
Готуємо просту та смачну страву, курка в соєвому соусі, частування підійде не тільки для звичайної сімейної вечері, але і для святкового столу, якщо використовувати варіант запікання, тушки цілком. Рецепт не займе багато часу, якщо слідувати покроковому опису з фото. Спробуйте приготувати м’ясо за цим способом, і поділіться враженнями від страви, і розкажіть, як ви запікаєте курку для обіду.
Інгредієнти
- Стегна – 5 шт.
- Мед – 3 ст. л.
- Соус соєвий – 5 ст. л.
- Часник – 5 зубів.
- Прованські трави -1 ст. л.
- Перець чорний – 0,5 г. л.
- Олія – 2 ст. л. (Для мастила форми)
- Сіль за смаком
- Фольга – 0,5 метра
Приготування стегенця з фото
Куряче м’ясо промиємо, обсушимо, зріжемо зайву шкірку, складемо в глибокий посуд, і підберемо всі інгредієнти за інструкцією
Готуємо маринад:
Виливаємо в чашку, п’ять ложок соєвого соусу, рідкий мед, видавлюємо пресом часник, додаємо спеції та перемішуємо.
Поливаємо м’ясо готовим розсолом і ретельно перемішуємо ручками.
Залишаємо на столі маринуватися, на одну годину
Змащуємо олією форму для випічки, розкладаємо в ній грудки, поливаємо зверху залишками соусу.
Закриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до – 180 градусів духовку, на 30 хв. по часу
Це половина справи
Виймаємо з печі, змащуємо курячу шкірку маринадом, що стек, і ставимо назад у шафу, на 20-30 хв.
Фольгою більше не прикриваємо, щоб вийшла рум’яна, запечена скоринка
Пройшло ще 20 хвилин, я дістаю страву з печі, курячі грудки у соєвому маринаді, повністю готові.
Як бачите, це простий і швидкий рецепт, а завдяки меду, вигляд виходить відмінний, а м’ясо ніжне та соковите
Рекомендуємо взяти цей рецепт собі на замітку, і заходити ще на сайт курка, тут ще багато смачних способів запікання курки, як для свята, так і скромної вечері з сім’єю
Читайте також: Рисовий суп на курячому бульйоні (44 фото)