що ви скажете?

І на останок. Іноді дозволяйте собі шаленість. Але не з їжею. Бо найкраща їжа, котра не викликає алергії на амброзію, це та, що підходить саме тобі.

admin
Оцініть автора
Додати коментар