Смачні рецепти приготування грибної ікри з опеньків на зиму

Смачні рецепти приготування грибної ікри з опеньків на зиму

Лісові гриби, зокрема опеньки, вже давно стали невід’ємною частиною нашого раціону. Прогулянки в ліс за грибами — це не тільки чудовий спосіб відпочити, а й можливість урізноманітнити своє меню. Багатий урожай грибів дозволяє приготувати смачні заготовки на зиму, які в холодні вечори нагадають вам про аромат лісу. Особливо смачною та ароматною виходить ікра з опеньків. Це не лише смакова насолода, але й користь для здоров’я.

Ікра з опеньків на зиму — прості і смачні рецепти

Існує безліч рецептів приготування грибної ікри. Пропонуємо вам спробувати кілька різних варіантів, щоб знайти свій улюблений. Чистка та миття грибів можуть бути трудомісткими, особливо коли це маленькі опеньки, але результат цього вартий.

Грибна ікра з опеньків з морквою та цибулею

Смачні рецепти приготування грибної ікри з опеньків на зиму

Інгредієнти:

  • Опеньки — 1,5 кг
  • Морква середня — 300 гр.
  • Ріпчаста цибуля — 300 гр.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок — 4 шт.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Рослинна олія для обсмажування — 150 мл

Приготування:

Овочі та гриби необхідно ретельно помити і почистити. Опеньки відварити 20-25 хвилин після закипання. Відварені гриби разом з морквою та цибулею пропустити через м’ясорубку. Ємність для приготування нагріти на вогні, влити олію, додати цибулю і моркву, обсмажити 5 хвилин, потім додати гриби.

Читайте також:  Рижики в томатному соусі на зиму: покроковий рецепт консервації

Грибну масу посолити, додати спеції та тушкувати на повільному вогні 50 хвилин. Загорнути ікру в стерилізовані банки, стерилізувати півгодини в каструлі або 20 хвилин у духовці при 110 градусах.

Ікра з опеньків — найсмачніший і простий рецепт покроково

Грибная икра из опят на зиму рецепты приготовления

Цей рецепт для швидкого приготування. Заготовка без оцту та стерилізації добре зберігається в холодильнику до 2-х тижнів, або в морозильній камері до року.

  • Свіжі опеньки — 1 кг
  • Ріпчаста цибуля — 300 гр.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Соняшникова олія без запаху — 100 гр.

Приготування:

  1. Опеньки очистити від бруду, промити.Грибная икра из опят на зиму рецепты приготовления
  2. Відварити в солоній воді 30 хвилин. Злити воду.Грибная икра из опят на зиму рецепты приготовления
  3. Цибулю нарізати, тушкувати 5 хвилин.Грибная икра из опят на зиму рецепты приготовления
  4. Гриби прокрутити через м’ясорубку, тушкувати з цибулею 20 хвилин.Грибная икра из опят на зиму рецепты приготовления
  5. Ікру розкласти по стерилізованим баночкам.Грибная икра из опят на зиму рецепты приготовления

Грибна ікра з опеньків на зиму — рецепт без стерилізації

  • Опеньки — 2 кг.
  • Цибулю і морква по — 0,4 кг
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець — 10 шт.
  • Масло — 300 гр.
  • Лавровий лист — 4 шт.
  • Червоний мелений перець — 1/2 ч. л.
  • Оцет (9%) — 1 ст. л.

Приготування:

  1. Промийте і очистіть гриби, відваріть їх 30 хвилин.
  2. Обсмажте цибулю і моркву до золотистості.
  3. Промеліть овочі і гриби через м’ясорубку, тушкуйте із спеціями приблизно годину.
  4. Влийте оцет, тушкуйте ще 10 хвилин.
  5. Розкладіть гарячу ікру в стерилізовані баночки, залиште на повне охолодження.

Рецепт ікри з опеньків на зиму з часником через м’ясорубку

Грибная икра из опят на зиму рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Гриби — 1 кг
  • Цибуля — 300 гр.
  • Часник — 3 зубчики
  • Масло — 1/2 склянки
  • Сіль та перець за смаком

Гриби відваріть 10 хвилин, змініть воду і варіть ще 15 хвилин. Цибулю обсмажте разом із часником. Все пропустіть через м’ясорубку, тушкуйте із спеціями 40-45 хвилин. Розкладайте у банки, зберігайте в прохолодному місці.

Читайте також:  Топ-10 рецептів приготування курки в духовці: ідеальне смакове рішення

Грибна ікра з опеньків з помідорами — рецепт на зиму

Грибная икра из опят на зиму рецепты приготовления

На 1 кг опеньків знадобляться:

  • Цибуля – 400 г
  • Морква – 200 г
  • Томати – 500 г
  • Масло – 200 гр.
  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Відваріть опеньки 20 хвилин, злийте воду, промеліть через м’ясорубку, тушкуйте 20 хвилин.
  2. Обсмажте овочі 15 хвилин, змішайте з грибами, тушкуйте ще 30 хвилин. Стерилізуйте банки, розкладіть ікру.

Ікра з опеньків на зиму — рецепт в мультиварці

Мультиварка значно полегшує процес приготування. Для цієї ікри візьміть 1 кг відварених грибів, 150 гр. цибулі та моркви, 3 зубчики часнику, 1 ст. л. оцту, 200-250 гр. масла, лавровий лист та спеції.

Відваріть гриби, обсмажте овочі в мультиварці на режимі «Випічка», промеліть і тушкуйте все разом, додайте оцет та часник. Готову ікру розподіліть по банках.

Як правильно зберігати ікру з опеньків

Грибная икра из опят на зиму рецепты приготовления

  • Ікру можна заморожувати в маленьких пакетах на рік, після розморожування краще з’їсти одразу.
  • Консервація в банках зберігається в прохолодному темному місці.
  • Після відкриття зберігайте в холодильнику не більше 5 діб.
  • Приготовлена без стерилізації ікра зберігається тільки в холодильнику або підвалі.
  • Зіпсовану консервацію здутих банок викидайте без жалю.
  • Термін зберігання ікри не більше року.

Грибні страви чудово підходять для різноманітних закусок: тарталеток, рулетів, фарширування овочів, пиріжків з картоплею та багато іншого. Ваші домочадці будуть у захваті від ароматного дару лісу.

admin
Оцініть автора
Додати коментар