
Влітку хочеться якомога більше готувати на відкритому повітрі. Багаття, мангал, м’ясо — все це надихає нас на смачні кулінарні шедеври одним лише переглядом фото і відео.
Якщо у вас є казан, то обов’язково спробуйте зробити розсипчастий плов на багатті. Це страва з узбецької кухні готується більше з бараниною на курдючному жирі, але цей рецепт призначений для тих, хто вважає вживаються калорії, адже робити його ми станемо на рослинному маслі з куркою.
Для жовтого кольору можна додавати куркуму, а для пікантності смаку — ізюм. Якщо ж погода зіпсується, і ви не зможете насолодитися приготуванням на природі, не біда! Даний рецепт універсальний, його цілком можна здійснити на звичайній домашній плиті або з допомогою електричної духовки.
Інгредієнти
- рис 700 г
- куряча грудка 500 г
- цибуля 500 г
- морква 500 г
- олія рослинна 200 мл
- 60 г сіль
- часник 3 головки
- зіра 1 ч. л.
- гриби 800 г
На порцію
Калорії: 262.9 ккал
Білки: 10.1 г
Жири: 11.2 м
Вуглеводи: 30.5 м
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
На мангалі розпалити вогонь, поставити казан і налити в нього олію. Коли добре розжариться, кинути ретельно промиті гриби, порубані на кілька великих частин. Готувати їх чверть години.
Покласти шматочки курячого філе або філе. Смажити до напівготовності близько 10 хвилин. Скільки конкретно, залежить від м’яса. Цибулю і моркву почистити і порізати кільцями, відправити в казан і прожарити ще 20 хвилин. В основу для плову кинути зіру, сіль і перець горошком.
Рис підготувати: промити мінімум в трьох водах (одним літром тут точно не обійтися) і акуратно розкласти рівним шаром на овочі з м’ясом. Залити водою, приблизно на 1,5 см вище рівня рису.
Зверху увіткнути всі головки часнику. Варити під кришкою 10 хвилин. Потім дати час плову настоятися півгодини.
Порада: щоб було смачніше, краще брати м’ясо молодої свійської птиці — воно добре розварюється, в міру жирне і надзвичайно ароматне.
Плов готується дуже швидко, тому постарайтеся викласти і обробити всі інгредієнти заздалегідь. Головною умовою простого і смачної страви є правильні пропорції і чітке виконання кожного кроку.
Читайте також: Лагман у казані (48 фото)